08.04.12
23:48
Здравейте : )
Ситуацията при мен е следната, а вероятно и при много от останалите читатели на форума.
Забелязах изоставане в определена мускулна група спрямо другите. Въпроса ми е какъв е най-добрия начин за балансиране на телесните пропорции, дали след всяка тренировка на различните мускулни групи, да се правят няколко серии за изоставащата, дали няколко серии м/у работните в тренировъчните дни за останалите мускулни групи или правене на упражнения за изоставащата група през ден?
Моята мускулна група, коята изостава спрямо другите е, долна част на гръдните мускули.
Благодарен съм на тези ,който ще се опитат да отговорят на въпроса ми.
Надявам се да ми дадете компетентното мнение!
Поздрави:
Теодор Киряков
Темата беше редактирана от Теодорр Киряков на 17.06.15 17:32.
Когато имаш изоставаща група - приоритизираш я, т.е. 2 или 3 тренировки седмично, но не чак толкова обемни като една иначе нормална. Ако правиш нормално, примерно 16 серии, 3-те тренировки ще са по 10-12. Може едната да е за сила, другата суперсерии, трисети и т.н., а третата, както обикновено (това са само идеи). Това е генералната идея...
Твоят “проблем” е доста конретен - долна гърда, което си и зависи много от генетика... Виждал съм такива случаи, но решения, уви не... Гърдата се развива, но изоставащата част си стои изоставаща... Ще трябва някой друг колега да даде съвет.
Поздрави!
09.04.12
00:51
http://www.bb-team.org/articles/3789_spetsializatsii-za-izostavashti-muskulni-grupi
http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=45
09.04.12
09:57
Благодаря.
Мнението беше редактирано от Теодорр Киряков на 17.06.15 17:23.
Ако си някой професионален културист готвещ се за сцена, тогава темата би била актуална. Ако си някой трениращ от няколко месеца или година, то темата става абсурдна.
Много често ми се случва да чувам разговори от типа на “изостава ми долната гърда/ изостава ми брахиалиса/ изостава ми средната глава на трицепса” и то от хора, които цялостно не са до там натренирани физически, силово и тн.