12.05.12
13:08
За да свалям и чистя по-бързо :) тези храни не присъстват изобщо в моето меню. Картофи и ориз ям максимум 30 гр (обработени) за месец .
Пожелавам ти лек път и прекрасни емоции :)
15.05.12
10:08
Здравейте, вече съм в Бг. Пътя беше доста дълъг и уморителен и за това и храната ми не беше на ниво.
Ив, благодаря ти за пожеланието въпреки уморителното пътуване всичко мина добре, малката през цялото време спеше и ни улесни още повече.
Та така да напиша какво хапнах през тези дни по спомени
12.05.2012- събота- презареждащ
09:30 закуска- бутерки
12:00 обяд- бутер кроасан
17:30-18:00 вечеря- китайски ( пиле със зеленчуци)
13.05.2012- неделя- пътуване станахме в 2 и 30
пих едно кафенце на летището около 4-5 сутринта хаонах 2,3 хапки бутер кроасан
и когато пристигнахме вече във Варна около 16-17:00 часа хапнах 2,3 свински мазни пържолки с краставички, малко варени картофи и май това беше.
14.05.2012-понеделник
09:30 закуска- 1 банан
13:00 обяд- пил. пържола с краставица и малко лютеница
16:00 следобед- малко сурови бадеми
18:30 вечеря пил. пържола с краставички и лютеничка
Мъжо си поръча пица и изядох едни много тънко парче, и (blush) малко бирени фъстъци.
Това беше за тези 3 дни. По-късно ще пиша как е минал и днешния ден.
Лек и усмихнат ден на всички :)
15.05.12
22:25
Здравейте ето какво си похапнах днес
09:30 закуска- кис. мляко и ядки
14:00 обяд: печена рибка с краставички, печен пипер
16:00 следобед: сурови бадени
21:00 вечеря: пеèна риба, печен пипер, лютеница :)
това е за днес, малко часовете ми се объркаха, но така е като хайманосваме. Лека и спокойна от мен :)
16.05.12
22:55
Здравейте драги ми читатели :) ето и днешното меню
09:30 закуска: прясно мляко с малко мюсли и повече ядки
12:00 обяд: свинска пържола и половина :) краставица, лютеница и сирене
15:00 следобед: хапнах един ред шоколад с ядки
19:00 вечеря: останалата половина от пържолата на обяд и едно св.кюфте, лютеница, шопска салата, малко хайвер с маслини и май това беше.
Ех ако знаете колко ми е вкусно тук всичко направо така ми се яде....... тук просто и доматито и краставиците си имат вкус, не като в Англия пластмасови зеленчуци и плодове :(
Пържолките, които ядох тези дни бяха доста мазнички, какво мислите за това- да ги отбягвам ли, или животинската мазнина не е толкова страшна, колкото се мислеше до скоро. Поне аз така мислех де сега съм малко раздвоена.
18.05.12
13:00
Здравейте ето и вчерашото меню
17.05.2012
09:30 закуска: кис.мялко мюсли с ядки
12:00 обяд: 2 1/2 свински кюфтета домати, краставици, лютеница
15:30 следобед: сурови бадеми около 50гр.
19:30 вечеря: пил. пържола, домати, краставици, лютеница, маслини.
По късно ще добавя храната за днес :)
18.05.12
13:50
Здрасти, надявам се си прекарваш добре ;). А имаш ли време за тренировки?
Мнението беше редактирано от Deskameska на 18.05.12 13:50.
18.05.12
19:46
Здравей, Ддеси за съжаление нямам никакво време все сме на някъде, но като се върна преостановявам тренировките :)
ето го менюто ми и днес
закусвах около 10:00, защото си пусках изследвания хапнах няколко соленки и 1 кафе
12:30 обяд: пил.пържола с лютеница, доати и краставици
следобед за съжаление пак не успях да хапна ядки бяхме из празните молове понеже времето беше хладничко
19:30 вечеря: пил. пържола, лютеница, домати, краставици и малко маслинки
Хайде казвайте как се справям с храната- добре ли е вече това което хапвам. Утре ще имам презареждащ ден пак и нямам търпение да хапна сърмички :)
Лека и спокойна вечер на всички.
19.05.12
22:51
Здравейте, на бързо ще напиша какво хапвах днес.
Сутринта правих изследвания и трябваше да пия глюкоза около 800мл.
към 11:30 хапнах няколко милинки
за обяд един дълго-очакван джоб
и вечерта хапнах едно каренце
това ми беше днешното безразборно ядене :)))
21.05.12
15:04
Здравейте, направо ме разсипаха в тази БГ :(
Така или иначе трябва да ям това, което съм яла до сега- месо, млечни продукти, плодове и зеленчуци. Освен, че щетовидната ми жлеза работила като на 100 годишна бабушкера, ами съм и пред диабед тип 2 захарта ми в различни часове или е много висока, или много ниска. Ха ха ха и за честитка трябва да нося и очила постоянно :D голяма веселба ви казвам. Само дето си дойдох тука ха ха ха
е аз си имах разни оплаквания, ама личната реши да ме лекува с деанксит- луда работа.
менюто ми вчера не го помня много добре, че още съм шокирана от резултатите си :)
сутринта май нищо не ядох
на обяд бяхме на гости пих една малка ракия със салата и пилешко месо
вечерях пак салата с ракия 2 глътки, пиперка бюрек, и малко свинско месо
Днес ми се наложи да обикалям по разни приятни местенца (лекари)
успях да хапна на обяд една пил.пържола
след малко ще хапна сурови бадеми
и за вечеря мисля да е пак пържолка и салата.
Това е за днес позабраниха ми някой храни и ми казаха да се храня така както до сега. :)
21.05.12
19:30
Кай храни ти забраниха първо? 2-ро това,което си яла тези дни е ужасно малко :( и 3-то КАКВО Й Е НА ЩИТОВИДНАТА ТИ жлеза,аз също имам проблеми с нея ? До колкото знам в някой случай орехите са стабилни,заради йода!
21.05.12
22:12
Хм, не си вкарвай излишни притеснения. Имате ли фамилна обремененост с диабета? В нашето семейство имаме и досега не е пропуснал поколение. :) Майка ми е с такива проблеми в момента. Прави си редовни изследвания и се старае да си поддържа кръвната захар в норма. Не яде сладко, но отвреме на време си позволява. Просто се следи. Не трябва да се прекалява с въглехидратите и движението е задължително. Просто живей както досега и не мисля, че ще имаш проблеми. Не го мисли, повече ще си вредиш. А за очилата - хората зорлян се мъчат да изглеждат интелигентно и си слагат очила. Аз мисля, че ще ти отиват, като си ги направиш с някакви готини рамки. Лошото е, че са скъпи, но пък веднъж ги правиш. Споко, всичко пак ще си дойде на мястото.
22.05.12
13:17
Здравейте, благодаря ви за подкрепата момичета :)
днес ходих да ме гледат на ехогграф и ми казаха, че е увеличена с 1мм и, че не е нужно лечение, но ендокриноложката каза, че стойностите са ми като на 100 годишна баба. 12-22 са стойностите, а аз съм 14
Забранихами храни заради захарта, защото съм пред диабет. Не трябва да ям сладко всякаква захар, мед, брашно, хляб и общо взето бавни въглехидрати. Да наблягам на пилешко, риба, плодове, зеленчуци и млечни продукти.
Не съм яла достатъчно тези дни, защото не се чувствам много добре гади ми се и нямам апетит.
Ив, ти какви проблеми имаш със щитовидната?
На мен за нея ми изписаха еутирокс сутрин на гладно преди 7 часа, но този пък от ехографа ми каза, че не е нужно лечение, ако искам да съм ги пиела. Реших да ги пия известно време да видя дали ще има подобрение.
24.05.12
05:04
Здравейте, хайде да напиша на бързо какво хапнах вчера :)
Закуска: банан
обяд: свинска пържола с маслини
вечеря: салата с малкко ракия и 1 свински кюфтак
Определено храната ми е доста малко, но остана още малко от почивката и после всичко ще наместя. В началото вървях добре, но после като се почна с тез изследвания гостувания и стана голяма каша.
След час, два потегляме Варна- Шумен, Шумен- София :) днес-
закуската ми ще е банана
обяда в Шумен ще е някой манджичка на баба
а от там нататък идея си нямам.
Хубав и успешен ден :)
31.05.12
23:20
Малко съм поизоставила дневника, но такъв вирус ме тръшна, че името си не можех да си кажа.
Та и за това храната не е за разправяне, квото дойде въпроса беше да хапвам по нещо заради лекарствата. Още не съм се оправила напълно, но поне вече се надигам от леглото. :)
Всяка година като си ходим в Бг се прибираме с ужасни болести, предния път даже се наложи да лежим в болница- луда работа тук се изнежихме на чистия въздух.
На 28 май моето момиченце стана на 3 годинки да ви почерпя и вас (cake)(beer)(party)
Лека и спокойна веèр от мен :)
01.06.12
22:42
Здравейте, ето и менюто ми днес :)
08:00 - банан
10:50- сандвич
13:00- зелена салата с краставица и пил.пържола 1/2
15:30- няма да ви кажа какво ядох, че ме е срам
18:30- зелена салата с краставички и пил.пържола 1/2
Не знам, но от както се разболях ми се ядат само боклуци :(
Тренировки нямам за сега, защото бухам много и съм задръстена още се задъхвам като направя 5 крачки.
Това е за днес, лека и спокойна вечер :)
06.06.12
22:30
Здравйте
09:30 закуска- кис.мляко с мюсли и стафиди
12:30 обяд- пил.пържола и салата домати и краставици
15:00 следобед- сурови бадеми, 1 бутер панделка
19:00 вечеря- печена риба и салата от домати, краставици, пипер, маслини, сирене и лук с една малка ракия :)
това е за днес, лека и спокойна от мен :)
Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 06.06.12 22:30.
08.06.12
13:14
Хоп да напиша и вчерашното меню :)
8:30 закуска - кис.мляко с мюсли и стафиди
12:00 обяд - салата (домати, краставици, зехтин и морска сол) пил. пържола
15:00 следобед - сурови бадями
17:00 вечеря - зелена салата и 1 пържено кюфте, 2 парченца млечен шоколад и след час половината сладолед на малката :)
това е за вчера, вечерята ми е така лоша, защото пак имахме гости, но скоро не ни се очертават такива, така че всичко ще си влезе в релси.
08.06.12
13:19
Това, че имаш гости вечерта по какъв начин ти пречи?
09.06.12
14:28
Ох, Тедо прав си не би трябвало да ми пречи, но майка ми като дойде и като се разготви едни хубави български ястия и няма начин да не боцна тук там :)))))
09.06.12
16:10
Абе, Тедо е прав донякъде. Майка ти едва ли е забъркала сладоледа и шоколада. У нас вече свикнаха, че няма да ядат пържено или ако ще пържа, за мен винаги си пека отделно. Печените кюфтета са си като пъжените, ама иди обяснявай. В началото ми се дразнеха, ама взеха да посвикват. В българската кухня няма нищо лошо според мен, стига да се подбират продуктите и рецептите и да се приготвя по здравословния начин. ;)
12.06.12
19:51
здравейте, вчера менюто ми беше
закуска- банан
обяд- пил.пържола с домати и сирене
следобед сурови бадеми и праскова
вечеря- печена риба с печени тиквички и сирене
днешното меню
09:00 закуска- кис.мляко с мюсли
12:30 обяд- варено пилешки гърди с печени тиквички
15:00 следобед- праскова и сурови бадеми
18:00 вечерята ще е варени пилешки гърди, домати, краставици и сиренце. Да добавя и една прасковка :)
това е за тези 2 дни :) лека и спокойна от мен.
Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 12.06.12 22:37.
13.06.12
20:23
Здравйте ето и днешното меню
09:30 закуска- кис.мялко с мюсли
12:30 обяд- печена риба, половин домат, малко маслинки, сирене и една чушка
16:00 следобед- 1 праскова и сурови орехи
19:30 вечеря- няколко малки ребърца печени, 1 кренвирш, половин домати, малко краставица
та това е за днес :)
Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 13.06.12 23:17.
14.06.12
21:02
09:30 закуска- кис.мляко с мюсли
12:30 обяд- пи. пържола с доматки и краставици+сирене
15:30 следобед- ананас и сурови орехи
18:30 печени ребърца и 1 чашка бира
това е за днес лека и спокойна от мен :)
16.06.12
15:10
хоп да напиша за вчера какво хапнах 15.06.2012
09:30 закуска- кис.мляко и мюсли със стафиди
12:30 обяд- пил.пържола, домати, краставици и сирене
14:30 - ананас
15:30 сурови орехи и половин варена царевица
19:30 вечеря- няколко печени ребърца и половин пил. пържола, домати, краставици, сирене
20.06.12
16:37
Леле те минали 5 дни от както не съм си попълвала дневника (blush)
Промяна в храната ми няма, неделя ми беше презареждащ, но точно него ден не ми се ядеше нищо.
Днес закусвах киц.мляко с мюсли и стафиди
за обяд зелена салата с краставички и риба тон
сега смятам да похапна малко сурови ядки, а за вечеря още не съм го измислила :) по-късно ще допълня.
14.07.12
14:21
Хммм,харесва ми менюто ти и измерванията ти :) важното е,че си се ориентирала !!! Супер! Ще следя да видя дали и ти не се изнервяш с режима отвреме на време.
26.07.12
13:44
Здравейте, не съм писала отдавно, но това не означава, че не съм сериозна. Всичко си продължава по режима събота и неделя си позволявам да хапвам каквото ми се яде без ограничения :)
Резултати имам и те бавно и славно се постигат. Единственото в което не съм сериозна са тренировките, но определено мисля да ги започна пак макар и да знам какво ме чака :))). И тук времето е много горещо и много мързеливо.
Та така единственото което сега трябва да направя е да постегна тялото си.
А и още нещо ттази закуска сутрин ми стана вече отвратителна не мога да изям повече от 2,3 лъжици. Единственото различно в нея е, че добавям и канела.
Та така с мен :)))) Хубав и приятен ден!
18.08.12
11:43
Здравейте, моя режим продължава в същия дух тази седмица малко оплесках нещата със сладолед след вечерите, но какво да се прави лято е :)
Както и предните седмици събота и неделя са ми за презареждане, но понеже тази седмица ми беше по небрежна се чудя дали и тази съб. и неделя да се поотпусна още.
Мерките ми се запазиха за сега; с последните въведени.:)
Хубав и усмихнат ден на всички :)
01.01.14
15:20
Честита Нова Година на всички! Желая ви една прекрасна година изпълнена с много усмивки и любов. Бъдете живи и здрави, все така старателни и стрикни към здравето си!(sun)(nlove9)
04.01.14
13:37
Добро утро на всички!
Както почти всички, всяко начало на новата година го приемаме и като ново начало на начина ни на живот, така и аз поставям новото си начало. В периода, в който не съм писала също съм се съобразявала с храната, но тренировките ми липсват и това все повече започва да си личи. Мисля да се снимам и да си поставя цели...
Та ето го и днескашното меню:
Закуска: овесени ядки със семена + обезмаслено кис.мляко. Чай от коприва. ( Малко ми е трудно да започна отново да закусвам свикнах направо да обядвам към 13-14:00 часа. Когато закуся без да ми се яде започва да ми се гади, а и след това цял ден съм гладна)
Обяд: Салата (домати, краставици и лук с малко морска сол и зехтин) добавих и малко шунка :) 2 препечени филийки пълнозърнест хляб.
Следобед: Малко бадеми и 1 портокал.
Вечеря: Печена сьомга с попарени броколи и моркови увкосени с малко морска сол и лимон + 1 печена пълнозърнест хляб. Чай лайка и мента.
Това е за днес, като естествено започна и с леки упражнения, които мисля да ги направя следобедните часове.
Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 06.01.14 10:54.
05.01.14
14:49
Да добавя към вчерашния ден бързо ходене около 2 часа :)
Днес менюто е:
закуска: овес + ленено и сусамено семе с няколко лъжици обезмаслено кис.мляко + чаша чай от коприва
обяд: като вчерашния
следобед: пълнозърнести бисквитки + 2 кивита
вечеря: 3 печени пълнозърнести филии с 1 домат.
3 часа по-късно шепа сурови бадеми и 1 шишенце живи бактерии.
Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 06.01.14 10:54.
06.01.14
19:10
Закуска -//-
обяд: салата (домати, краставици, малко зехтин и морска сол) 2 препечени пълнозърнести филии с 2 парченца печено пилешко месо.
тренировка- зумба и таебо
следобед: шепа сурови ядки
вечеря: риба със задушени зеленчуци и предполагам ще завърша с чаша чай.
08.01.14
16:41
Вчерашния ден беше малко разпилян с храната.
Днес не закусвах, направо обядвах, защото не ми е добре на стомаха.
Обяд: салата с няколко парчета кашкавал и пълнозърнест хляб печен.
следобяд: сурови ядки
Вечеря предполагам пак салата- не ми се яде друго.
Тренировката днес ще е упражнения. преди това може да загрея със зумба, или таебо. Това е за днес.
11.01.14
16:50
Вчерашното меню
Закуска: 1 филийка печен пълнозърнест хляб с масло
обяд: салата, св. пържола и малко скариди
следобяд: портокал
вечеря: нямах нещо определено
Трянировка: бягане и упражнения.
Днес менюто
закуска: 3 мини бутер кроасанчета
обяд: портокал
следобяд към 16:30-17:00 една салата
това е за сега.
12.01.14
15:23
Здравейте,
Днес станах късно и направо обядвах- св. пържола, салата домати и краставици и 2 печени филии пълнозърнест хляб
Следобяд замислям 1 портокал и малко сурови ядки, или пълнозърнести бисквитки.
вечеря: кафяв ориз със гъби и може би малко св. месо.
Това е за днес лек и усмихнат ден.
17.01.14
23:28
Само не мога да разбера, защо качвам, след като започна да се храня така както трябва. Имах период, в който ппочти не ядях. Сега започнах да се храня по няколко пъти на ден- сигурно храната ми не е кой знае колко качествена има какво още да се желае и навярно организма ми се чуди какво става и съхранява, но е ужасно :( да чакаш резултат и да виждаш обратен ефект. Започнах една програма на тренировки-харесва ми мисля с нея да продължа и да видя до къде ще се докарам с нея.
Това е за сега.
22.01.14
13:45
https://www.youtube.com/watch?v=ZO6VoNQCxL4 :)
12.07.14
15:13
Здравейте, искам съвет от вас, не знам къде бъркам, ще се радвам на всякакво мнение.
Опитвам се да изчистя подкожните си мазнини и да оформя мускулатурата си, но не ми се получава.
От известно време (месец, месец и половина) спазвам следния режим
8:30 закуска редувам, овесени ядки, сусамено и ленено сема с кокосово мляко, мюсли с обезмаслено кис.мляко или 2 белтъка и 1 жълтък.
11:00 500мл вода
11:30 плод (ягоди, ябъла, праскова, малини, зависи каквото имам, но само от един вид.)
12:30 500мл вода
13:00 обяд салата или с пълнозърнеста филийка, или с чисто месо, малко сирене.
14:30 сурови ядки
16:00 500мл вода - не винаги я пия, но тук пак ям някой плод защото съм гладна, или пак малко ядки зависи.
18:00-18:30 вечерям както обядвам.
След 2 часа по време на тренировка също изпивам около 500мл вода, но не ми стигат силите в повечето случаи и ми прималява или в края на тренировките, или още в средата. Тренирам през ден около 40-50 мин в къщи, а деня, в който нямам тренировка си правя вендузов масаж и се друсам на вибротренажор :). Последните 1,2 седмици не закусвам, защото не ми понася много добре на стомаха.
Та това правя и резултат не виждам.
Хубав и усмихнат ден.
12.07.14
17:10
Малко ядеш или по-точно казано изобщо не се храниш като трениращ човек.Не случайно нямаш сили да изкараш тренировката.Кой знае,тялото ти може да е минало в икономичен режим,когато запазва всичко ,което му подадеш като храна,защото тя е твърде малко.Колата като няма бензин не върви,при теб се е получило нещо подобно.
12.07.14
19:00
Благодаря Ross, все си мислех, че горе-долу храната съм я оправила. Като количество салатите ми са доста големи, но явно калориите ми са малко не знам. За съжаление нямам апетит към месото, предимно преобладава рибата в менюто ми, която заправих да добавя.
Благодаря за отговора, но не знам какво по-точно да подобря в менюто си.
Лек и усмихнат ден от мен.