Липса на мускулна треска

18.04.12
23:12

Здравейте имам следният въпрос. Тренирам от известно време фитнес и съм забелязал,че в повечето случай нямам мускулна треска или ако имам е малка.Нормално ли е това и на какво се дължи?

Благодаря предварително

MF

18.04.12
23:40

И аз имам рядко. Ако тренираш редовно, е нормално тялото ти да привиква към мускулното натоварване, към това се стреми то непрестанно-приспособяване към обстоятелствата, и съответно реагира с болка при по-различно натоварване (променена техика/тежест/комплекс).

DE

18.04.12
23:55

Ниската интензивност и обем също понякога се явяват като фактори за липсата на мускулна треска,подходящото хранене също :)

19.04.12
08:05

Не е задължително да имаш мускулна треска за да прогресираш.Преди и аз си мислех ‘‘no pain no gain’’ и правих тренировки,които ми причиняваха мускулна за по 4-6 дена.. сега не виждам смисъл.

19.04.12
14:09

Според мен мускулната треска е добро нещо-означава че си стресирал мускулите и си се натоварил добре.За да се предизвика мускулен растеж е добре да се променят упражненията за да се “изненада” мускула,не трябва да свиква с едно и също.Аз обаче само на някои мускули получавам мускулна треска-гърди,трицепс,гръб,бедра и предмишници.Например на бицепсите никога нямам.Преди си мислех че на гърба е невъзможно да имаш мускулна треска,но тогава правех само набирания.Сега като направя 3 серии гребане и 3 серии на скрипеца и после имам 3 дена мускулна треска :)

казано от Nesquik на 19.04.12, 14:09:

Според мен мускулната треска е добро нещо-означава че си стресирал мускулите и си се натоварил добре.За да се предизвика мускулен растеж е добре да се променят упражненията за да се “изненада” мускула

Не точно.. Може да работиш с еднакви упражнения по 3 и повече месеца, без никакви промени. Вдигането на тежестта е достатъчен стимул.

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 19.04.12 17:26.

19.04.12
18:24

Да,прав си,но все пак според мен е най-добре да се променя тренировката на 2-3 месеца.Не е казано всеки път различно,но през известно време...

20.04.12
16:05

Аз също съм съгласен с Nesquik. Това което той написа  за стресирането на мускула чрез смяна на тренировката през 2-3 месеца , в която упражненията се различават от предишната е абсолютно вярно.. това ми е казано също и на мен от човек с 4 години опит във фитнеса :))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1