казано от Ален Божинов на 30.09.12, 03:17:
http://www.youtube.com/watch?v=QVUCtuWC1t8
Пфф, евтин и пошъл популизъм на гърба на дечицата! Дори политиците не са чак толкова показни...
02.10.12
16:48
казано от Penko Mladenov на 30.09.12, 22:18:
пускайте fox-life бързо ;д
кво точно тряаше да видим
02.10.12
22:05
http://play.novatv.bg/play/283582/?autostart=true
Атлети, отваря се работа да защитаваме Родината. Били сме казаците 1916-та, пак ще се наложи в 21-ви век
02.10.12
22:29
казано от Georgi Hristov на 02.10.12, 16:48:
казано от Penko Mladenov на 30.09.12, 22:18:
пускайте fox-life бързо ;д
кво точно тряаше да видим
Имаше някво предаване “Обсебен” един ходил по 8 пъти на ден на фитнес , пиел по сумати шепи фет блокери и сякви подобни с цел да бъде здрав и да живее дълго ;д
03.10.12
11:53
казано от Old Timer на 01.10.12, 20:54:
Нови меме-та или както им викат “мем’с”: :D
Ех, ако можех да имам краката на този със сините шортички (inlove) :D
Мнението беше редактирано от Мила на 03.10.12 11:54.
03.10.12
11:57
Някой , ако може да разясни , какво по ягодите се прави на тоя психотест (за катеогрия Ц) ? :D
казано от Rasengan94 на 03.10.12, 11:57:
Някой , ако може да разясни , какво по ягодите се прави на тоя психотест (за катеогрия Ц) ? :D
Мога да ти кажа какво не се прави - НЕ се бие преподавателят :D
Мнението беше редактирано от Петър на 03.10.12 12:07.
03.10.12
12:50
казано от Петър29 на 03.10.12, 12:07:
казано от Rasengan94 на 03.10.12, 11:57:
Мога да ти кажа какво не се прави - НЕ се бие преподавателят :D
Т’ва е крайна мярка , която ще се извърши след ВЗИМАНЕТО на изпита , за да си прибера рушвета от него ... :D
задават ти въпроси и имаш 3 бутона пред теб. Следят ти времето за реакция (колко мислиш на въпрос) и съответно какъв отговор си дал. Има доста въпроси на които няма еднозначен отговор, което е лошото. Не е трудно, но ти е рано още :)
и като допълнение за снимката която коментираме:
- Давам си и двата дебели бута за да имам горна част като младежа най-вдясно.
- и е тъпо да се смеете на чуждо тяло...
03.10.12
15:55
казано от gips на 03.10.12, 15:49:
задават ти въпроси и имаш 3 бутона пред теб. Следят ти времето за реакция (колко мислиш на въпрос) и съответно какъв отговор си дал. Има доста въпроси на които няма еднозначен отговор, което е лошото. Не е трудно, но ти е рано още :)
И аз съм на мнение , че ми е рано , ама а върви го разправяй на баща ми |-( Мерси за инфото ! :)
Мнението беше редактирано от Rasengan94 на 03.10.12 15:55.
казано от gips на 03.10.12, 15:52:
- и е тъпо да се смеете на чуждо тяло...
Тъпо, тъпо...колко да е тъпо - като си го правят за смях, що да не има се смеем...Другите как да е , ама тоя с жълтите гащи имам чувството, че и целулит може да има (толкова меки му изглеждат краката)...
Мнението беше редактирано от Петър на 03.10.12 19:48.
https://www.youtube.com/watch?v=pYcv6odWfTM
на!вече направо ще клякам на седалката ;]
Мнението беше редактирано от Vintage на 03.10.12 21:08.
04.10.12
00:10
Някой гледа ли Часът на Милен Цветков? Тренират чужди паравоенни части на Българска територия
казано от Old Timer на 04.10.12, 10:47:
Ти нали не ядеше въглехидрати? :P
Пицата си е пица, не я намесвай с въглехидратите. :D
аз гадна пица през живота ми не съм ял...
Мнението беше редактирано от Fallen на 04.10.12 12:39.
04.10.12
17:21
казано от Atom на 04.10.12, 16:08:
Виц за квантови физици :D :D :D
Явно следваме еднакви групи във фейсбук с теб. :D
04.10.12
18:01
Atom, ти случайно да се занимаваш с химия, козметика или нещо в тази насока? Прочетох “подобни се разтварят в подобни” и ми припомни разни работи :Р
Мнението беше редактирано от introducer на 04.10.12 18:01.
казано от introducer на 04.10.12, 18:01:
Atom, ти случайно да се занимаваш с химия, козметика или нещо в тази насока? Прочетох “подобни се разтварят в подобни” и ми припомни разни работи :Р
Не, но съм учила доста химия и ми е хоби да си чета от време на време всякакви научни статии :)
А “подобни се разтварят в подобни” си е универсална истина - малко са такива :) Реших да изкажа признанието си към нея, като си я сложа в подписа :D
04.10.12
18:21
Отдаваш почит към химията с подписа си, така ли да разбирам :Р Така правят тези, които са прясно впечатлени от нещо...
Знай че същото важи и в дерматологията- “сух” медикамент се слага на “суха” обривна единица, а мокър - на “мокра”.... Аз първо за това се сетих в подписа ти. Причината май беше, че хидроксилните групи се разтварят в хидроксиди (вода), а карбоксилните групи на мазнините в други карбоксилни разтвори на к-ни или техни соли... поправи ме, ако бъркам
казано от gips на 04.10.12, 12:38:
аз гадна пица през живота ми не съм ял...
Мда, сексът бил като пицата -
Sex Is Like Pizza, Even When It’s Bad It’s Still Pretty Good
Да бе, ама не ти препоръчвам такива, каквито получавахме в затвора...
казано от introducer на 04.10.12, 18:21:
Отдаваш почит към химията с подписа си, така ли да разбирам :Р Така правят тези, които са прясно впечатлени от нещо...
...или тези, които всеки ден се впечатляват от нови аспекти на същото нещо :)
казано от introducer на 04.10.12, 18:21:
Знай че същото важи и в дерматологията...
Мда, аз затова споменах “универсална истина” :) Могат да се дадат стотици примери! Как да не се впечатли човек :D
04.10.12
18:40
Ама ти химик ли си по образование? Само не ми казвай, че всеки ден четеш гайдлайни докато чакаш да дойде автобуса примерно? Фармация ли те касае, домашен химик или с академична насоченост литература? И не ми каза дали глицерина се разтваря в сапун заради карбоксилните групи...
“Подобни се разтварят в подобни” се отнася за разтварянето на полярни вещества в полярни разтворители и съответно разтварянето на неполярни вещества в неполярни разтворители. Този принцип има значително приложение в много области, сред които и медицината. Тоест глицерина се разтваря в неполярни разтворители, а не в такива с конкретна група. А между другото глицеролът (това което наричаш глицерин) е съставна част на много сапуни, а сапуните като цяло са специфичен вид соли на алкални метали и действат като детергенти (тоест увеличават общата активна повърхност на дадени вещества, които в конкретния случай са с липидна природа) и така спомагат за отмиването на бактерии, чиято външна мембрана е с голям процент липидно съдържание. Сапуните не са разтворители по своята функция. Те разлагат веществото на ниво по-едри структури, а не на йонно такова, какъвто е случаят с разтворителите.
04.10.12
19:06
Вече съм позабравил някои от нещата и ми стана интересно да си ги припомня. Сапуните си спомням, че са соли (натриеви, калиеви и тем подобни) на глицеролови киселини с дълги наситени въглеводородни радикали (които накрая не се сещам дали бяха с карбоксилни групи) и не си спомням защо в алкална среда не можеше да се ползва обикновения сапун и му се губеха свойствата да диспергира липидните мембрани? И също ми е интересно глицерол може ли да се разтвори примерно в оцетна к-на, защото тя е сравнително слаба, заради радикала си който намалява полярността на слабосвързания водород в карбоксилната група?
Мерси за изчерпателния отговор :) Аз току-що дадох един доста по-смотан на ЛС :Д
Но всъщност акцентът в подписа ми не са полярните разтворители, а Принципа :) Универсалния принцип. И ако трябва конкретно да обвържа нещата с картинката по-горе с хигс бозона (божествената частица), става ясно за кой принцип говоря :) Или поне за една частичка от него.
С киселината ще се извърши евентуално химична реакция, която в случая е естерификация. Разтварянето и детергентното действие са съвсем отделни физични процеси, обусловени от електрични взаимодействия между частиците. Обинковеният сапун в алкална среда мисля, че е в нейонизирана форма и това отслабва детергентното действие.
04.10.12
19:32
Аха! Глицерола като тривалентен алкохол естерифицира с киселината. На тоя принцип трябва ли приетият през устата алкохол да естерифицира със солната киселина в стомаха или там имаше друго дето се взема предвид?
И би ли ми обяснил връзката на увеличената обща активна повърхност с разлагането на ниво по-едри структури, че нещо не ми стана ясно?
Алкохолът се разлага ензимно в черния дроб от алкохол дехидрогеназа до ацеталдехид, който от своят страна също се разлага от ензим. А за разлагането на ниво по-едри структури имах предвид, че детергентът разпада една липидна капка на множество по-малки, осигурявайки на разнообразните вещества по-голяма активна повърхност, с която да взаимодействат. От друга страна разтварянето е на ниво електростатични взаимодействия между заредени частици.