Ново начало

Темата е заключена.
Прескочи до:

Здравейте, казвам се Магдалена на 26 години. На кратко родих преди близо 3 години през самата бременност качих 12кг. След като родих имах само 5 кг., за да си възвърна предишните килограми, но уви вместо това качих още 10 и аз не разбрах как се получи. Висока съм 163 и в момента съм 55-56 кг. Опитвам се от известно време да вляза във форма, но без успех.
Храних се:
сутрин:  кафе ;)
обяд: каквото съм сготвила за деня, без хляб и не прекалявам
и вечер само салата. Естественно има и дни в, които си похапвам сладичко пак в умерени количества.
От няколко дена чета и се опитвам да променя хранителния си режим, защото искам да изчистя ръце, корем и бричове те си ми останаха като марка.
От днес започнах
сутрин: банан 1 кафе
обяд: риба със салата от домати и краставици
след обяд: ябълка
вечеря салата пак от домати и краставици.
Тренирам 4-ри пъти в седмицата Тае бо по около 40-50 мин. отделно правя коремни преси и малко упражнения и за дупе. Нямам друга възможност с малкото дете.
Ще съм благодарна, ако някой по-разбиращ от мен ми даде някой съвет дали съм се насочила правилно с храната. Благодаря предварително :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 11.04.12 00:46.

MF

11.04.12
09:10

Време си е да включиш силови тренировки. Тае-бото и другите видове кардио натоварвания са нещо хубаво, но крайно недостатъчно за изграждане на мускулатура, а всъщност тя е отговорът на стегнатия вид. Силови тренировки можеш да правиш и у дома, и в зала. Ако така и така имаш възможност да даваш пари за тае-бо тренировки, спокойно можеш да ги дадеш вместо това за фитнес.
Ако започнеш силово трениране, енергоразходът ти ще се покачи доста при изграждането на мускули, ще сати необходими повече калории (което няма да ти попречи да сваляш мазнини). Засега менюто ти е доста бедно на калории, така че в най-скоро време следва да претърпи промени. Разгледай предложените в сайта хранителни режими и прецени кой ти пасва най-добре, следвай инструкциите за изготвянето му, пък ще помагаме ако е необходимо.

Благодаря ти много за съвета, ще включа силови тренировки, но не зная как е по-добре -  да се редуват с тае бо, или да ги направя едно след друго. Тае бо-то си го тренирам в нас нямам възможност да ходя на зала с малко дете съм и в чужбина (бабите и дядовците не са ми на лице) 
За храната също ще се опитам да се коригирам.Благодаря за съвета

За днес менюто ми е:
сутрин: 5 суп.л. кис. мляко, 2 суп.л. мюсли
обяд: свинска пържола с печени тиквички и лук.
следобед: ябълка.
вечеря: салата домати и краставици може и риба.

MF

11.04.12
23:09

Можеш да загряваш с тае бо и да завършваш със силови упражнения. Другият вариант е да ги редуваш по дни, но при всички положения е добре да имаш нетренировъчни дни.
Калорииките пак ми изглеждат малко, но ще ти дам време, култура на хранене се гради :) .

:))) мерси за времето -опитвам се повече да навляза в нещата, но в момента всичко ми е много объркано.
Така и мисля да направя с тренирането тае бо и силова после почивка и така през ден.
За днес менюто е:
закуска: кис.мляко с мюсли
обяд: яйчен омлет (не знам това дали е добра идея за обяд, но ако греша ме поправете) и салата от зеле
следобед: сварен картоф
вечер: св.пържола със задушен грах.
Не ми изглежда много добре, но оставям по компетентни от мен да помагат. :)

12.04.12
16:57

Според мен следобед хапни още нещо - ядки(орехи,бадеми)/кашкавал/сирене/плод.

Мнението беше редактирано от Annie на 12.04.12 16:57.

Благодаря, веднага се поправих с малко сурови ядки ;)

За днес менюто:
закуска: кис.мляко с мюсли
обяд: печена риба със домати краставици и сирене
следобед: варен картоф
вечерята мисля да е пил.филе със салата от зеле, или пак домати и краставици и сирене.
До сега не съм си писала тренировките, но днес ми е почивен ден, а от утре почвам и тях да ги отбелязвам.
Искам да ви попитам как да си изчисля колко калории трябва да приемам на ден, за да чистя мазнинките. Намерих някакъв калкулатор, който ми изчисли, че на ден трябва да приемам по 1800 кал.

MF

13.04.12
18:30

Има една формула, която на мен досега само ми е помогнала.

Формула „Харис Бенедикт” за жени:

БНМ = 655 + (9,6 x теглото в килограми) + (1,8 x височината в сантиметри) – (4,7 x възрастта в години)
Вашето БНМ е: 655 + (9,6 x …..) + (1,8 x …..) – (4,7 x …..)

ЗА ДА ПРЕСМЕТНЕТЕ ОБЩИТЕ СИ КАЛОРИЙНИ НУЖДИ, УМНОЖЕТЕ ВАШЕТО БНМ ПО СЪОТВЕТНИЯ КОЕФИЦИЕНТ:

Заседнал живот (малко или без тренировки) БНМ x 1,2
Леко активен (леки тренировки 1- 3 дена седмично) БНМ x 1,375
Умерено активен (умерени трен. 3- 5 дена седмично) БНМ x 1,55
Много активен (тренировки 6- 7 дена седмично) БНМ x 1,725

Ако искаш да сваляш, от полученото число вадиш 300-500 калории, ако искаш да поддържаш, го оставяш както е, ако искаш да качваш, прибавяш 300-500 калории.

Страхотна си много ти благодаря (F)  (bow)

MF

14.04.12
13:33

Е не е голяма работа, пак заповядай :)

Ето го менюто ми за днес:
закуска:
кис.мляко с мюсли
обяд: пил.пържола с домати, краставици и сирене
следобед: ................... нямах време за съжаление
вечеря: раци и зелена салата- съгреших с шоколадови бонбони с фъстъци :(
Днес трябва да ми е
тренировката, но ще видим дали ще я правя, защото съм със женски бонуси :) и ми е 1-ви ден.
За сега е това :)

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 14.04.12 22:12.

MF

14.04.12
22:34

За пореден път - увеличи калориите! - Сурови ядки, пълномаслени продукти, мазнини.
Махни от хранителния си речник думата “съгрешавам” и производните и. Няма “лоши” и “добри” храни, такива, които трябва и не трябва да ядеш. Има различни видове храна, консумирането на които води до различни резултати.

Здравейте, благодаря за напомнянето, но не знам какво повече да добавя към храненето си, за да ги увелича нито имам нужния опит да преценя на пръв поглед дали са достатъчни калориите. На салатите си слагам зехтин, морска сол и лимонов сок, ям ги със парче сирене, вчера си взех и сурови бадеми, сутрин закусвам с кисело мляко. Ще добавя и кашкавал. Трябва да се поровя тези дни и да намеря таблица с калоричността на храните, за да успея да се храня по пълноценно. Скоро попаднах на една статия за липсата на калории- представа си нямах, че са толкова важна част от храната ни.
Днес менюто ми пак няма да те удовлетвори за съжаление, но обещавам скоро да заслужа похвала ;)
закуска: кис.мляко + мюсли
обяд: пушена рибка и парче пушено филе със зелена салата
следобед: ананас и сурови бадеми.
Вечеря: отново на рибка и салата + сирене.

MF

15.04.12
19:16

Аз ти предлагам да си изчислиш необходимите ти калории според целите и тези, които приемаш средно на ден, за да видиш дали ги покриваш.
Добре правиш, че включваш зехтин и ядки. Можеш да прибавиш и по-мазнинни млечни продукти.
Иначе се храниш добре, но е важно и цялостното количество калории в зависимост от целта.

Така и направих :) трябва да приемам по 1862 калории на ден, а за да отслабна смъкнах 500 калории -1362. Това е по схемата, която ми даде.
А това което приемам в момента е  мнооогооо малко и сега ще се поровя да видя какво още мога да добавя или да увелича порциите.
Да добавя само, че взимам мулти витамини и минерали от 1 седмица и се чувствам по-добре от преди. Бях доста отпаднала, не се наспивах, едвам ставах сутрин, имам и лек дис-баланс на хормоните. Явно доста съм си лишавала организма.
Сега мога да се похваля, че от както започнах да пиша тук и да се храня по-пълноценно (макар и не достатъчно все още) съм смъкнала 1.5кг
Това за сега менюто ще го напиша вечерта, защото се променя някои път в движение.

MF

16.04.12
18:05

Ако включвайки основните групи храни - зърнени, месни, млечни, ядки, плодове и зеленчуци калориите ти пак са под необходимото, най-лесно се компенсира с мазнини. Една супена лъжица  зехтин например е около 10г, следователно 90 калории. И така си добавяш колкото ти трябват. Пак ти казвам, млечни продукти като кашкавал, краве и други видове сирена, пълномаслени млека, масло са добре дошли.

Здравей, млечните продукти които ям са пълномаслени тук в Англия няма голям избор на кисели млека, но добре, че има турски магазини от където си взимам сирене, мляко и др. продукти.
Днес хапнах повечко неща, защото ми беше по отпаднало.
закуска: кис.мляко с мюсли ( в него има стафиди и някакъв вид ядка)- кафе
обяд: пил. пържола зелена салата ( зехтин, морска сол и лимонов сок)
следобед: ябълка, пушено филе, шепичка сурови бадеми
вечеря: печена риба, зелена салата (зехтин, морска сол, лимонов сок) сурови бадеми, 3 зрънца червено грозде.
ТРЕНИРОВКА:
Комплекс от упражнения за корем
упражнения с леки тежести за дупе ( повдигане на крака )
упражнения за брич, комплекс упражнения за ръце с леки тежести- бицепс, трицепс другите не знам как се наричат (изправено положение повдигане в страни, напред. Легнало положение повдигане над лицето) всички упражнения ги направих с по 3 повторения. Дано поне малко съм обяснила разбираемо какво съм тренирала :)
Та това е за днес.
Лека и спокойна нощ от мен :)

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 16.04.12 23:49.

Днешното меню :)
сутрин: кис.млчко с мюсли ( стафиди+ядка), кафе
обяд: пил. пържола, салата (домати и краставици-зехтин, морска сол и лимонов сок), сирене
следобед: червено грозде, банан, сурови бадеми след около час хапнах и 2-3 малки бисквитки и 3 парченца шоколад
вечеря: печена риба, печени гъби с масло и кашкавал и 1резенче печена тиквичка.
Та това е за днес :)

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 17.04.12 22:43.

Здравей,
виждам познат проблем с малкото храна :) както и проблема с няколко килограма.
Мога да те посъветвам само с повече хранения,за да можеш да не се тъпчеш,да не си гладна и да се храниш спрямо определеният си калориен прием,докато и ти не се научиш как да се храниш.
В менюто ми главно липсват картофите,ориза,щоколада... сладкото ми е 1-2 плода на ден и то до 14:00ч.
Всичко ми се върти около яйца(много яйца),месо,млечни,салати и сурови ядки.
Аз винаги съм била сладокусна и не можех да живея без шоколад,но повярвай ми-това чувство се превъзпитава.
Резултати ще видиш още първият месец :))
Задължително ще следя как вървиш :) Успех!

Здравейте
Ив, аз също имах успех със сладкото даже около 2 години не съм яла знам, че пак мога да го махна от менюто. И като за капак- колкото  се опитвам да съм стриктна днес моето мъжле решил да ми вземе шоколадови фъстъци (grin)  (нали съм ги обичала) Естествено те ще почакат.
Не се стремя толкова да смъкна килограми, колкото да изчистя мазнините, които ми останаха от бременността и
естествено да се постегна. По принцип съм спортна натура тренирала съм 7г. карате заедно с това латино американски танци, модерен балет, айкидо и какво ли още не. И сега като се гледам на какво приличам......... :(  Но знам, че всичко зависи от мен.
Днес менюто ми е за голяма критика, но това успях да хапна днес

закуска: кис.мляко с мюсли(стафиди +ядка)
обяд: малко спагети повече свинско месце
следобед: ябълка, сурови бадеми
вечеря: пил. пържола, салата домати и краставици (зехтин, морска сол, лимонов сок)

ТРЕНИРОВКА
Имам мускулна треска на корема от предната ми тренировка, за това не успях много да направя от упражненията за корем, иначе е като предната тренировка описана по горе.
Това е за днес лека и спокойна вечер  :)

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 18.04.12 22:15.

19.04.12
10:08

Здравей! Явно и ти си почитателка на Тае Бо. Аз също след раждането си възвърнах формата с такива тренировки и продължавам да съм им фен. Също като теб се опитвам да сложа ред в храненето, но аз май повечко си хапвам, даже над позволеното. Много ми е трудно да не мисля за сладко и се чудя как да се освободя от тази зависимост. Ако имаш “рецепта” - сподели :). Успех с промяната! Хубав ден!

Здравейте
Деси, рецепта нямам за съжаление. При мен лошото е, че ако ми се дояде ще е вечерта след хранене. Но сега се стремя да постигна нещо и си позволявам рядко по малко :) Имах преди години един период в, който прекалих със сладкото и някак си се отвратих не знам защо се получи така и около близо 2 години и нещо даже бих казала 3 не кусвах. След, като родих се престраших да изям една морена макс и от там като се почна......... изяждах на ден по 5,6 вафли. И после как съм качила :D Голяма грешка направих с това пробване :)))) Но и това беше период. После се опитвах да се ограничавам  и така.
В началото почнах да тренирам на Синди след раждане упражненията и много ме тонизираха- те не натоварваха толкова, определено нямах кой знае какви резултати и си наметих в интернет много хубаво таебо сега е време май да ви го споделя да видите какво всъщност тренирам http://www.youtube.com/watch?v=oXtUF3PSuOY това е едното редувам го с http://www.youtube.com/results?search_query=Taebo+level+15&oq=Taebo+level+15&aq=f&aqi=g4&aql;=&gs_nf=1&gs_l=youtube-reduced.3..0l4.34841.36447.0.36788.3.3.0.0.0.0.162.312.2j1.3.0. и още от неговите. Не съм ги правила скоро, защото почнах упражнения с леки тежести и все едно съм почнала отначало с такава мускулна треска съм едвам мърдам, само на краката нямам :)

Ето и днешното меню
10:00 закуска: кис.мляко с мюсли ( стафиди + ядка) кафе
12:30 обяд: пил. пържола, салата- домати и краставици ( зехтин, морска сол, лимонов сок) парче сирене
15:30 следобед: печен картоф сурови бадеми
18:30 вечеря: печена риба, салата от домати и краставици със зехтин, морска сол. Сурови бадеми

20.04.12
10:35

И аз съм пробвала Синди, но ми е много бавна. Аз предпочитам по-енергични тренировки. Затова се насочих към Тае бо и така три години. Миналата година започнах да правя и други тренировки със собствено тегло и малки тежести, също и тренажор. Но колкото повече чета, толкова повече се обърквам - храненето ми е много трудно, особено като трябва да мислиш и за останалите членове на семейството. Успях да въведа някои по-полезни храни. Опитвам се и да готвя по-здравословно, но не винаги ми се получават нещата. Установихме, че месото не ни допада много, не го изключваме, но и не ядем често.

А на теб последното хранене в 18:30 ли е? Не огладняваш ли след това? Аз май наистина ям доста и после се оплаквам, че съм като круша с тия бричове, а то все там ми се трупа. Не мога и не мога да ги изчистя и това е.

:)

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 20.04.12 13:00.

Здравей,
относно часа за последното хранене в началото ми беше трудно, но така свикнах, ако ми се дояде нещо то е сладко (blush) и тогава най- вече губя контрол. 
При нас е обратното с месото, в къщи всичко трябва да е с месо, готвя постни манджи, но отстрани се режат разни салами :) От миналата година реших да следвам постите и така ми хареса да не ям месо, че едвам го почнах пак в началото ми ставаше гадно, но сега съм ок.
И аз също със храненето както виждаш съм все още зле, но нямам апетит тези дни и ми е трудно да добавям неща, които не ми се ядат. Най - много ме дразни факта, че трябва да си броя калориите- те са написани навсякъде, ама с тез грамажи ми е трудно, нямам кантарче ще трябва явно и с това да се сдобия, докато не свикна на око да ги преценявам.
На мен също ми останаха доста местенца да изчистя след бременността. За тази седмица нямам никакви резултати :( единственото, което се е променило, е че съм омекнала, ако това го смятаме за напредък въобще. Сега съм една пуФкава само са мачкане :D

Да се отчета и за днес :)
10:00 закуска: кис.мляко с мюсли (стафиди и ядка), кафе
12:30 обяд: филия и половина с маргарин и кашкавал, 1 парче пушена риба и 2 филета нещо като филе елена
15:30 следобед: бисквитки, чепка червено грозде, сурови бадеми
18:30 вечеря: пил. пържола, салата от домати и краставици със зехтин и морска сол, сирене  и сурови бадеми
После пийнах някой друга глътка биричка и май това беше за днес.
Лека и спокойна :)

Здравейте,
Ето го и днешното меню

10:00 закуска: кис.мляко с мюсли ( стафиди + ядка )
обяд: за съжаление не успях да ям, защото не си бях в нас
15:30 следобед: 1 филия пълнозърнест хляб с масло и нещо като филе елена
18:30 вечеря: печена рибка, зелена салата с краставица и парче сирене.
20:30 сурови лешници.
Това е за днес приятна и спокойна вечер от мен :)

22.04.12
15:40

Колко дисциплинирано се храниш, кефиш ме! При мен като дойдат събота и неделя и всичко отивааааа .... на дупето на Десито :D. Днес много съгреших с един сладкиш, ама аз сама си го направих, сега ще се чудя как да свалям.
И мен адски ме дразни т’ва с грамажите. Купих си кантарче, но много забравям да го ползвам. Имам обаче и друг начин за мерене - салата = две шепи пълни; месо = колкото ти е дланта; картофи, ориз, хляб или някакви такива тестени пълнозърнести изделия = една непълна шепа; мазнина = колкото палеца. Тва е за едно хранене.

Здравейте
Деси, намерила си му цаката с шепите :D браво на теб. И аз бях така в началото като почнах уж някакъв режим по скоро позволявах си всичко до обяд, след това само салати и чисто месо, но събота и неделя както при теб всичко се проваляше :).
Сега някак свикнах макар, че и днес похапнах сладко :( .
Та ето ми го и днешното меню
10:00 закуска: кис.мляко с мюсли - стафиди + ядка
12:30 обяд: 2 пълнозърнести филии с масло, сирене, краставичка и 2 парченца филета
15:30 следобед: банан
16:30 шепичка шоколадови фъстъци и сурови лешници
18:30 вечеря: пил. пържола, зелена салата със зехтин и сирене.

Искам да ви попитам дали този обяд е удачен, или да преместя пълнозърнестия хляб за закуска, а следобед да е киселото мляко?
И всъщност удачно ли е да го ям този хляб, след като искам да чистя мазнини?
Мисля да си взема някакъв Л-карнитин бихте ли ми препоръчали фирма и под каква форма е добре да се приема, от понеделник ще съм по сериозна с тренировките тези дни се чувствах много отпаднала.
Лека и спокойна веяер.

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 23.04.12 01:33.

Здравейте :)

10:00 закуска: кис.мляко с мюсли- стафиди + ядка, кафе
13:00 обяд : 2 пълно зърнести филии хляб с масло сирене и краставица
15:30 следобед: ябълка и сурови лешници
18:30 вечеря: зелена салата, сирене, пушена риба и половин филийка пълно зърнест хляб
19:30 Тренировка
тае-бо 40 мин. + комплекс от упражнения за корем около 20 мин. След 30-тина минути хапнах сурови ядки.
това е за днес лека и спокойна вечер.
Ще се радвам, ако някой ме посъветва за този пълно зърнест хляб дали да е в менюто ми, и кога е най удачно да се яде, ако е добре да се яде? :)

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 24.04.12 01:08.

24.04.12
23:02

Аз спрях да ям хляб преди време и отслабнах, но в последствие се оказа, че не е много правилно да се изключва напълно. Сега се опитвам, ако ям хляб, да е до обяд, но много често хапвам и вечер по 1 филия /но само ако не съм си взела дозата през деня/. Имаме нужда и от въглехидрати все пак. Друг въпрос е, че ако ядеш ориз и картофи, по-добре да не ядеш хляб :P

Аз ям пълно-зърнест е все пак си е хляб де, но не ям картофи, ориз и т.н.
За съжаление нямам никакви резултати не знам къде греша, или просто резултатите по-бавно ще дойдат и аз не знам.

Днешното меню
10:00 закуска: кис.мляко с мюсли- стафиди + ядка(количеството което ям е около 2, 2.5с.л. мюсли и около 3,4с.л. кис. мляко
12:30 обяд: 2 пълнозърнести филии с масло краставица, парче сирене и 2 парчета филета
14:00 половин киви
15:00 следобед: шепа сурови лешници
18:00 вечеря: голяма купа със зелена салата, филийка пълнозърнест хляб и понеже много обичам зеле на фурна не му устоях и само опитах от него 2 вилички.

Тренировка
лека загрява, комплекс упражнения за ръце и  лицеви опори

25.04.12
09:41

И аз като Деска мисля, че ако не можеш да го спреш напълно, хапрай го поне до обяд.

Аз до сега ядях без хляб включих го, защото не приемам въглехидрати не, че е най удачния вариант, но малко  ми втръсна храната която ям и за това реших да си мажа филийки с масло по обяд.
Но явно ще го спирам.
Благодаря ви за включването и на двете :)

25.04.12
13:07

Не изключвай хляба напълно. Една филия хляб на обяд не вярвам да ти увеличи калориите много, особено ако имаш тренировка след това. Виж маслото го мажи на тънко :D.

Ще гледам да закусвам с него, но много ми е вкусно все още киселото мляко с мюсли и не знам дали ще мога да ги заменям :) имам още хляб ще го довърша и после спирам.  Бях свикнала без него и не ми се ядеше няма да ми пречи пак да го спра.

25.04.12
16:09

Разнообразявай закуските. Знам, че като свикнеш на едно и е по-лесно да на го мислиш, а направо да си го приготвиш. Поради тази причина по едно време само трици ядях, но сега гледам да хапвам и друго на закуска и ми харесва. А филията е най-лесна като се замисля - принцеска с кашкавалче - мммммммммм, взех да точа лиги :)

Ще се пробвам, днес менюто ми е много бедно, но пилешкото ми дойде в повече.

10:00 закуска: кис.мляко с мюсли- стафиди + ядка
12:30 обяд: зелена салата с 1/2 пил. пържола и сирене
14:00 2 парченца ананас
15:00 резен ананас
18:00 вечеря: зелена салата, сирене, няколко парченца пил. пържола
понеже не ми стигна вечерята изядох няколко бисквитки и шепа сурови ядки.
Утре съм на риба :)

Здравейте :)

10:00 закуска: кис.мляко с мюсли- стафиди + ядка
12:30 обяд: печена риба, салата от домари и краставици
15:00 следобед: шепа срови лешници
16:00 3,4 бисквитки орео
18:30 вечеря: салата домати и краставици и малко риба консерва
21:00 малко сурови ядки.
Това е за днес лека и спокойна :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1