Честит имен ден Адаш ! Да си жив и здрав и наздраве :)
Живи и здрави, Хубав Иване :)
Басейн “Здраве” 25м.
Кроул
1000м - 24:05мин, 2’25”
Съчетано
5х100м, 2’31” с 30сек. почивка м/у сериите
На кроула натисках през цялото време и резултата е почти никакъв, предишния път съм бил малко над а по-предишния под 24мин., пък не помня да съм си давал толкова зор. Установявам, че разликата в дължините идва явно от обръщанията, защото до средата има разлика сравнителна, а след това не толкова, не че помня какво точно съм променил де, но не виждам какво друго може да е. На съчетаното дигнах яко пулса тъпо, че часовника не отчита много правилно във водата, но аз си го усещам.
Мнението беше редактирано от gotcha на 10.01.24 09:17.
Бягане
Зона3 - 135
12.24км - 1:18:28, 6’15”, 156
През полето към Гурмазово, индустриалната зона, по бул.Европа до спирката на Банско шосе.
Мислих, че с тоя кочан през нощта ще е стегнала почвата, но уви беше вече омекнала и аха да затънеш, но тичайки по снежеца и кората биваше, а и някой друг беше тичал преди мен или вчера по-скоро. Понеже не ми се бедстваше пак навръщане, защото печеше яко реших да си стигна до шосето към Банкя, но да си взема оттам автобуса, че един път правих тази грешка да тичам там с/у колите и беше жива отврат. Но пак добре се получи.
Мнението беше редактирано от gotcha на 10.01.24 20:29.
Все се чудя, ти ли си онзи участник в “Падни за 10”.
Ако не разбереш въпроса ми, значи не си ти :-)
Мнението беше редактирано от D_M на 10.01.24 14:43.
Все се чудя, ти ли си онзи участник в “Падни за 10”.
Ако не разбереш въпроса ми, значи не си ти :-)
Хаха, аз съм “музиканта”, който ме даваха по тиливизията :D
За да не пиша ново мнение включвам тука:
Сауна - 3х10мин., в почивките джакузи и басейнче, вода - 1.250мл.
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Крос тренажор - 10мин., 5/5
Поздрави, дъмбели
Силова дъмбели
Мъртва тяга с дъмбели - 5@20кг, 5@25кг, 5@30кг, 5х5@35кг
Фермерска - 4х40 крачки @35кг
Кондицийка с дъмбели - 5 кръга
Ренегадско 5@2х12.5кг (на ръка) - Тръстър 5@2х12.5кг - Въртене 10@5кг (на ръка)
Корем/ядро - 5 кръга по 5 повторения (на страна)
Прехвърляне на 6кг топка от седеж - повдигане на крака и таз - колелце до стена от 160см
Риковъри концепт - 30мин. - 5849м., 101 пулс
Разтяжки от стоеж
Общо час и половина
Днес няма никакво желание за тренировка, но отидох, щото утре съм на катерене и това си беше в плана. Трудно вработих, ако изобщо съм успявал, защото така и не можех да дигна пулса като хората. Накрая реших да пусна едно леко гребане да отпусне малко мускала.
Зала “Европа” Люлин
Катерене - 20:51, общо 1:15:30ч.
4а, 4а, 5а - загрявка
5б - 11 подхода, 5 изкачвания едно от втория опит и едно премиерно, останлите шест са опити.
Добре се получи днес, дигам нивото на 5б. Скоро ще мога да ги качвам май повечето. Отбелязвам, че е грешка да катеря след тренировка предишния ден особено свързана с хвата. От вчерашната фермерска разходка предмишниците ми бяха изморени още и днес не държаха, колкото очаквах, но това пък ми помогна да ползвам повече техника и чалъм.
Втора тренировка днес.
Темпово бягане на Спринга
Зона 4 - 148/160
1ч. - 10.83км, 5’33”, 171
Понеже имах път към Вазов реших да направя и едно бягане днес. То пък ми се отвори крачка и се получи темпово. Беше така или иначе студено -1, ама някак си реже и се усеща повече, а и съм отвикнал от студа особено като отслабнах го усещам повече, та това ми помогна да не измръзна :) За щастие бяха изчистили и бягах на чист асфалт, само че малко по-малък кръг от оригиналния Спринг, но това не ми дреме, защото аз си следя разстоянието по джипиеса. Успях и да задържа висок каданс, което мисля ми спести проблеми със задните бедра. Контузеното поотшумя, но сега почнах да усещам и другото, което ме навява на мисълта, че трябва да почна целенасочени тренировки и в тази област. Просто по веригата слабите места изпъкват и трябва да се натиска на тях, за да няма изненади. Втора бележка за деня - активация на задното бедро освен глутеуса, сила, издръжливост и еластичност.
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Крос тренажор - 5мин.
Лека тренировка, бутащи - дърпащи
Придърпване на син ластик с клек - Хинду лицеви - 5х10
Набиране зад врат - Раменна преса зад врат@30кг - 5х5
Кофи - Набиране тесен успореден хват - 5х5
Коригиращи
Ротатори със зелен ластик в 4 дирекции - 5х10
Разпускане
Крос тренажор - 5мин.
Фоум ролер, врат, йога, разтяжки
Общо - 1:20ч.
Реших да олаба днес с някво крос тренажорче като рикавъри от вчера, но се усетих в кондиция и праснах една тренировчица, която даже леко ме изпоти. Днес отиваме към Тракията и може да побягам, че уж по-топло.
Втора тренировка днес
Леко бягане
Зона2 - 129
10км - 1:03:32, 6’21”, 161
На стадиона в Съединение. Подухваше, но поне е положителна температура.
п.п. Фотка от любимата ми бензиностанция в майна таун. Не мога да разбера защо я обърна с главата надолу, явно заради текста, че и той е наопаки ?
Мнението беше редактирано от gotcha на 14.01.24 10:28.
Бягане
Зона3 - 140
15км - 1:27ч., 5’48”, 166
Из ж.к. Тракия и парк Лаута. Голям айляк бягането в този град, егати равняка, майна! ?
Включвам и 2х10мин. сауна и 10мин парна баня преди бягането.
Мнението беше редактирано от gotcha на 14.01.24 23:26.
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Крос тренажор - 5мин. напред, 5мин. назад, 5мин. напред без ръце, 5мин. назад без ръце
Коригиращи, бедра и глутеус - 10х10
Бедрена екстензия с един крак @10кг
Бедрено сгъване с един крак и после с два @10/5кг
Адуктори @50кг
Абдуктори @50/30кг
Лег екстензии - Глутеус машина
Румънска мъртва тяга - Мъртва тяга @30кг
Разпускане
Фоумроулер, йога, разтяжки от земя и стоеж.
Общо - 1:36:40
Вчера някъде към 13-тия км ме сряза дясното задно бедро, нещо като крампа беше, но с висок каданс си довърших бягането. Подозирам, че е компенсирал десния, защото преди пък левия беше сдал багажа. Та днес бях малко разнебитен и бая ме мързеше, ама викам ще ида за едно рикавъри крос тренажорче. То пък много добре влезна обратното въртене и се позагрях и реших да врътна нещо леко за задното бедро и дупето. Бях много внимателен на упражненията, където се натоварва повече задното бедро, а и акцентирах повече на глутеуса, та нямаше грижи. В крайна сметка си стана доста обемна тренировка в протокол 10х10, което с толкова упражнения отиде над час.
Ето и по-близък план на вчерашното ми чертане.
Мнението беше редактирано от gotcha на 15.01.24 20:25.
Ванка, обръща и ебава снимките понеже са много големи като размери... Най-добрия вариант преди да я качиш да я кропнеш на 25 % с паинта или през мобилното приложение което ползваш.
Басейн “Здраве” 25м.
Плуване - 1500м, 41:13мин активност
Кроул
1000м - 25:20
Съчетано
5х100м. - 2:34, 2:35, 2:33, 2:33, 2:33 с почивки м/у сериите 30сек.
Парна баня - 10мин.
На кроула първите 250м. плувах редувано ляво/дясно на дишането, после 250м. само дясно, 250м. само ляво и накрая пак дясно. Съответно графиката пак е нагоре и надолу и за пореден път се убеждавам, че обръщанията явно правят цялата работа, защото часовника явно си преценява по различно време кога да стартира новата дължина. Та край на тая мелодрама, плувам си еднакво независимо от коя страна дишам. На съчетаното забелязвам, че гърба ми куца, но може и там да има значение обръщането, защото се спирам малко преди стената и докато се обърна да тръгна за бруста губя време. Крайно време е вече някой да ме види как плувам или поне да се запиша, че никакъв прогрес няма и това не ме мотивира особено.
Мнението беше редактирано от gotcha на 16.01.24 23:04.
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Крос тренажор - 5мин.
Поздрави - 5
Широка тяга - Високо изтегляне - Изхвърляне от вис - ОХС - Раменна зад врат - Набиране зад врат - 10@20кг (без пускане на лоста, лека почивка преди набиранията)
Свежи единички - 10х1, почивките варират от под минута до над.
Тръстър@55кг
Силово обръщане@60кг (фейл на 8-мото и до там, имам преди това на 50 и 55)
Лежанка@65кг
Клек@72.5кг
Колелце от 2м.
Йога, разтяжки от седеж и стоеж.
Общо - 1:30ч.
Днес трябваше да пипам няква щанга и ми тръгна на единички. Далече от откази и тежести на 80-90% от макса, ако не и по-малко, но това ми беше и идеята. Само на обръщането имам някъф блокаж в главата, а и някъф дърпаше тяга зад мен и ме разконцентрираше.
Зала “Европа” Люлин
Катерене - 26:55мин., 1:18ч. общо
15 подхода
4а, 5а - загрявка
5б - успешно за първи път, мъчил съм го към края все, но сега бях свеж
5б - 9 неуспешни опита на различни маршрути някои нови, други стари.
5ц - два неуспешни и на третия го качих, сефте 5ц, което по-скоро отговаря на 5б.
Много ми се напомпват предмишниците и хвата ме предава, та явно ще трябва още повече чалъм да вкарвам. Имаше днес едно момиче, което си катереше 6-ци, лекичко с пиниз, заговорихме се нещо и каза - катеренето не е до сила, ами до техника и баланс... е аз това го слушам и знам, откакто се хванах с това нещо, ама какво от това като съм си хамал...
Втора тренировка днес.
Леко бягане
Зона2 - 120
1:30ч. - 11:67км, 7’43”, 152
В южняка с един приятел въртяхме на Спринга 5км., после да го изпратя до Американското видях един друг приятел, който го засякох навръщане към нас, та с него наобратно и си отиде час и половина. Това темпо ми е много леко вече, ама ми беше добре, заради тренировката вчера.
Бягане
Зона3 - 144
1ч. - 10.63км., 5’39”, 171
На Спринга врътнах днес темпово.
Доста недоспал, но без кризи си го издържах, даже по-леко от предишното такова бягане, което беше в кучи студ.
Месечна равносметка
Както написах целта сега ми е рекомпозиция и ето първите измервания след един месец. Общо взето няма големи разлики. Има леко увеличение при някои от мерките, но не винаги човек мери еднакво, а и някои неща не съм сигурен къде и как да ги меря. Като например талията и бедрата. Талията с глътнат или нормален корем да е? Ако е нормален колко глътнат/издут е нормалния? Бедрата се мерят на капката, по средата или под гъза? За първото гледам неутрално да го държа, а бедрата над капката, където почва да се разширява, но пак всеки път може да е различно. Относно подкожните мазнини меря с един най-прост калипер от алиекспрес по най-простата схема от 3 гънки (корем, гърда, бедро) като идеята ми е просто да следя дали има разлики и не претендирам това да са ми актуалните подкожни мазнини. Хващам с едната ръка и меря с другата три пъти като осреднявам. Килограмите също доста варират, но като цяло се меря сутрин след уриниране гол, защото голямата нужда идва след кафето и закуската обикновено и тогава не знам колко е меродавно. Та общо взето трябва да минат няколко месеца, за да почна да хващам промените по-ясно. Прилагам скрийншотове на имената и после самите мерки с датите.
Мнението беше редактирано от gotcha на 19.01.24 21:39.
Йога и разтяжки - общо 30мин. с по средно 10сек. задържане в поза, а на някои 20/30
Поздрави към слънцето - 5мин.
Базови - 5
Едностранни - 4
Асани от седеж/лег - 12мин.
Навеждане напред с две ръце
Навеждане с една ръка - Извъртане настрани, ляво/дясно
Пириформис - Усукване, ляво/дясно
Придърпване коляно към гърди, ляво/дясно
Рало - 30сек. с вариации
Свещ - 20сек.
Мост - 20сек.
Кобра - 20сек.
Разтяжки от колене/седеж/стоеж - 12мин.
От колене, седнал на колене
Врат - напред, назад, ляво/дясно
Рамене - изнасяне ръцете зад гърба напред, отстрани ляво/дясно, отгоре ляво/дясно, хващане ръцете една друга зад гърба ляво/дясно
Предмишници - китки нагоре ляво/дясно, китки надолу ляво/дясно, задържане на палеца към китката ляво/дясно
Разтягане на глутеуса с крака на 90/90 градуса ляво/дясно по 30сек.
Разтягане хипфлексори, глутеус и прасец с напад ляв/десен по 30сек.
Опит за женски шпагат
Изнасяне на ляв/десен крак настрани и седене на другия х2
Усукване от стоеж
Наклон напред ляво/дясно за задно бедро
Йога клек
Вчера нещо ме повали някаква настинка. Онзи ден след бягането си бях ок, но вкъщи нещо ми измръзнаха краката и почнах малко да кихам, обикновено при мен това е симптом, че нещо се случва. Вчера вече потече сопола, кихавици леко дразнене в гърлото и обичайните усещания. Почнах да пия разни илачи и преди лягане краката в гореща вода със сол и днес нещата са по-добре. Още ми тече лопола и не съм топ, ама не съм и мармалад. Все пак реших, че няма да е зле да се поразкърша с една йога, така или иначе обикновено бързам и я претупвам в залата, докато днес имах време да я направя по-бавно. Общо взето това отгоре ми е програмата всеки път след зала като там я правя за 10-15мин.
Надявам се утре да мога да направя някаква лека тренировка, а може и плуване/сауна.
Банята
Сауна - 10, 8, 7мин. (последните 5мин. долу)
Парна баня - 10мин.
Сауна с билки - 10мин. (много лабава, никва сауна не е, ама има лайка и мислих, че ще помогне за носоглътката).
В почивките басейнче и джакузи по около 5мин.
Вода - 2л.
Добре се напарих, но на сауната не издържах, колкото обикновено, а се наливах яко с вода. Може да е от настинката нещо. Утре се надявам да съм по-добре и да ида на плуване и да направя пак парна баня.
Басейн “Здраве” 25м.
Плуване
Кроул
1000м - 24:54мин.
Сауна
3х10мин. + 10мин. джакузи
Исках да плувам и съчетано, ама нямаше свободен коридор. Добре се понапарих и вече съм по-добре, но още не напълно здрав. Ужасно тъпо състояние в което нито си болен, нито си здрав. Поне се поразмърдах, че три поредни дни без тренировка май не съм имал и миналата година.
Бягане
Зона3 - 139
1:30ч. - 14.13км., 6’22”, 156
До чешмата към Клисура и обратно, водя го изграждащо.
Днес бях на кантар да ходя да се разхождам и на баня или да гледам тениса. Карлито ми е любимец, ама за съжаление сгази лука с маркуча и отдпадна, но като цяло го караше малко вабанк, та и аз реших да го играя така - риск губи, риск печели. Така или иначе стана късничко и реших да хода да бягам, въпреки че се появиха наченки за болки в гърлото и едното ми ухо ме заболя, а сополите сутринта бяха с доста тъмен цвят. През цялото време бягах с бъф на устата, та не ми влизаше студен въздух в устата и не усетих проблем. Малко по-малко въздух имах и го усещах, а може и от боледуването нещо да е, но като цяло добре. Като излезнах на високото се виждаше Витоша бяла и околните малки планини, хванах и залеза и беше много красиво. Като цяло добре ми дойде, сега остава и да не съм си навредил повече. Навремето имах стратегия, че ако усещам, че се разболявам не тренирам, но като му виждам края правя оздравителна тренировка, да видим.
Бягане рикавъри
Зона2 - 114
10км - 1:18:42, 7’52”, 152
Възстановително в южняка с един приятел. Такъв пулс имам като си мия зъбите сигурно, но добре ми дойде :)
На Спринга почти нямаше сняг, но из парка беше предимно киша, та беше грешка да обикаляме, ама все тая. Иначе съм по-добре мисля днес и за това реших да бягам пак, но тоя нос още ме мъчи и по-точно синузит. Правя промивки с нети пот (джала нети) и доста ми помага.
Мнението беше редактирано от gotcha на 25.01.24 22:56.
26.01.24
10:48
Промивките как ги правиш? Преварена вода и морска сол? Ако е така как дозираш солта? Аз също си лекувам носа по тоя начин и солта я определям на усет да не ми люто(тоест нито малко нито много), но дали това е ок?
Промивките как ги правиш? Преварена вода и морска сол? Ако е така как дозираш солта? Аз също си лекувам носа по тоя начин и солта я определям на усет да не ми люто(тоест нито малко нито много), но дали това е ок?
Преварявам с кана и после слагам сол една щипка, както ти по усет. По принцип имаше някакво съотношение на 200мл половин лъжичка, но трябва да проверя. Но е много важно да има достатъчно сол, защото ако няма усещането е отвратително, ако е повечко по-бива. Също така е важно да е приятна на пипане. Като цяло лигавицата е нежна и трябва течността да наподобява максимално физиологичен разтвор иначе се дразни.
Зала “Европа” Люлин
Катерене - 21:30мин., общо 1:20ч.
Загрявка - 4б, 4ц
Онсайт (от първи път без проучване) - 5б и 5ц - нови маршрути, и двтете според мен не отговарят точно на трудността, но редовно са така спрямо сетъра, както е преценил.
Опити 4х5б и 3х6а. Днес се престраших да пробвам три 6а-та просто, ей така от интерес, но стигам някъде на 1/3 макс и стават по-изчанчени.
Добавям и накрая едно изкачено 5б и едно 5ц, които съм ги правил преди.
Предвид състоянието ми добре се представих днес. Работата е, че този синузит се възпали повече или съм прекалил с промивките днес, защото обикновено правя сутрин една и вечер най-много, а само днес до обяд направих три, защото излизаха постоянно мизерии. Нещата обаче отиват на възпален синузит и ще видя как ще го лекувам. Сега ще пробвам с чесън, капване на капка в носа, което звучи брутално, но уж работело...
Мнението беше редактирано от gotcha на 26.01.24 20:53.
Зала “Кинг Конг”
Фат бърнинг тренировка
30мин. - Концепт с пулс 104
30мин. - Пътека с 5% наклон и пулс - 111
15мин. - Крос тренажор назад с пулс - 104
Баланс - Имитирам или се опитвам, че карам ски :)
Баланс диск на един крак - 5мин.
Баланс диск с два крака - 5мин.
Разтяжки от стоеж - 5мин.
Снощи много зле спах и синузита беше ми задънил дясната половина, то за това ме боляха чак зъбите, скулата и имах температура снощи. Явно с повечето промивки съм го възпалил повече. Капките с чесън са нещо са тотални адриналинковци, ако искате да ви спре тока може да пробвате, но пък след тях изтече бая мизерия. Цял ден изхвърлям сополяци, които стават все по-светли, което е на добре. Купих ибупрофен и синулан от аптеката и се надявам да ускорят лекуването. Иначе в залата си бях забравил кърпата и резервни чорапи и не исках да се потя, но пак се изпотих предвид ниският пулс, може да имам обаче и лека остатъчна температура, а и пих няква напитка с Л-карнитин, което изобщо не знам върши ли някаква работа, но пари за вода не давам :)
А така, ходи в залата там да ги натръшкаш всичките .. :) Аз като отидох на рехабилитация, единия рехабилитатор вика на другия “Жена ти пуши, ти кашляш” .. Разни други кихаха и аз не им останах длъжен. “Опаа ковид. Правим си ковид парти, понеже сме много добре всички и само това ни липсва” :) :)
Иначе това което ти го описваш като симптоми е същото което и аз и другите покрай мен караме. Мен също ме боля дясната скула, точно където захваща ченето ... Някакъв вирус е ... но не е грип
С риск да се разсърдиш, ама като прочетох от началото какви са ти симптомите и какво си правил, се пукнах сега от смях ... :)) Това е същия шибан вирус, само че ти си натискаш яко и си тренираш.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.01.24 18:43.
Хаха, Кала, кефиш :)
Добре, че си ти да живее този форум.
Ами аз хванах това нещо миналият петък и ми мина самата настинка/вирус преди няколко дни. Не кихам и не кашлям, съответно според мен не го пренасям и съответно 4/5 дни не съм тренирал и не съм се виждал с хора и ходих с маска навсякъде. Това, което имам сега е последствието от вируса, което е възпаление на синусите. Аз ако чакам да ми мине и това значи да не излизам месец ли? Така разбираемо ли е?
И последно все още държа тази страница/дневник да е информативна за мен, а не чат, където не мога да си намеря нещо, което ме интересува.
Мнението беше редактирано от gotcha на 27.01.24 19:45.
Бягане
Зона2 - 134
10км - 1:05:12, 6’31”, 159
Опит за 5к. Добре напъвах до 2.5км, но още преди това почна да се обажда задното дясно бедро. Малко късно намалих темпото и пак се получи някакво разтежение като предишния път. Повлачих се едни 5км и поотшумя. Последните 2.5км с леко темпо, но пак го усещах. Ще видя утре щетата. Пак избързах с тия темпови бягания. Отсега натам само леко и изграждащо темпо и продължавам работата в залата за задната верига.
Мнението беше редактирано от gotcha на 28.01.24 20:45.
Басейн “Здраве” 25м.
Парна баня - 10мин.
Кроул - със спиране и отблъскване от стената
1000м - 26:38мин., 2’40”
Съчетано - сериите през 1мин.
10х100м. - 25:46 чисто време и 2’35” пейс средно
Джакузи - 10мин. и парна баня 10мин.
Днес сутринта ходих да оставя колата на сервиз за обслужване и реших да комбинирам връщането с рейса с плуването. Като цяло сутрин не съм супер активен, но добре ми дойде това раздвижване. Доста бавно обаче плувах. Първо заради това, че бях закусвал преди час и половина, второ крака го усещах леко и трето измислените ми салата все пак скъсяват от времето, макар да се опитвах днес да се оттласквам добре от стената и правя по-дълга подводна част. Десетте съчетани си ме поизмориха. Бътерфлаите накрая потъвах, но ги избутах криво ляво. Имаше един пич с който плувахме в коридор и си се разминавахме без проблем, а плувайки заедно той кроул и аз бътерфлай бяхме горе-долу с едно темпо. Лошото е, че отстрани изглеждаше да плува много бавно :D
Бягане
Зона2 - 118
Леко на пътека с 1% наклон
1:15ч. - 20мин. - 7, 20мин. - 8, 10мин. - 9, 10мин. - 8, 10мин. - 7 + кулдаун - 5мин.
Днес мислих да врътна някаква кондиция, но се качих на пътеката да загрея и се залафих с един малък, който се качи за 1км. пък изкара с мен 1час. Накарах го да бяга с леко темпо и да си следи пулса вместо да се пъне няколко минути. Дано му е влезнало нещо в кратуната от това, което му наговорих, но добре се получи та си направих лекото бягане. По едно време ми се разкачи магнита и ми се занулиха данните, та не знам точно колко км съм бягал, а и то не е много точно на тия пътеки, така че по-важно е времето и пулса. А накрая за капак съм забравил да си спра трака и чак като излезнах от съблекалнята до спрях, та и тая част е влезнала в бягането :Д
Мнението беше редактирано от gotcha на 30.01.24 22:01.
Зала “Европа” Люлин
Катерене - 21:36мин., общо 1:30ч.
Загрявка - 2х4а, 5а
11х5а+ револт нещо си му е имато от един пич, който прави много яки маршрути, но този ми къса нервите и взима здравето от самото начало, уж се бори 5а+, но още не мога да го мина и според мен си отива на 5б+, ако не и 5ц. Еми мъчих го само него днес и така и не успях да стигна до края. Първо, че е на ръб и който и аутобилей да вземеш - ляв/десен все има един момент, в който ти пречи, ама това го измислих, но накрая преди последните 2-3 хватки има един пиниз, където трябва да си сгъна яко левия крак и да знаедна едва ли не на него държейки се за две хватки, да се избутам с крака и да хвана горна и вече ще станат нещата. Обаче тая хватка/стъпка е една мазна станала и не можах да се задържа хубаво на нея, да не говорим, че само един път успях да стъпя на нея. Та бях си го планувал да го боря тоя маршрут и така и направих, само на него висях, но и такива тренировки трябва да има, да извадиш малко инат, да помислиш повече и да търсиш възможности. Това ме кефи на катеренето, че е като да решаваш ребус и трябва и мозъка да работи, не само тялото, а пък то от друга страна на моменти да заема пози, които рядко може да ти се наложи да ползваш. Малко се отнесох, май :Д
Бягане, леко
Зона2 - 125
23км - 3:08ч., 8’11”, 142
През Радова махала наобратно.
Даваха го хубаво днес времето слънчево и с няколко градуса отгоре, та си бях запланувал по-дълго бягане. На обед се надумках със зеле и два часа след това не беше достатъчно да ми е леко, а и имаше реактивни сили, които ми помагаха през цялото време, но уви не помогнаха за скоростта изобщо, а напротив :Д Доста бавно, но бедрото не ми е съвсем ок и исках да мога да го изкарам или поне да опитам без фалити, то взе, че се получи, но пък и с тази бабешка скорост щеше да е срамно...
Пускам за вчера ходене из Банкя към 10км и 2ч., ей така, че не е напълно нулев бил деня.
Зала “Кинг Конг’
Вработване
Крос тренажор - 5мин. напред, 5мин. назад
ПреСки тренировка
Активация - 3 серии
1. 90/90 - 10 на страна
2. Напад + усукване на торса ляво/дясно - 10 на страна/крак
Плиометрични - 5 серии
1.Пого скоци - 20
2. Клек скок - 10
Балистични - 3 серии
1.Експлозивни качвания на кутия с пудовка пред гърдите - 10 на крак
2. Скок дължина - 10
Сила - 3 серии
1. Клек - 10@50кг
2. Повдигане на пръсти от поставка - 10@50кг
3. Супермен наобратно - 3х25сек.
Йога, разтяжки
Понеже утре заминавам на ски на Семково за седмица реших да направя подготвителна тренировка, то не знам какви ски ще караме, защото го дават без валежи и слънчево, но каквото такова. Та щракнах в тубата упражнения за ски и пуснах едно от първите клипчета и тази програма, която е към някваква сериозна платформа за ски упражнения и уроци. Като цяло почти никога не тренирам по такива програми, но реших пък да пробвам. То се оказа приятна кондицийка поне, както аз си го направих със суперсерии и без много почивки. Активизирането, сиреч загрявката е 90/90 - седнал двата крака под 90 градуса настрани и ги обръщаш на другата страна. Пого скоците са без да се сгъват колената. При качването на кутия, което трябва е експлозивно в горната част другият крак се вдига нагоре сгънат така пазиш и баланс. Последното е задържаш позиция все едно за коремни, но с изпънати крака във въздуха и ръцете спрямо трудността. Общо взето това са по-неизвестните упражнения, които не се разбира от имената баш какво са. Прилагам и скрийшот на програмата на английски. То се оказа, че има още няколко тренировки, които сигурно по-натам ще разгледам, а може и да пробвам, ето и линка -
Пиша от телефона, че ми се прецака зарядното на компа и ще е телеграфно.
Накратко бях на планина, но не и на ски. Имаше малко сняг и го стопи до хижата. Първия ден пантих и ми стана пак някаква рана над петата. Два дена бягах нагоре към портите и кантона и последните два дни качихме Средния връх и Вапата. Най-умното, което направих е да си взема маратонките та бягах и ходих с тях. Над горския пояс беше кора и почти не се пропадаше. Времето беше чудно само духаше повечко по билата. Качвам и някоя друга фотка. Събота пътувах, неделя почивах, а днес на сауна в Банята. Утре се надявам да потренирам нещо.
Зала “Европа” Люлин
Катерене - 18мин. чисто, 1:48ч. в залата
15 подхода
4а, 4б, 5а - вработване
Един онсайт на 5ц, който е по-скоро 5б
Един редпойнт на 5б, който го мъчих вече един път и сега с клизма го качих, та е по-скоро 5ц.
Един 5ц+, който го качих от петия път и се изкефих. След това само опити на различни 5ц и лаф моабет.
Ах тиии :))) там където си бил, ко ще и бос да ходиш пак е хубаво .. В планината за една седмица и на това място е кеф, даже и да не се качиш на ски ..
Откраднал си ти време, макар че наистина точно тази седмица е ..........
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Крос тренажор - 10мин. 5/5
Загрявка стави и с ластик
Широка тяга - високо изтегляне - изхвърляне от вис - ОХС - Раменна зад врат - набиране зад врат - 10@20кг
Щанга
Изхвърляне до 35кг плюс ОХС, изхвърлянето е леко, но на клека съм мега дървен и щангата пада
Обръщане - Преден клек - Тласкане @40, 50кг
Тръстър - Обръщане - 5х5@40кг
Стълби на 7ма - 5мин.
Колелце от 2м. - 1, 2, 3, 4
Колелце от 2.10м. - 1, от 2.20 фейл, накрая ми се огъват пръстите на краката или пропадам
Фоум ролер, йога, разтяжки
Общо - 1:40ч.
Много слаба тренировка, ма поне висях в залата, а не на дивана. И една отегчена фотка от Семково, където си чаках туршията, но е в синхрон с днешната тренировка?