08.04.12
09:39
Здравейте !
Тъй като прегледах хиляди хиляди теми с рецепти за протеинови шейкове . Но на мен ми трябва ниско въглехидратен шейк . Не съм на диета но гледам да ограничавам хляб , сладко , пържено и газирано . Искам да сваля някои друг килограм и ползвам и фет бърнер , но не искам да загубя мускулна маса защото не ми е много :) . Тъй като работя само нощни смени и съм всеки ден , тренирам през деня (късният следобед ) . Трябва ми да е ниско въглехидратени и бързо усвоими продукти . Решил съм да използвам мляко , мед , банан и яйца . Да вмъкна че и ползвам суроватъчен протеин . Интересува ме дали някой от тези продукти да премахна и каква в каква доза да приготвя шейка .
Благодаря ви предварително ! :)
Да приемем, че намериш мляко без лактоза (ех мечтиии).
Обаче банана и меда автоматично го правят високо въглехидратен.
08.04.12
16:15
Тогава само яйцата с млякото остават . Някакви други плодове или идея ?
08.04.12
16:37
Значи няма как да е хем бързо усвоимо хем НВ.Меда и бананите са бързички В, но не съм сигурен колко им е ГТ на бананите (ако е нисък тогава го включвай директно, но за жалост предполагам, че не е много нисък както и този на меда) .Иначе това за което говориш ти се сещам само за аминокиселини в течно състояние ... не се сещам точно как се казваше и наименование, тъй като не си правя труда да помня такива неща, но мисля , че доста хора ги използват така че за име и марка ще можеш да потърсиш във форума.
казано от Емил Петров на 08.04.12, 16:15:
Тогава само яйцата с млякото остават . Някакви други плодове или идея ?
Аз за високо белтъчни плодове не се сещам. Нали казваш, че имаш суроватка, ако толкова държиш да пиеш шейк, прави си суроватката, само това ще е ‘ниско въглехидратен протеинов шейк’ , е, и мляко с яйца също, както вече се каза.. или пък да си пасираш пържолите
08.04.12
17:55
Това е проблема че се старая да правя 2 в 1 . След няколко месечна почивка поради травма , спрях фитнеса . Не искам да губя мускулната маса която имам , но и в същото време да се изчистя . Затова реших да си взема бърер + протеин . Правя адски много кардио тъй че малко повече въглехидрати не мисля че ще ми пречат толкова много . 4 пъти седмично тренирам , след всяка тренировка Коремни преси 150 + и велоергометър 30-40 мин.
Мнението беше редактирано от Емил Петров на 08.04.12 17:56.
08.04.12
18:28
Няма как да сваляш маса и да не сваляш мускули.Казвам сваляш защото “чистенето” също си е сваляне.При свален 1кг - 0,3-0,4 са мускули
казано от Gerrard Liverpool на 08.04.12, 18:28:
Няма как да сваляш маса и да не сваляш мускули.Казвам сваляш защото “чистенето” също си е сваляне.При свален 1кг - 0,3-0,4 са мускули
Би ли посочил източника на това твърдение?
08.04.12
18:47
Не си спомням точно , пак беше някъде из форума в някоя от темите, а и в нета има доста инфо
09.04.12
12:05
казано от Gerrard Liverpool на 08.04.12, 18:28:
пълни глупости :)
Мисля, че ако си разбиеш белъците на пяна, което няма как да не стане, понеже е шейк, комбинирано с протеина и ч.л. какао е страхотен десерт :)
09.04.12
19:08
даа дааа .... значи сваляне на маса -> сваляш и мускулна маса , качваш маса -> качваш и мускулна маса .... всички проценти на това колко мускулна маса си качил и колко мазнини или колко си свалил зависи от програмата, храненето и т.н. Всичко друго блъскайте си главата както искате няма такъв филм
Успех