17.04.12
12:28
Кога е правилно да се пие протеин?- преди или след тренировка?
Чета по форумите, че повечето участници са на мнение, че трябва да се приема след тренировка, а аз го приемам 30 мин. преди тренировка (1доза+ натурален сок) и веднага след нея доза БЦАА, след което (почти веднага) ям обилно -месо + сварен ориз или картоф.
В нетренировъчните дни приемам 1 доза протеин+ прясно мляко+ фъстъчено масло в 00:00 часа.
Общо взето(всеки ден) ям 3 пъти на ден - месо със ориз, зеленчуци или картофи (бе да броим протеина- 1доза), на закуска кисело мляко+ овесени ядки+ мед + 4яйца, преди лягане прясно мляко+ фъстъчено масло или суров орех(ядки).
Тренирам за покачване на мускулна маса (4 пъти седмично), 2-ри месец, като през първия месец бях на НВП и свалих 10 кг., изчистих (горе долу) мазнините, и сега искам да качвам ММ.
Нов съм “в занаята”, така ме посъветва мой приятел(Хранителният режим + Тренировката). Искам да знам дали не ме е подвел....? (неумишлено- разбира се)
172см.- 75кг.- 24г. - 21% подкожни мазнини( като преди да започна да тренирам бяха 24%)
Раздвоен съм от мнението по форумите и това на моя приятел за приемането на протеина( преди или след трнировка).
Протеина е суроватъчен на ОПТИОН НУТРИТИОН 100% (нещо такова)- бързоусвоим.
Имам възможност да го пия по веднъж- дневно, поне за този месец, от другия -повече...
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 17.04.12 12:29.