11.04.12
02:27
Здравейте,
Разполагам с няколко въпроса, по които бих желал разяснение от по-разбиращите:
На 16 години и половина съм, височината ми е 182см, тежа 69кг. В добра атлетична форма съм. Физически съм активен и тренирам често всяка мускулна група на тялото си. На РБД съм. Наскоро реших да подпомогна спортните си успехи с хранителни добавки, затова възнамерявам да закупя суроватъчен изолат на протеин. Видях, че в аминокосилините, съдържащи се в него, има и глутамин. Въпросът ми е нужно ли ще е да си купя и отделно глутамин и аминокиселини или количествата на глутамин и БЦАА в суроватката ще са ми напълно достатъчни?
Друго запитване, което бих желал да отправя, е дали при интензивни тренировки, комбинирани с прием на протеин и витамини, но само разполагайки със собствено тегло, ще успея да натрупам маса? - Правя упражнения за корем, гърди, ръце и крака в домашни условия, отделно бягам, играя футбол и ходя на лостове за гръб. 2 дена тренирам, 1 ден почивам, след това 3 дена тренирам и после още 1 ден за възстановяване. Общо 5 тренировъчни дни в седмицата и 2 дена почивка.
Последният ми въпрос е дали е нужно да си купувам мултивитамините от магазин за хранителни добавки или мога да си ги закупя и от аптеката, защото от онлайн магазина на сайта Ви виждам, че има разлика в мултивитамините, които Вие предлагате и тези в аптеките.
11.04.12
08:12
Здравей!
Не мисля, че са ти нужни добавки при положение, че тренираш със собствено тегло. Първите 3-4 месеца има ефект, но след това има само покачване на сила, поне аз бях така когато не ходих на фитнес. Може да си вземеш само мултивитамини и Omega 3. Всичко останало според мен е ненужно. За витамините си вземи от някой сайт или магазин за добавки. Тъй като не е по правилата на форума да слагам чужди линкове, ако си заинтересован пиши ми на ЛС, ще ти препоръчам.