06.04.12
22:34
Здравейте на всички !
Съжалявам за баналното заглавие, но след две години в залата не се научих как да постигна хубав релеф и мускули.
И аз искам това, което искат доста жени-хубави мускули и по-малко мазнинки. :)
Накратко да обясня-започнах да тренирам преди две години. За няколко месеца тежки тренировки и постепенно намаляне на храната бях отслабнала повече от здравословното, та се наложи да поспра диетите и тренировките. Не че го направих, но поне спрях да тренирам по два часа 4-5 пъти седмично. Година по-късно тялото ми имаше очевиден прогрес, но така и не се “орелефих”, никога не съм имала хубаво очертани мускули.
Периодът ,в който имаше някаква надежда , беше тогава когато правех по-интензивни тренировки (включвах и суперсерии за бицепс/трицепс), четох много из сайта ви и определено ми помогна. Краката бях спряла да ги тренирам, защото не исках да стават “големи” .
И така до момента в който не смених фитнесът със тае бо-голяма грешка, сега краката ми са огромни, чак дрехите не ми стават.
Та, да обобщя-как да оформя мускулите на горната част на тялото и да поддържам слаби стегнати крака?
1. Из форумът попаднах на противоречиви мнения, така че пак питам:Повече или по-малко повторения и колко почивка между сериите? Моите лични наблюдения са, че по-интензивните хард тренировки вършат най-добра работа.
2. Как да махна мускулите, които направих с тае-бо ? И какви съвети бихте ми дали за трениране на краката като цяло? Няма да е зле да се обобщи малко инфо за начините , по които бягането/тае бо/силовите тренировки и всички останали начини се отразяват на краката.
Благодаря предварително и ако пост-а ми е глупав, няма да се разсърдя ако го махнете. Просто се опитвам да започна на чисто.
Здравей,
на мен ми е странно как може да направиш големи мускули с Тае бо, да не говорим, че при нас жените да направим мускули е доста трудно. По- добре обърни внимание на това как се храниш и с падането на мазнините ще видиш промяна и в мускулите :).
Аз тренирам високо интензивни тренировки - ХИТ, които наблягат на цялото тяло и ги изпълнявам само и единствено със собствено тегло.
Някой друг да ти даде съвет за фитнеса, защото аз следвам тялото си, а не противоречиви правила относно броят на повторения. Все пак предпочитам да са в рамките на 12 повторения до 15 с минута почивка между сериите.
Здравей !
Благодаря за отговора.
Определено ще обърна внимание на храненето-все си мислех, че долу-горе се храня добре, но явно не е достатъчно :) Преди време бях си навлякла проблеми с един режим, така че като стане въпрос за хранене съм много предпазлива вече.
А иначе знам, че е алогично жена да има огромни мускули, може би трябва повечко търпение , за да изместят мазнинките :) Ако не друго, от таебото стават готини плочки на корема.;)
Мисля да тренирам 2 на 2 тае-бо фитнес, пък да видим (nfun)
Хубав и слънчев ден от мен !
09.04.12
13:55
Как ги направи тия мускули с тае-бо уау :Д
Просто си се стегнала и със сигурност изглежда готино.
Иначе ако искаш наистина да стопиш размери - ХИЙТ тичане на гладно, последвано от порция монотонно (ама не да се убиваш от кардио... общо 40на минути) с периоди на интермитънт фастинг. Но се топи и гръдна обиколка значително. Ти решаваш :D Аз бих си правила тае-бото без да се тревожа за “пълнежа” горе.
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 09.04.12 13:57.
Хаха, ами и аз не знам :Д
Не изключвам варианта да съм от жените с криви представи за “големи мускули” :)))
Но наистина имам дрехи, които почти не ми стават в резултат на това, миналата година бях свалила много именно с бягане (по времето, когато и си купувах тия дрехи, хаха)
Засега малко повече внимание на храната (”от утре” вече започна), редовен спорт, другото ще се нареди. Не бих отказала една преса за лятото де:D
Начини много, важното е да се чувстваме добре в кожата си :)
С тае бо-то се увеличава обема на краката. Аз също ходя от време на време и вече имам дънки които не ми стават, но плочки малко трудно ще се образуват от тае бо.
Ами упражненията за корем ми се струват добри, но може би не гори достатъчно мазнини заради честотата на пулса, която поддържа.
Действа много тонизиращо и разтоварващо, но фитнесът си е фитнес. Изкарах няколко месеца без да тренирам качествено горната част на тялото си и знам, че втори път няма да го направя :)
Със сигурност доволните от тае-бото са повече от такива като мен -така че в никакъв случай не искам да омаловажавам ползите от него. Въпрос на цели.
П.С. И ако някой все пак има съвети за релеф (освен храненето), моля споделете ! :)