12.04.12
17:25
Бихте ли казали мнението си за този продукт ? Ето и цялата информация от сила бг:
Специално разработен за спортисти, които се стремят към сила и мускулен растеж.
Nutrifort съдържа около 80% въглехидрати и 20% протеин.
Чрез използването на бързи и бавни въглехидрати (декстроза, фруктоза, малтодекстрин)на тялото се осигурява нужната енергия веднага и за дълъг период. Поради което не се стига до спадане нивото на кръвната захар, а от там и на загуба на енергия. Nutrifort осигурява на тялото непрекъснато въглехидрати, с което гарантира достатъчно енергийни резерви, необходими на организма за изграждане на мускулна маса, дори и след тежки тренировки.
Използвани са и два източника на протеин бърз( соев изолат) и бавен (млечен протеинов концентрат), които заедно имат висока биологична стойност. Нутрифорт съдържа също и минерали, като магнезий, цинк, които предпазват от мускулни крампи.
Препоръчва се 1-2 дози - всяка по 105гр.(3 мерки) с вода или други течности. Мярката в опаковката е 35гр.
Енергийна стойност/доза(105гр.):408kcal/1708kJ
12.04.12
17:53
Все едно си взимаш Румънския вариант на Нутрим.
За соята има доста мнения и изследвания по въпроса, до колко е “полезна”.
За въглехидрати има доста по-евтини решения, та за какво ти е всъщност това?
12.04.12
18:05
Просто искам да чуя мненията Ви, а иначе си взех продукт на Редис - двукомпонентен протеин (75%), и г/д съм доволен от него + приличен хранителен режим. Та протеина ми свърши и ефекта е 1-2 качени кг. Може би с “1 кофа” протеин трудно ще се качат 3-4кг за месец и затова мисля да си го взема пак или този редис нутрифорт. Но пък той има доста въглехидрати, а за ММ е нужно протеин. Взех си този продукт, защото с такива пари разполагах за протеин.
12.04.12
18:11
Преувеличавате с този протеин и нуждата му.
12.04.12
18:17
Аз много повече разчитам на храната, но количеството храна, което приемам, съдържа по-малко протеин от нужното за мен и за това си взех протеин на Редис. Та се чудя дали да си продължа с протеина да си го взема наново или този, който е богат на въглени... но и аз мисля като Хънтар..
12.04.12
18:28
Едното е гейнър.Вметни,че гейнър=пари на вятъра
Другият протеин с двата компонента е на цена,на която може да си вземеш протеин на известна марка като syntrax , bsn.
12.04.12
18:51
Едното е гейнър.Вметни,че гейнър=пари на вятъра
Другият протеин с двата компонента е на цена,на която може да си вземеш протеин на известна марка като syntrax , bsn.
Да, ама дали са същите кг ?.. ;)
12.04.12
18:58
Ми същите кг..Па и да не са знаеш ли кво..Вземай си боклука на 5 лева по-ниска цена и дерзай ;)
12.04.12
19:12
Другият протеин с двата компонента е на цена, на която може да си вземеш протеин на известна марка като syntrax, bsn.
Може ли да помоля за малко цифрички в подкрепа на това твърдение?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.04.12 19:40.
Половин кило декстроза е 2 лева от магазина. Суроватъчните им протеини излизат с 5-10 лева по-евтини. Прави си сметка :)
Всъщност не са същите килограми. Суроватъчният им (овкусен с аспартам) 2кг = 64лв. Неовкусен 900гр. = 32лв. Syngex - 2270гр = 70лв. Syntrax 2270гр = 75лв. Вадете калкулаторите :)
Модерация: Има възможност за редакция, моля.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.04.12 19:32.
12.04.12
19:27
Аз търсех около 2 кг протеин за около 40лв и го намерих. Знам, че не е от най-добрите, но с това разполагах.
12.04.12
20:00
Nutrifort-R го според го изключи напълно,защото е гейнър.Щом имаш хубав хранителен режим за какво ти е въобще прах? Но суроватъчен да е.Този,който си избрал съдържа соя (соев изолат)
INGREDIENTS
Protein isolated from soy, milk protein concentrate, aspartame (source of phenilanine) and alimentary flavors.
Както виждаш съдържа соев изолат и концентрат
RECOMMENDATIONS
The ideal solution for people who want to gain muscular mass, due to the formula with two sources of proteins: - one with fast absorption and (protein isolated from soy) ? the other with slow absorption (protein concentrate from milk ? 25% of the total protein). This way, a continuous flow of amino acids is provided during 4-6 hours.
Както виждаш концентратът е 25% от състава на протеина,от което следва,че 75% е соев изолат.
Соев протеин можеш да закупиш на килограм от 5-6 до 10 лева.
Ако искаш някакъв подобен протеин на такава цена по-добре се насочи към нещо като нутриспорт например,ако доставката я делиш с още хора би трябвало да ти върже към 120-125 лв за 5кг.
12.04.12
20:10
Само да допълня - има куриерски фирми, които ако реши да поръча сам човек, ще ти излезе дори по-евтино от комбинация с няколко човека.
При последното ми ползване на такъв куриер доставката на маратонки от Англия ми излезе 3 лв. /година и нещо е минала от тогава, та дори и двойно да са вдигнали цените пак си го сметни/ :D
12.04.12
20:33
Хънтър,кои са тези фирми,бе човек? Доставка за 3 лева от Англия :D Тогава трябва само от там да си поръчвам ,тя доставката ми излиза по-евтина от тук.. :D
Ако ще си взимам нещо на редис това ще са вафлите им (Milk-Egg Bar , WheyBar Forte ) . Пробвал съм уей баровете, когато бяха на по-добра цена и беше в периодът, в който качих най-много кг. Мисля, че имаше и някаква отстъпка от 25% за 50 вафли. Не са кой знае какво като съдържание, но сравнени с другите барове поне са на достъпна цена.
Иначе за протеините им, ще дадеш 5-6 лв отгоре и ще си вземеш на някоя сносна фирма. А това дето си дал даже не е протеин, а гейнър - пълен със соя и захар.