05.04.12
15:31
Здравейте! Предварително се извинявам, ако темата се повтаря, но повечето, които видях на тази тематика прерастват в спорове между фитнесджии и лостаджии и нищо не се разбира. Тренирах близо 6 месеца във фитнеса, но вече нямам възможност да го правя и започнах да ходя на лостове и успоредки. За тези 6 месеца се орелефих видимо, качих някое и друго килце, но както казах, наложи се да спра. Понеже ежедневието ми не позволява, спрях и да ям през 2,5 часа и за 3 седмици свалих видимо маса и 4-5 кила.Отивам на лостовете и правя крака (подскоци с редуване на клек) или кардио, след това се набирам с подхват (3х8), след това правя лицеви (3х15), след това кофи (3х6-8), накрая вдигам крака за корем. Само че, явно мускулите ми са свикнали на натоварване и не усещам почти нищо след тренировката (липсва и мускулната треска), но като цяло упражненията са ми трудни. Въпроса ми е, може ли някой, който се занимава по-сериозно, да ми каже какви серии, какви упражнения и по колко повторения да правя, за да напредна и да работя върху релефа.
П.С На 18 години съм, тежа 85 кг (след като свалих 4-5), висок съм 190.
05.04.12
15:52
Не тренираш достатъчно. Например при лицевите - ако нямаш подходяща раница, за да си сложиш тежести в нея, прави по повече повторения, не по 15. Отнася се за всичко. Включи повече упражнения - планк, учи се на раменни преси, планч, везни, стрийт фитнеса не се ограничава с лицеви, кофи и набирания. Ето ти един интересен дневник - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/45420
05.04.12
17:03
Мен ми е пределно ясно, че са недостатъчни тези упражнения, но просто не знам особено много други, а повечето видове набирания са ми трудни (мога да правя като хората повече от 3 повторения само подхват на ширината на раменете). Мислех си да вкарам 3 серии лицеви на широчината на раменете и 3 серии широк хват. отделно да правя набирания с надхват с крака на земята с по-голям наклон, за да мога да правя по 8 в серия и да вкарам 3 серии и от това. за раница, мисля че имам подходяща, само трябва да си взема тежести и ще гледам да направя тежестта така, че да ми се връзват по 8 повторения. иначе дневникът е интересен, наистина и ще го прочета по-подробно, когато имам време.
05.04.12
17:36
мислех си за нещо такова http://muskuli.stamenov.net/programa-za-nachinaeshti-lost-usporedka/ 3 пъти в седмицата. и широкия хват набирания да го правя на нисък лост, за да си помагам с краката или с крака на земята и под наклон, за да ги правя чисти, без читинг.
05.04.12
22:12
планк, страничен планк, мечешко ходене (bear crawl) ; прогресии за везна и планч, силови и коремни набирания ; раменни опори, лицеви с пляскане, от различни наклони и различни позиции на ръцете, набирания с различни хватове и ширина на ръцете, бърпита ; клекове, клекове с подскоци, женски клек, пистолети, напади, спринтове ; повдигания на крака от вис и успоредка, изометрично се казва L-sit ; заден мост, вакуумки, има много хубави упражнения от йогата, казват се асани.
Можеш да включиш различни методики като табата, EDT и кросфит.
Успех ! :)
Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 06.04.12 15:20.