Надежда за стегнато тяло (или "Дневникът на Над")

Темата е заключена.

11.04.12
19:05

Здравейте, здравейте!! Преди да започна с каквото и да е било, искам да предупедя, че съм много словоохтлива.

Казвам се Надежда (или просто Над) и след по-малко от 3 месеца ще правя цели 20 години. Висока съм 171см и в момента тежа около 63кг. Целта ми е да смъкна някой друг килограм (”моментна” цел - 58-60кг) и да стегна малко тялото си. Не че съм отпусната или нещо такова, но да съм малко по-добре оформена.

Малко история - винаги съм се заминавала до една или друга степен с някакъв вид спорт (всичко започна заради гръбначно изкривяване, открито в първи клас може би), но най-сериозно и интензивно започнах в 7-ми клас. За съжаление, към 11-12 клас поспрях - изпити, матури, завъшрване, дискотеки, балове... Сега, в университета (в Англия) реших отново да почна да се занимавам с някаква физическа дейност.

Откакто “излязох” от пубертета и спрях с драстичните промени в ръст и телосложение, винаги съм била около 62-65кг. Обаче дали заради храната, дали заради липсата на по-сериозна физическа активност, дали заради условията, стреса и всичко ново и непознато - не знам, но зимата бях станала около 67-8кг.

Та... по същество (може би)!!

От този месец възстанових отново тренировките си - предния месец се наложи да прекъсна заради курсови работи. Иначе бях почнала зимата с тренировките (но храненето ми беше под всякаква критика, затова бях качила кг). В домашни условия са поради множество причини. Правя силова тренировка веднъж седмично с две 2-кг гирички:
-> бицепс
-> трицепс
-> предно/задно рамо (редувам ги... едната седмица - предно, следващата - задно)
-> коремни преси
-> гръбни преси (хиперекстензия)
-> напади (с гиричките)
На всички упражнения правя три серии по 20 повторения, изключае трицепса и хиперекстензията, при които правя по 15 повторения, защото не издържам повече... и нападите, при които правя 40 или по 20 на всеки крак (ако е правилно да се изразя така).

Кардио тренировката... Преди беше шадоу боксинг - 3 мин, след което 1,5-2мин почивка, но това ми изморяваше ръцете прекалено много и не можех да издържам на много повторения. Затова минах на скачане на въже - 1 мин скачане със средна до висока интензивност, 30 сек почивка. И така общо 20 мин чисто скачане. Сега, като съм ваканция, правя кардио горе-долу всеки ден, понякога - през ден. Изключае денят, в който ми е силовата. Смятам да започна да тичам, като се върна в Англия, но... за съжаление, никога не съм издържала много на бягане (може би защото не мога да го правя с равномерно темпо навън).

Откъм храна... Хм, това ми е една огромна слабост - обожавам храната и съм голям чревоугодник. Никога не съм се ограничавала откъм това, което ям. Не прекалявам, де, но не се ограничавам. И винаги съм следвала принципна “каквото ми се яде, такова ще ям” - организмът трябва най-добре да си знае какво трябва да си набави. Напоследък забелязах, че съм започнала да ям много по-малко и по-рядко от преди. Не е умишлено, просто... имам по-малко апетит. И все пак, закуската ми е задължителна - обикновено пълнозърнест корнфлейкс със сушени плодове и ядки с прясно мляко и понякога чай с мед. Ако не за закуска, то все по някое време през деня пийвам поне по един чай с мед. Ако имам много лекции или лабораторни за деня, обикновено си купувам някакви бисквити за през деня, а ако съм си вкъщи - каквото си наготвя. Вечерно време рядко ям, да не кажа почти никога. Ако ям, то е някаква салатка или някой друг плод или зеленчук. Опитвам се да се огранича откъм сладко... Засега ми се получава, стискайте палци да продължава да е така!! Пак казвам - не се лишавам от нищо, просто гледам да е в умерени количества.

—-

Мерки към 08.04.2012г.
-> гръдна (пълна): 88
-> подгръдна: 73
-> талия: 69
-> корем (през пъпа): 82
-> ханш: 99
-> бедро: 53
-> прасец: 37
-> 62.1кг

Храната ми днес:
-> закуска: една купичка корнфлейкс
-> обяд: ориз със спанак и кисело мляко
-> следобедна закуска (ако може въобще да се нарече така): плодов чай с мед
-> вечеря: надали ще има

Стискайте палци да имам време да поддържам дневника и да продължавам със свалянето на килограми и оформянето на тялото!!

Прикачвам малко пресни снимки (от преди 5мин), да видите до къде съм я докарала засега. Много се гордея с коремчето си - никога не е било толкова плоско. Не че е кой знае какво принципно, но за мен си е огромен прогрес.

Темата беше редактирана от наа на 12.04.12 11:06.

Честит дневник! И все пак - храната ти е МНОГО МАЛКО(да не говорим, че аз лично не виждам никакъв протеин в нея?!?!?!?), а и за тренировките има какво да се желае - най-добре разгледай дневниците на дамите из раздела, за да видиш какво можеш да подобриш

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1