Не вярвай в чудеса, създавай ги сам!

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.04.12
13:10

Начало!

Ммммда, дано е в правилната посока...
За последните няколко месеца, четейки жадно почти всичко изписано в сайта, започнах да променям начина си на мислене по отношение на доста неща. Разбира се, не приех всичко за меродавно и се порових и на други места за темите, които ми бяха интересни или ми звучаха дори налудничаво. И какво се случи!? Стигнах до извода, че е време да приема себе си такава, каквато съм, да не се наказвам с угризения и награждавам с джънк фууд и да изградя полезните навици, които ще ми помогнат да бъда здрава, доволна от себе си и щастлива в света, в който живея.

Казвам се Даниела, на 25г съм и живея в София. Изходната ми точка е 59кг, ръст 173см. Тук би трябвало да поместя и други мерки, но за тях по-късно - когато ги измеря :) Целя се в  създаване на подходящия за мен режим на хранене, двигателна активност и положителна нагласа, които да ме накарат да се чувствам добре в кожата си със задоволство и самочувствие от това, че всичко се дължи на мен и моя нов начин на мислене... Надявам се, че ще получа достатъчно градивни коментари, които да ме насочат в правилната посока...

За днес толква. Утре повече :)

Темата беше редактирана от Дани на 25.04.12 16:54.

Добър старт! Хубаво е, че не приемаш всичко прочетено за истина, а полагаш и собствени усилия в търсенето й.

Също, до добър извод си стигнала!

Успех с дневника! Ще помагаме с каквото можем. :)

14.04.12
14:55

Йей! Първи коментар! Благодаря ти, Тихомир :) Няма да дочакам утре от мерак, за да допиша :)

Предполагам за да бъдат по-частни препоръките ще трябва да дам още инфо за начина си на хранене и използването на мускулчетата по себе си, като второто се случва целенасочено едвааа от скоро.

Малко специфични уточнения: имам камъни в бъбреците от дете и в ученическа възраст пропусках чсовете по физическо с бележка от лекарска комисия. Този огромен минус доведе до почти никаква двигателна култура и идеята ми, че поскачане и бягане са ми едва ли не противопоказни. Бързичко образувам камъни и относително също толкова ги изхвърлям, особено при наличието на повече движение. До тук добре, но кой иска често да получава бъбречни кризи, та затова и до сега бях свела двигателната активност до... нула.

В края на миналата година се амбицирах да започна тренировки в близката фитнес зала. От тогава и следя и чета с интерес всичко публикувано тук и съобразявам тренировката си с прочетеното. Жалко, но фитнес инструктора в “моята” зала не отговори на очакванията ми и чувайки репликата “Клякаш, но не много ниско, защото ако е ниско става мъжко упражнение и може да ти разшири таза...” - реших да слушам тялото си и да се насочвам от статиите. След месец кръгова тренировка за начинаещи и покрай коледните празници набързо ми изчезнаха амбициите...
Преди 2 месеца отново се реших и с две тренировки седмично, колкото позволява работния ми график, успешно направих месец във фитнеса. Ноо.. нейсе, гнойна ангина, седмица на легло, още една възстановяване и трета без фитнес. Свалените 2кг, по-добър тонус, настроение и намалени мерки изчезнаха.

В момента съм на възобновена вече втора тренировка, Първата след ангината беше вяла, без много енергия, втората доста по-стегната и с настроение. Малко по-късно ще опиша в какво се състои тя, сега ще уточня набързо какви уреди има във фитнеса, който посещавам, защото, макар и при малкия ми опит, ми се струват малко. Та ако получа препоръки, то те да са доста по-конкретни, в зависимост от базата, с която разполагам.

> Пътека
> Кростренажор
> Велоергометър
> Лежанка
> Степер
> Вибромасажор
> Уред за обратни хиперекстензии, който не зная как се нарича
> Уред за лег преса без нагласа на градуси
> Гири
> Швейцарска топка
> Диск
> Шведска стена

Да си отбележа, за да не забравя, че не съм уточнила и как се храня :)

14.04.12
22:01

1. Не мисля, че ти се образуват повече камъни, като тренираш и се движиш
2. Женския таз и без това е по-широк, не знам какво е имал предвид инструктора :D
3. Две тренировки на седмица стават само за някакъв общ тонус

Най-хубавото от цялата история е, че си осъзнала, че нямаш нужда от спартански тренировки и диети, а някакъв свеж вид и тонус. Много хубавото тяло е като много тунингована кола- иска екстра тайм, екстра мъни и супер много нерви. А ако я държиш в гараж и няма на кой да я показваш е Сизифов труд.

Тренирай, каквото ти се тренира, каквито искаш упражнения, но хапвай здравословно и не го мисли фитнеса. Няма забранени храни, има забранени грамажи. Тялото само ще ти се отплати

15.04.12
17:08

Христос воскресе!
Нека презникът ни накара да бъдем по-благодарни на себе си, на хората около нас, да ги ценим и уважаваме така, както ни се иска те да се отнасят с нас! Здраве и късмет на всички!

Благодаря, introducer :) В интерес на истината не от движението се образуват, от движението по-лесно ги изхвърлям и поради склонността ми да ги образувам бързо, постоянно се въртя в един кръг от бъбречни кризи... За тренировките - графикът ми е такъв, че на два дни ми се пада един почивен и тогава дотичвам до кварталния фитнес. Определено не мисля да превръщам в религия стриктното хранене и фитнес вманиачаването, искам единствено да се чувствам добре в тялото си. До сега по-скоро съм го затруднявала в работата му да ми служи добрес липса на движение и вредни храни. Не очаквам и съсипване с години да се оправи с месец режимно хранене и малко движение....

Та като стана дума за храни... Днес още се стискам и не съм се нахвърлила на козунаците с яйцата, малка хапка козунак не го отчитам като углавно престъпление :) ... За днес менюто ми е следното:

9ч. > 4 суп. лъжици овесени трици, една лъжица ленено семе с гореща вода (млякото беше свършило, меда също, не предвидих от вчера:( ) + 1 ябълка
11:20ч > два настъргани моркова с малко магданоз, зехтин, сол и лимонов сок
13ч > билков чай с мед и лимон след пристигането на работа
15ч > половин маруля, една краставица, овкусени със зехтин, лимон и сол + две сварени яйца, които най-нагло ми потроши колежката :)
В момента пия чай с мед и към него ще хапна една ябълка след малко, а планът до края на деня е към 19ч да хапна една купа леща отново със зелена салата...
Като цяло се стремя да хапвам често с две основни хранения и закуска, която е почти една и съща - овес или натурално мюсли с кисело или прясно мляко, понякога слагам канела, ленено семе - зависи какво ми се яде. Ако ми е омръзнал фуража хапвам филийка черен хляб със зеленчук. Основните хранения са винаги зеленчук според сезона, комбинирани с месо, сирене, варива - каквото съм си приготвила за работа в кутийка или мога да взема от близкия супермаркет. Между основните хранения вмъквам плод с чай...

На мен ми звучи чудесно всичко, което правя, но искам да свалям малко от малко подкожни мазнинки и да показвам под тях новите мускулчета, което най-вероятно предполага нещо по-специфично, което аз не правя... Или може би ми е рано да чакам резултати.. Ех, пусти мерак! :)

Ще се радвам ако някой ме изкритикува за нещо или ме потупа по рамото, та да знам в правилната посока ли съм или не :)

Пожелавам хубав и усмихнат празник на всички!

15.04.12
18:37

Еххх... треньори, човек да го е страх да влезе във фитнеса, какви ли не глупости може да чуе.
На мен при клек, ако задника ми не удари земята, все едно не съм клякала изобщо.
И странно как, но вместо да ми се ‘разшири таза’ (каквото и да означава това), задника ми е станал по-малък.
Както и да е.
1. Какво имаш предвид под варива? ( лично аз съм с двете ръце против бобовите растения, когато става въпрос за сваляне на подкожни)
2. Минимум 4 тренировки седмично с натоварване на различни групи мускули + аеробно натоварване + упражнения със собствено тегло, иначе не се занимавай изобщо. С 2 тренировки във фитнеса, освен ако другите 3 дни не бягаш по 5-6км и не правиш стрийт фитнес, забрави да имаш резултати.

Събери се, концентрирай се върху желанието си и успех!

Мнението беше редактирано от Блажка на 15.04.12 19:29.

15.04.12
19:19

Puppy, благодаря ти! Под варива именно бобови растения имам предвид, но не разбирам  връзката с подкожните мазнини.
Малко ми уби надеждите с това за 4-те тренировки седмично да си призная :) Освен две тренировки седмично във фитнес и две вкъщи при ранно ставане - имам си велоергометър вкъщи и е добра идея да започна да го използвам по предназначение, вместо да си суша хавлията върху него :) та връткане на педалите с упражнения вкъщи дано са достатъчни. Гледах още вчера разни клипчета в youtube, ако включа нещо такова  http://www.youtube.com/watch?v=JSfd3MEFW2g&feature=g-all-u&context=G2cb53a1FAAAAAAAANAA с 30 мин вело? А сутрин след ставане да си направя някаква рутинна 15-минутна тренировка от типа http://www.youtube.com/watch?v=0-gPw-6-bns&feature=g-all-u&context=G2a24ba0FAAAAAAAABAA ?

Имайки предвид, че фитнесът, който посещавам ми е най-удобен, едва ли ще го сменя, но при липса на добър инструктор се оказва, че трябва да се оправям сама, освен ако не се грабна да губя цял ден в път, а не ми се иска... Имам питанки и по отношение на тренировките във фитнеса и примерна програма. До сега (няколко пъти) правех нещо такова http://www.youtube.com/watch?v=0-gPw-6-bns&feature=g-all-u&context=G2a24ba0FAAAAAAAABAA , но и една моя тренировка включва посочение А и Б в 2 кръга. С една дума влизам във фитнеса, натоварвам всичко що мога за 2 часа и излизам. Това или каквото и да е във фитнес имам възможност да правя веднъж на всеки 2 дни.

Още го мисля и по въпроса с хранителния режим и ми се ще относно него да чуя малко препоръки...

15.04.12
19:33

Ако се чудиш дали да започнеш нормален хранителен режим или да си останеш на варианта с настоящото гладуване - препоръки по-различни от това да се храниш нормално едва ли ще получиш.

Двете яйца и всичкия фураж, описан като храна за днес, са горе-долу достатъчни за едно ядене. Добави още 2-3 такива с нормална храна - месо, яйца, пълномаслени млечни, ядки.

15.04.12
19:40

Знааачии тая Руми само като я видя и ми се убива цялото желание за тренировка :)

Относно бобовите, имам предвид, че подуват, специално на мен ми пречат при тренирането, освен това съм убедена на 99.9%, че забавят метаболизма ( това си е лично мое становище от наблюдение на МОЕТО тяло). Макар че, досега на който съм казала да ги махне за известно време, винаги се е чувтсвал по-добре след това.

Ето ти няколко режима, за които знам, че работят, но имай предвид, че не са вечни, трябва да си изградиш схема, хем да си стриктна в дните на режима, хем и да сложиш по 1-2 дни зареждане с някакъв въглехидрат, иначе спират да работят.

http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd

http://www.bb-team.org/articles/4008_paleolitna-dieta

http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting

Последното само го прочети, ако решиш да пробваш, само недей да се самонаказваш повече от 2 макс 3 пъти в месеца.

15.04.12
19:52

Ensiferum, в интерес на истината гладна не съм се чувствала цял ден, но ако пропускам все пак идеята - дай малко повече инфо за съчетаване и време на консумиране на отделните храни. Едва ли е добре да се натъпча на обяд с една зелена салата и 2 пилешки бутчета, 150гр сирене и шепа орехи.. Знам ли... :)

Puppy, ще разгледам ей сега инфото, благодаря ти! А относно бобовите храни и аз се подувам малко, но предполагам е нормално, образуват доста стомашни газове. За гладуването пък - минах отдавна манията с лунната диета, няма да се тормозя повече ;)

15.04.12
19:59

‘’Гладът дава сила...’’—Нешка Робева :)

И на мен ми дава,просто трябва да е умерен...премахни храненето под час,и яж когато наистина огладнееш,ама наистина!Създай си лек калориен дефицит,ако можеш тренирай час два преди първото хранене за деня и резултатът няма как да не дойде.

15.04.12
20:12

Благодарско, Jikata :) Не спазвам точни часове, работното ми време е такова, че преди работа в точен час закусвам (последно време ми се случва, преди не закусвах), почивките ми са що-годе нормирани, та... спокойно през 2-3 часа си хапвам без да си гледам часовника. Четох тук из форума едни формулки за изчисляване калорийни нужди, съответно и нужди белтъчини, мазнини и въглехидрат и може би с един дефицит от 300 ккал ще си направя една сметка от какво имам нужда. Голямо смятане ще падне като седна да гледам храните и как да ги съчетавам ми се струва :)
Имах в главата нещо за сутрешна домашна тренировка на гладно, затова и бях постнала клипчето за 15-минутната тренировка. колкото да се разсъня, да ми даде малко тонус, а и четох, че тренировката сутрин на гладно давала ефект върху метаболизма, като го забързва през деня...
А за тренировките във фитнеса какво ще ми кажеш?
Между другото пак да върна темата за храненето - ако похапвам само когато наистина имам нужда то ще е макс 2 пъти дневно и ще се опитвам да изям целия свят... Не е много добра идея за мен :)

15.04.12
20:25

Във фитнеса спазвай следните правила: максимално висок пулс(естествено не такъв,че да ти прилошее),за максимално възможно дълго време т.е. почивай възможно най-малко между сериите—около 30 сек(най-удачно и резултатно за мен е да правиш суперсерии),като целта е да не позволяваш пулсът да се успокои съвсем...тренировката да трае около 30 мин...ако решиш да правиш някакво кардио,препоръчвам ти интервали—можеш да потърсиш статии тук.

Мнението беше редактирано от Jikata на 15.04.12 20:25.

Благи, и с 2 тренировки на седмица можеш да имаш резултати. Всичко зависи от тренировките. :)

15.04.12
20:38

Хм, 30-минутна фитнес тренировка биило то и без кардиото и то 2 пъти седмично ми се струва мечта :) Знам ли, все съм с впечатлението, че се иска мн усилие, за да постигне нещо... Благодаря ти, Jikata, ще попрочета относно суперсериите и как да разбера в какви граници точно да поддържам пулса...

Виж как тренират някои мацки във форума - Мартина, Марина ми идват на примависта.

15.04.12
20:43

казано от Тедо на 15.04.12, 20:36:

Благи, и с 2 тренировки на седмица можеш да имаш резултати. Всичко зависи от тренировките. :)

Теди, да, ако тренира по 6 часа, може и да има хахаха ;)

И 1 час да е. ;)

15.04.12
20:48

казано от Тедо на 15.04.12, 20:46:

И 1 час да е. ;)

15.04.12
20:50

хехе, благодарско, Тедо :)
Очаквам след още малко препоръки да изчистим успешно тренировъчния режим, да реша какво ще ям и... Да стане от мен човек ;)—> това по повод лафчето “Жените не сте като нас, хората”, което днес един познат ми пусна между репликите и още ми е в главата ;))

Блажке, искаш ли да ти пуснем една такава, лежерна тренировчица, да те видим? :)

15.04.12
21:12

казано от Тедо на 15.04.12, 21:08:

Блажке, искаш ли да ти пуснем една такава, лежерна тренировчица, да те видим? :)

Нямам намерение да си нарушавам програмта и плановете, за да доказвам на когото и да било, какво мога или не мога.
Тренировките ми напоследък са извадени от този сайт... американски футбол ;)

http://www.crossfitfootball.com/

Найс, А?

Тренирал съм по него в САЩ. :)

15.04.12
21:54

2 тренировки по час във фитнеса са повече от достатъчни, за да има резултати,но разбира се, ако ги използваш пълноценно. Тия глупости, че ако не са поне 4 нямало смисъл ги пропусни ;)
С времето може да ги увеличиш. Разбира се, това не значи през останалите 166 часа само да лежиш. Движи се повече, прави си упражнения в къщи и т.н. Относно камъните - колко вода пиеш на ден?

Две или три тренировки седмично са напълно достатъчни за човек на това ниво и с тези цели. Както спомена Петко, говорим за качествено трениране. Повече от това на този етап би било неефективно, според мен... а не е и нужно.

16.04.12
08:21

Ееее, насъбрахте ми се помагачи, мн се радвам наистина! :)

Петко, старая се по 2л на ден, макар че... Трябва да гоня 3л, а не го правя. Чистата вода ми е някак безвкусна и пия много чайове с мед (5-6 за деня), което пък ми качва консумацията на мед дневно на по 4-5 суп. лъжици без пропуск. Гледам да не прекалявам със солта.

Кольо, радвам се, че се събирате повече хора на едно  мнение, за да знам и аз каква стратегия да си избирам. Разбира се, сигурно всеки от вас изповядва до някаква степен свои тренировъчни принципи, базирани на личен опит и сигурно Puppy ми говори за най-ефективното при нея или път по-бърз ефект. В крайна сметка ще съчетая всички препоръки според желанията, само да не стане някоя манджа с грозде ;)

По-късно ще дам инфо за това как изглежда досегашна една моя тренировка, но това в обедната почивка на работа, когато имам време...
Желая усмихнат ден на всички, дано работните по празниците като мен да са по-малко ;)

16.04.12
12:58

Не че нещо, ама 5 супени лъжици мед са доста, това са над 100 гр.

16.04.12
13:26

Очаквах аз подобен коментар, Петко :) Множко си е, но така да ми е вкуснооо! Мед нямам ли, чй просто не пия, а чай не пия ли, течности не приемам. Ще се наложи да приложа малко воля в ограничаването на медеца, дай едни препоръки в какви рамки мога да се вместя все пак, та да мога и да свалям мазнинки :)

16.04.12
13:51

И аз като теб ядях по много мед и то главно в чайове,но го спрях и започнах да използвам стевия-за да ми е сладък чая,ако не е сладък - не го искам :D

16.04.12
13:52

Та обещах да постна една тренировка как ми минава...

> 30 мин. бързо ходене на пътеката под максимален наклон + 15мин велоергометър или 20 пътека, 15 вело и 15 кростренажор

> Бедрено разгъване с 20кг
> Бедрено сгъване с швейцарска топка
> Избутване на лег преса с 20кг
> Придърпване на вертикален скрипец с раменен и широк хват
> Обратни хиперекстензии
> Глутеус мост
> Наклони встрани на уреда са хиперекстензии
> Молитва на гладиатор с 20кг
>Коремни преси на швейцарска топка 3х30
> Извивки встрани с 5кг
> Избутване на машина за гръдни мускули
> Флайс с 3кг
> Раменна екстензия от наклон напред с 3кг
> Бицепсово сгъване с 3кг
> Едностранно трицепсово разгъване зад глава с 3кг
> 5 мин вибромасажор на паласки, дупе, бедра

Това в кръгова тренировка го минавам 2, понякога 3 пъти и победоносно се прибирам вкъщи. Май не изписах точния ред в който правя всичко, но зависи и колко души има във фитнеса, доста е малък и уцеля ли пиков час... Знаете какво е :)

За вкъщи, иначе, съм се снабдила с гирички 3кг, швейцарска топка, ролер, имам си и велоергометър, но с неудобна седалка и го мисля има ли начин да му сложа нова, защото тази е твърде напред и ми прави синини...

Имам питанки и относно пиенето на вода  - изпивам по 1-1,5л по време на тренировка. Нормално ли е, не е ли?

Усмихнат ден на всички! Аз ще поработвам и ще се опитам да вдигна настроението с малък бой с яйца между мен и шефа малко по-късно. Стискайте палци да му видя сметката! ;)

16.04.12
13:59

Kelly, то не е толкова до сладост, колкото до привикване към аромата. Не ми става мн сладко с една чаена лъжица на 300мл чай, нооо много по-ароматно, сякаш ми е по-вкусно. Иначе преди пиех не чай със захар, а захар с чай, само дето не си изсипвах чашата с чая в захарницата. Добре, че минах този период :)
Та за стевията да ми кажеш нещо? Допустима консумация?

16.04.12
14:09

Хм, току-що прочетох за стевията, много, много любопитно! Ще потърся още тези дни!
http://www.bb-team.org/articles/3177_steviya

Мнението беше редактирано от Дани на 16.04.12 14:16.

16.04.12
14:47

казано от Даниела Моллова на 16.04.12, 13:59:

Kelly, то не е толкова до сладост, колкото до привикване към аромата. Не ми става мн сладко с една чаена лъжица на 300мл чай, нооо много по-ароматно, сякаш ми е по-вкусно. Иначе преди пиех не чай със захар, а захар с чай, само дето не си изсипвах чашата с чая в захарницата. Добре, че минах този период :)
Та за стевията да ми кажеш нещо? Допустима консумация?

хахах аз пиех мед с чай,защото каквото и да пия трябва да е доста солидно подсладено
Ами стевията е подсладител на растителна основа(някаква билка),т.е не съдържа аспартам(или други подобни на него подсладители) и е безвредна като цяло,ако не се злоупотребява.Има ограничение в таблетките за деня,но на мен са ми достатъчни.аз я слагам навсякъде-в чай,кафе,мляко(прясно,кисело),при готвене,абе супер е щото е сладка в същото време няма калории и не е вредна.
Много хора казват,че им е различен вкуса на кафето със стевия,но при мен нямаше такова нещо (:

16.04.12
19:45

Да отчета и днешното похапване - почти като вчерашното, ще има доста време да си ям великденските яйца, след като съм набоядисала за целия китайски народ. В плюс към салатките имам домат, кофичка кисело мляко 4 % и намаление на меда от обяд насам, защото го заместих със стевия. Купих си и хималайска сол, та... Горда със себе си, че съм поставила началото на едно по-здравословно хранене :)

17.04.12
09:50

Мдаааа, хубаво поставих аз началото на здравословното хранене, ама и края му сложих снощи с една домашно приготвена (от мен!) чеснова пърленка и 5 бисквити с какаова глазура.. И то точно преди лягане! Е, ще го приема за “мръсен” ден/нощ и все едно не се е случило, никой не е прочел този пост и най-вероятно всичко се е оказало плод на въображението ми. Няма все пак да си развалям настроението, след като прочетох такъв хубав седмичен хороскоп за Стрелец преди малко :)

За днес в менюто има:

>отминалата вече закуска - овесени трици, стевия и канела
>в момента кофичка кисело мляко 4%
За по-късно остават планираните:
>зелена салатка с краставица и пълнозърнест хляб
>зелена салатка с домат, 2 варени великденски яйца
>между храненията портокал и ябълка
>много чай със стевия

Дано не разваля плана :)

Тренировка още не съм имала, утре почивам и с нови сили се захващам!
Слънчев ден на всички!

Трици, салатки, ябълки, тук-там едно-две яйца се мяркат... пърленката и бисквитите са най-логичният завършек на едно слабо хранене. Приеми го както искаш - като мръсно хранене, като моментен порив, като изключение... Ако започнеш да хапваш и храна, тези залитания ще намалеят.

17.04.12
12:00

казано от Кольо Пияндето на 17.04.12, 10:59:

Трици, салатки, ябълки, тук-там едно-две яйца се мяркат... пърленката и бисквитите са най-логичният завършек на едно слабо хранене. Приеми го както искаш - като мръсно хранене, като моментен порив, като изключение... Ако започнеш да хапваш и храна, тези залитания ще намалеят.

Приемам критиката, Кольо!  Да включа днес към салатката и пилешко филе? С яйцата мога ли да комбинирам?
Ще се радвам да дадеш едно примерно меню за деня!

Благодарско :)

17.04.12
12:26

казано от Kelly на 16.04.12, 13:51:

И аз като теб ядях по много мед и то главно в чайове,но го спрях и започнах да използвам стевия-за да ми е сладък чая,ако не е сладък - не го искам :D

Кели, каква стевия ползваш? На прах ли е или на капки, защото пробвах с тази,  която е на прах и беше много неприятно на вкус!

Това, което казва Кольо си е вярно. Когато не се храниш качествено има много голяма вероятност да изядеш някакви боклуци или големи количества въглехидрати. Преди си мислех, че лесно ми пада кръвната захар и трябва да ям повече въглехидрати и че няма да ми понесе НВД,например, а се оказа, че съм си ходила гладна :)

Мнението беше редактирано от Inchester на 17.04.12 12:31.

17.04.12
12:30

казано от Ина Илиева на 17.04.12, 12:26:

казано от Kelly на 16.04.12, 13:51:

Кели, каква стевия ползваш? На прах ли е или на капки, защото пробвах с тази,  която е на прах и беше много неприятно на вкус!

Тази на прах я използвам само за готвене,а иначе има под формата на таблетки-нея я слагам в кафето,чая,млякото.По-лесна е за дозировка,а и мога да я нося с мен навън.Иначе голяма промяна във вкуса не съм забелязала(или не ми е направило впечатление).

Мнението беше редактирано от Цвети на 17.04.12 12:32.

17.04.12
12:53

казано от Ина Илиева на 17.04.12, 12:26:

Това, което казва Кольо си е вярно. Когато не се храниш качествено има много голяма вероятност да изядеш някакви боклуци или големи количества въглехидрати. Преди си мислех, че лесно ми пада кръвната захар и трябва да ям повече въглехидрати и че няма да ми понесе НВД,например, а се оказа, че съм си ходила гладна :)

Мисля да поправя аз ходенето гладна, та съм се заразчела из дневници и хранителни режими, за да ми стане ясно за какво става дума. А относно Стевията - по препоръка на Кели си купих на таблетки и ако трябва да бъда честна - има си някакъв захариноподобен вкус, но не е неприятно и се свиква. Аз го усещам най-вече в чая, при кафето не, сутрешните овесени трици също си ги изядох без да им се муся...
Благодаря, че се включи в дневника! :)

17.04.12
13:13

Относно чая - не знам какъв пиеш, но някои може да действат като диуретик и реално увеличават нуждата от вода. Пък и кафе пиеш, то има същия ефект. С една дума, намали тия чайове и наблегни на водата. Водата си е вода, и да, безвкусна е, но и не се предполага да има вкус :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1