17.04.12
21:30
Здравейте! Гледах, четох, но когато отговорят на индивидуалната ми тема ми е по-спокойно, надявам се, че няма проблем. Висок съм 173см, тежа 80,5кг и съм на 17 годишна възраст (момче). Нямам желание да вземам каквито и да е странични хранителни добавки от сорта на L карнитин, протеин, аминокиселини, бърнъри и тн.
Започвам НВД и при ОКБ - 2137,6 разпределението Б/В/М ми се пада така:
а) белтъчините 217,35 гр или 870 калории
б) въглехидратите 80,5 гр. или 322 калории
в) мазнините 105 гр. или 946 калории
Ами ето едно примерно меню, което се опитах да измисля ако може да кажете дали ми се получава или..
07.30 - портокал/грейпфрут (или фреш от тях)
08.00 - белтъците от 3 варени яйца и кофичка кисело мляко (с нисък % на масленост) или извара/крема сирене (става ли?)
10.30 - царевица на пара (добре ли е?) или 2 кебапчета с 5-6 маслини
13.30 - месо със зелена салата или шопска със настъргано сирене (може ли да си ги овкусявам с оцет или олио или ми трябва зехтин?)
16.30 или 17.30 (след фитнес) - мюсли с кисело или прясно мляко или пак в този интервал нещо орехи или лешници или бадеми 20-30 грама може ли?
20.30 - месо и салата
Това за мюслито не го разбрах, затова ще ви питам - ако е позволено, то на кутията на мюслито пише, че 100гр съдържат 70гр. въглехидрати (а 45гр - 36гр въгл. ако се консумира със 125гр нискомаслено мляко). Таа.. все още ли е добра идея спрямо другата храна в менюто ми да приемам мюсли или да махам нещо друго? Мисля, че ми е ясно, освен ако вие не ме поправите? :)
Таратор, зеле, кафяв ориз с пиле, боб, леща, пилешка супа без фиде ядат ли се при НВД? Надявам се, че не ставам досаден, в случай, че съм прекалил с въпросите - съжалявам!
Благодаря ви много! :)
P.S. - в залата правя кръгова тренировка, след един месец, в зависимост от резултата, ще сменя на нормална сплит