НВД и отслабване

19.04.12
17:18

Здравейте, пиша първото си мнение тук, макар че от доста дълго време следя форума - просто има някои неща, които не разбрах за това ще попитам Вас.
Решил съм да стопя корема или поне някаква част от него и да не изгубя много ММ. За да не се изгуби много ММ разбрах, че трябва преди и след тренировка да се пие протеин и аминокиселини и да се тренира за сила. Знам, че за сила се правят по 4 - максимум 5 повторени, ако не греша? Но не разбрах по колко серии се правят от дадено упражнение? Също така разбрах, че е добре да се ходи на фитнес на гладно, а не когато си ял било то и малко. Друго, което искам да попитам е дали ще бъде хубаво, ако след всяка серия я комбинирам с някакво упражнение за корем? Да речем правя концентрично сгъване, отивам да повдигам краката от лег, почивам 1мин. и така през цялата тренировка.Добре ли е да взема Л-Карнитин преди тренировка или полза няма много от това? Преди или след тренировка да правя кардиото? И последен въпрос - гледам, че на пътеките във фитнеса има опции Кардио и Фет Бънр, каква е разликата?

Ще Ви бъда много благодарен, ако ми и дадете някакви съвети как по-бързо да стопя корема и да запазя колкото се може повече ММ. Надявам се да не се обърнете към темата ми с насмешка. Благодаря Ви още веднъж!

Темата беше редактирана от Mhm на 19.04.12 17:22.

Така, нищо не си разбрал, ама нищичко.Питаш за НВД а всичките ти въпроси са свързани със начин на трениране.Протеинът след тренировка не се пие за да си запазиш “мускулите” и “силата” а за добавка към вече изградения ти хранителен режим в който не му достигат белтъчини а ти такъв като гледам май нямаш.НВД-то не е Л-карнитин  ==>  Л-карнитин не ти трябва а да ПРОЧЕТЕШ ОТНОВО КАКВО ОЗНАЧАВА НВД И ДА ГО СПАЗВАШ.За тренировките на гладно, не е баш така.Теоретично не е хубаво, но всеки гледа как за себе си му е добре.
Като цяло започни отначало с всичко преди да си направил някакви глупости.Отиди в раздел ХРАНЕНЕ - намери хранителен режим за своите цели.
Отиди в раздел ТРЕНИРОВКИ - харесай програма по която да тренираш.

Отиди в раздел ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ (не е нужно, но все пак чети и разбери кога, защо и как се използват.Ще ти стане ясно, че не се толкова нужни колкото си мислиш) - намери нужните суплементи които да допълват храненето ти АКО,подчертавам АКО е нужно.
Общо взето, това е !

19.04.12
20:33

Я дай малко мерки:

Възраст, килограми, ръст, колко пъти тренираш седмично. Колко пъти на ден можеш да ядеш?

19.04.12
23:14

19г. 74кг. 175см. 3 пъти седмично тренирам и мога да ям по колкото пъти е нужно на ден - 5,6,7…

Виктор Стойчев, мисля че не съм споменал, че ще правя и кардио, а от тук http://www.bb-team.org/articles/1039_znaem-li-vsichko-za-kardio-trenirovkata прочетох, че:

“Хранителните добавки могат да допринесат за по-добри резултати. 30-40 минути преди тренировка вземете една доза L-carnitine, за по-ефикасно изгаряне на мазнини.
Хранителните добавки могат да допринесат за по-добри резултати. 30-40 минути преди тренировка вземете една доза L-carnitine, за по-ефикасно изгаряне на мазнини.”

“Преди тренировка е желателен прием на доза високопроцентен протеин и/или аминокиселини, което ще ви предпази от загуба на мускулна маса.”

“Веднага след тренировката отново вземете доза високопроцентен протеин и/или аминокиселини с цел възстановяване на мускула.”

А в друга тема, тук в ББ-Тийм, имаше подобна на мойта тема и няколко човека бяха отговорили, че е хубаво да се тренира за сила за да се запази максимално ММ. Това е, което съм прочел. И както казах знам, че за сила се правят 4 - 5макс. повторения само, че не знам по колко серии на упражнение.

Колкото до диетата ще ми трябва наистина малко помощ кога какво да ям, какви храни да избягвам и на какви да наблягам. Тъй като от както се занимавам с фитнес съм тренирал само с цел да кача понеже бях 62-3кг. преди да започна да тренирам по-сериозно. Общо взето мазнините са ми само в областта на корема и на бедрата, естествено знам, че навсякъде ще сваля но все пак искам да знам как МАКСИМАЛНО много да сваля от корема, не зависимо какви диети и тренировки трябва да правя.

Интересното е, че ръцете не са ми кой знае колко голями около 33см. а корема ми е направо като мех

Мнението беше редактирано от Mhm на 19.04.12 23:21.

20.04.12
09:59

Такааа,

Ще се опитам да отговоря в поредността на въпросите в първия пост, според това, което зная аз. Ако греша някъде, другите могат да ме поправят.

Първо - няма как да стопиш само корема, но това го знаеш, също така е хубаво да знаеш, че там където си натрупал първо - корема - ще стопиш последно. Това със загубата на многото мускулна маса може да се минимизира. Не те съветвам обаче да започваш с фет бърнър. Доколкото усещам не посещаваш фитнес от много време. На повечето места препоръчват за първа употреба на бърнър едва след година и половина стаж в залата. Масово вече се препоръчва и след първите 6-8 месеца. Бих ти препоръчал да заложиш на кардиото. Също така не бих ти препоръчал да тренираш в залата на гладно - хапни 2 часа, час и половина преди това хубав протеин от естествен вид и някакъв въглехидрат, примерно ориз. Час преди тренировката можеш да вземеш протеин и половин час преди самата тренировка аминокиселините и доза л-карнитин. След тренировката - протеин и аминокиселини също.

Кардиото бих ти препоръчал да го правиш след тренировката. В никакъв случай в началото, особено ако ходиш гладен във фитнеса. Сигурно си прочел, че най-ефективното кардио е сутрин на гладно. Аз бих взел протеина и аминокиселините след тренировката сутрин. Някои взимат протеин и/или аминокиселини преди кардио-тренировката. Виждам, че правиш кръгови тренировки - за долна и горна част в една тренировка. Ако продължаваш да ги правиш ги прави без много почивки между всяка серия и да - мисля, че можеш да правиш корема след всяка 2-3 серии за повечко потене, но не тренирай корема твърде често. Повече от 2-3 пъти седмично.

Ниско и умерено интензивното кардио няма да ти помогне много. Поне така мисля. Бих те посъветвал да заложиш на високоинтензивно или интервално кардио. На повечето места се пропоръчват 3-4 кардио тренировки седмично. Аз лично правя 6 и нямам проблем с възстановяването, но при всеки е индивидуално.

Програми за стягане/сила има в изобилие в сайта - потърси в търсачката. Отделно можеш да видиш следните стати:

http://lubomirivanov.com/3310/

http://www.fitbul.com/fitbul-5x5

Относно храната - базовите правила - поне 2 гр. протеин на килограм телесно тегло.
Без бързи въглехидрати след 14.00 часа и въобще въглехидрати след 20.00 ч.
Запази повечкото хранения за да поддържаш метаболизма.

Разбира се, някои неща са индивидуални.

20.04.12
16:51

Благодаря ти много!

21.04.12
12:17

Само забравих да попитам, как да разбера колко ккал горя за да знам по колко ккал да приемам за да спазвам отрицателен калориен баланс?

ЕДИТ: Четох до сега блога на Любомир Иванов, и гледам, че има фитнес услуга, която се нарича “Х Форма - Лийн Боди” и пише следното:

Включва тренировъчна програма и хранителен режим за покачване на чиста мускулна маса и елиминиране на мазнините едновременно, за да се сдобиете с добра фигура и да подобрите цялостната си кондиция.

Че това възможно ли е?

Мнението беше редактирано от Mhm на 21.04.12 12:31.

21.04.12
14:43

Процесът на качване на ММ и сваляне на мазнини едновременно се нарича преформатиране и общо взето е най-трудният от трите цели на трениращия - качване на мускулна маса, сваляне на килограми (вкл. мм) и преформатиране.

Прилагам ти линк с една табличка, която аз съм правил. Тя е с формули и автоматично изчислява калорийния баланс.
Въведи си мерките, виж си активността и калориите долу и извади 20% от калориите, за да бъдеш в дефицит.

kalorien balans.xls
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=aab45fadcf

21.04.12
15:45

Благодаря ти много още веднъж! Въведох си данните и гледам табличката умерено активен, тоест от 1-3 пъти на фитнес. Аз ходя лично 3 пъти, и ми излезна 2491ккал, тоест ако приемам 2000 на ден съм екстра, така ли да разбирам?

EDIT: Май е повече от 20%, защото сега видях, че има табличка калориен баланс и ми пише 1811 ккал, което прави близо 30%

Мнението беше редактирано от Mhm на 21.04.12 16:49.

21.04.12
16:59

Разбира се, можеш да намалиш колкото искаш, но имай предвид:

1. По-малкото калории е възможно да забавят метаболизма ти.
2. Ще огладняваш доста повече - 2 000 калории не винаги са чак толкова много храна.

Простата сметка казва, че ако намалиш дневните си калории с 500 ще губиш седмично 3 500 калории - това е почти 1 килограм за 2 седмици.

Ако свалиш повече килограми обаче за по-кратко време със сигурност ще увеличиш загубената ММ.

Пробвай, виж как ти се отразява и коригирай в последствие. Следи мерките на кантара. Но първите загубени кила сигурно ще са от вода, така че пий по-често вода.

21.04.12
20:25

Ясно, само не разбирам как в тренировъчен ден и в нетренировъчен изразходвам еднакви ккал (или поне така илиза)

22.04.12
13:11

Независимо дали тренираш, или не, остави си еднакъв брой калории за деня, направи си обаче един зареждащ ден - с 3 г/кг въглехидрат

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1