След кардио и тренировка

10.04.12
23:09

Чела съм, че след тренировка трябва да се приемат плодове и бързо разграждащи се белтъци(протеин), но не искам да пия някакви шейкове и т.н, та искам да попитам не става ли да изяда например 2 белтъка и малко сирене точно преди тренировката, за да се разгради дотогава, ако ли пък не, да ми кажете бързо разграждащи се храни с високо съдържание на протеин..? И последният ми въпрос, след кардиото пак имаме ли нужда от протеин и плодове ?

11.04.12
01:44

Бързият протеин е нужен след тренировка. Него можеш да си го набавиш от яйцата. Преди тренировка наблягай на въглехидрати (освен ако не си в период на чистене) и на бавно усвоим протеин. Яж горе долу час и половина преди тренировка. А относно последния ти въпрос - да.

MF

11.04.12
09:40

Аз лично два часа преди тренировка не ям нищо. След силова не че трябва да се премат плодове, а бърз въглехидрат, но повечето плодове не спадат в тази категория. По-добре се обърни към пчелен мед или направо глюкоза на прах (в умерени количества).
Половин час по-късно вече си е време за хранене, богато на протеин, като имаш предвид, че яйцата се приемат по-бързо от млечните продукти. Според мен обаче малко се прекалява с “бързината” на протеина. За няколкото часа, необходими за разграждането на храната, няма да останеш без мускулатура. Особено ако се грижиш да си имаш постоянен прием на протеин през деня.

казано от Liss L на 10.04.12, 23:09:

Чела съм, че след тренировка трябва да се приемат плодове и бързо разграждащи се белтъци(протеин), но не искам да пия някакви шейкове и т.н, та искам да попитам не става ли да изяда например 2 белтъка и малко сирене точно преди тренировката, за да се разгради дотогава, ако ли пък не, да ми кажете бързо разграждащи се храни с високо съдържание на протеин..? И последният ми въпрос, след кардиото пак имаме ли нужда от протеин и плодове ?

Грешно си чела. Ти не можеш много да си събереш мисълта. Отначало говориш за след трен, после в същото изречение за преди, накрая пак за след ?
Нужда от плодове след тренировка няма. Същото важи и за преди нея.
2 белтъка ти носят 6-7 грама протеин, което е много малко. Щом не обичаш шейкове - увеличи белтъците, сложи жълтъци и месо и т.н. Варианти има много.
Колкото до обща препоръка - сложи въглехидрати преди тренировката.

13.04.12
10:26

Момичето пита в общи линии какво да приеме преди тренировката и след нея, за да се възстанови след нея. Според мен едно хранене около час преди тренировката с белтъците на 2 яйца и парче месо (50 гр например), филия пълнозърнест хляб и един банан е прфектно ядене, което ще осигури аминокиселини и енергия за тялото след тренировката, за да започне регенерацията на протеина. Може след тренировката да се пийне чаша мляко със захар или БЦАА. Няма нужда от констатации от рода на не може да си събере акъла или други подобни.

13.04.12
14:46

казано от Камен Илиев на 13.04.12, 10:26:

Момичето пита в общи линии какво да приеме преди тренировката и след нея, за да се възстанови след нея. Според мен едно хранене около час преди тренировката с белтъците на 2 яйца и парче месо (50 гр например), филия пълнозърнест хляб и един банан е прфектно ядене, което ще осигури аминокиселини и енергия за тялото след тренировката, за да започне регенерацията на протеина. Може след тренировката да се пийне чаша мляко със захар или БЦАА. Няма нужда от констатации от рода на не може да си събере акъла или други подобни.

Подкрепям напълно, особено частта с констатациите :)

2 банана и кисело мляко или 100 грама ядки -орехи, фъстъци, бадеми или лешници са моя избор като бързам по задачи след тренировката. А преди тренировка пефектно ми влияе купичка овесени ядки с мляко - дават ми енергия през цялата тренировка, а не да угасна на половината...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1