03.04.12
21:51
Здравейте,
Идва лятото и много от нас искат да свалят мазнинките, за да изглеждаме по-добре. НВД помага за това, но е краткотрайна, не е за всеки и освен това се губят много мускули с нея. Като алтернатива, искам да ви запозная с диета която щади мускулите и гори мазнините. Аз самия нямам голяма маса (75 кг съм). На НВД бих загубил и мускули, заедно с мазнините, с което бих се превърнал просто в хърбав. Чрез тази диета се надявам да сваля мазнините до 10%, и да запазя по-голямата част от мускулите си.
Линк към самата статия: http://www.simplyshredded.com/layne-norton-the-most-effective-cutting-diet.html
Според мен това е много добра статия обясняващи ‘кътинг’ диетите. За много от вас едва ли е нещо ново. Няма да ви я превеждам, прекалено дълга е.
Прекарах доста време в четенето и разбирането й. Изведох всичко от нея (или поне най-важните неща), като един Ескелски файл, в който можете да вкарате вашите параметри и да пресметнете дневните си дажби :) Освен това съм въвел и примерно меню, което аз самия следвам. Разбира се грамажите ще зависят според вашите килограми и параметри, но съотношението между Б/М/В остава същото, което е важно.
Самата диета набляга много на белтъчините и драстично намалява въглехидратите, но не чак колкото НВД. Много от вас знаят че въглехидратите също играят роля в отслабването.
Ето линк към самия Ексел, можете да си го свалите (от менюто, като зареди):
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AuSh9wpqcRQpdGMxaVNSbUFadnZyMnBKcHRfNHBPbGc
Както споменах, всичко в него е изведено от статията.
Надявам се да е полезно на някого. Добре дошли са критики, въпроси и предложения :)
Темата беше редактирана от Hristo Yankov на 04.04.12 10:27.
Не знам защо много хора, включително ти, смятат, че мускули се губят толкова лесно и бързо.
Отделно тия огромни количества излишен протеин и минимални мазнини, които си планирал, до нищо положително не водят.
Мнението беше редактирано от Ensiferum на 04.04.12 02:26.
04.04.12
10:23
Хубава е статията. Съгласен съм с всичко написано, макар то да е само един от начините. :)