Фитнес/Тае Бо/Кардио-Или как да бъдем най-доброто от себе си

06.04.12
22:34

Здравейте на всички !

Съжалявам за баналното заглавие, но след две години в залата не се научих как да постигна хубав релеф и мускули.

И аз искам това, което искат доста жени-хубави мускули и по-малко мазнинки. :)

Накратко да обясня-започнах да тренирам преди две години. За няколко месеца тежки тренировки и постепенно намаляне на храната бях отслабнала повече от здравословното, та се наложи да поспра диетите и тренировките. Не че го направих, но поне спрях да тренирам по два часа 4-5 пъти седмично. Година по-късно тялото ми имаше очевиден прогрес, но така и не се “орелефих”, никога не съм имала хубаво очертани мускули.

Периодът ,в който имаше някаква надежда , беше тогава когато правех по-интензивни тренировки (включвах и суперсерии за бицепс/трицепс), четох много из сайта ви и определено ми помогна. Краката бях спряла да ги тренирам, защото не исках да стават “големи” .

И така до момента в който не смених фитнесът със тае бо-голяма грешка, сега краката ми са огромни, чак дрехите не ми стават.

Та, да обобщя-как да оформя мускулите на горната част на тялото и да поддържам слаби стегнати крака?

1. Из форумът попаднах на противоречиви мнения, така че пак питам:Повече или по-малко повторения и колко почивка между сериите? Моите лични наблюдения са, че по-интензивните хард тренировки вършат най-добра работа.
2. Как да махна мускулите, които направих с тае-бо ? И какви съвети бихте ми дали за трениране на краката като цяло? Няма да е зле да се обобщи малко инфо за начините , по които бягането/тае бо/силовите тренировки и всички останали начини се отразяват  на краката.

Благодаря предварително и ако пост-а ми е глупав, няма да се разсърдя ако го махнете. Просто се опитвам да започна на чисто.

07.04.12
22:23

Здравей,
на мен ми е странно как може да направиш големи мускули с Тае бо, да не говорим, че при нас жените да направим мускули е доста трудно. По- добре обърни внимание на това как се храниш и с падането на мазнините ще видиш промяна и в мускулите :).

Аз тренирам високо интензивни тренировки - ХИТ, които наблягат на цялото тяло и ги изпълнявам само и единствено със собствено тегло.
Някой друг да ти даде съвет за фитнеса, защото аз следвам тялото си, а не противоречиви правила относно броят на повторения. Все пак предпочитам да са в рамките на 12 повторения до 15 с минута почивка между сериите.

08.04.12
09:26

Здравей !

Благодаря за отговора.

Определено ще обърна внимание на храненето-все си мислех, че долу-горе се храня добре, но явно не е достатъчно :) Преди време бях си навлякла проблеми с един режим, така че като стане въпрос за хранене съм много предпазлива вече.

А иначе знам, че е алогично жена да има огромни мускули, може би трябва повечко търпение , за да изместят мазнинките :) Ако не друго, от таебото стават готини плочки на корема.;)

Мисля да тренирам 2 на 2 тае-бо фитнес, пък да видим (nfun)

Хубав и слънчев ден от мен !

fire.is.my.nature

09.04.12
13:55

Как ги направи тия мускули с тае-бо уау :Д
Просто си се стегнала и със сигурност изглежда готино.
Иначе ако искаш наистина да стопиш размери - ХИЙТ тичане на гладно, последвано от порция монотонно (ама не да се убиваш от кардио... общо 40на минути) с периоди на интермитънт фастинг. Но се топи и гръдна обиколка значително. Ти решаваш :D Аз бих си правила тае-бото без да се тревожа за “пълнежа” горе.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 09.04.12 13:57.

09.04.12
21:46

Хаха, ами и аз не знам :Д

Не изключвам варианта да съм от жените с криви представи за “големи мускули” :)))

Но наистина имам дрехи, които почти не ми стават в резултат на това, миналата година бях свалила много именно с бягане (по времето, когато и си купувах тия дрехи, хаха)

Засега малко повече внимание на храната (”от утре” вече започна), редовен спорт, другото ще се нареди. Не бих отказала една преса за лятото де:D

Начини много, важното е да се чувстваме добре в кожата си :)

10.04.12
11:08

С тае бо-то се увеличава обема на краката. Аз също ходя от време на време и вече имам дънки които не ми стават, но плочки малко трудно ще се образуват от тае бо.

11.04.12
20:43

Ами упражненията за корем ми се струват добри, но може би не гори достатъчно мазнини заради честотата на пулса, която поддържа.
Действа много тонизиращо и разтоварващо, но фитнесът си е фитнес. Изкарах няколко месеца без да тренирам качествено горната част на тялото си и знам, че втори път няма да го направя :)
Със сигурност доволните от тае-бото са повече от такива като мен -така че в никакъв случай не искам да омаловажавам ползите от него. Въпрос на цели.
П.С. И ако някой все пак има съвети за релеф (освен храненето), моля споделете ! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1