24.04.12
06:46
Здравейте , това ми е първата тема :)
И така де всичко се получи преди 2-3 месеца.От тогава имам болка при опъване и сгъване на дясната ми ръка!Отидох при личния и тя ми каза , че е разтегнато сухожилие.Мажа се с диклак и смуча тросикам , това е вече от 7 април.Обаче няма подобрение!!Не тренирам вече 3 седмици.
Мерси , предварително.
ЕДИТ : Забравих да кажа - тренирам стрийт фитнес.
Темата беше редактирана от Станислав Георгиев на 24.04.12 07:22.
Аз 3 месеца бях без крак ако мога да се изразя така.Не можеш да клекна.
Личният лекар, както се и очакваше само ми докосна крака и каза “Нищо ти няма, мажи се с еди какво си”.
Сигурен съм, че ако му бях казал, че проблема е в левият вместо в дясният крак, хич нямаше да разбере, че го лъжа..
Както и да е, мазах с доста глупости, но нищо не помогна.
Тогава отидох на чакракчия.
Човека разбираше много.Оказа се, че имам преплетени сухожилия и мускулни влакна или нещо такова (не помня много добре, а не съм и много наясно).
Повъртя ми крака, понамести го и след 1 седмица бях като нов.
(Каза ми да си мажа крака с ОЦЕТ+Аспирин и да го напарвам като съм под душа - доста помага.)
Тва което искам да ти кажа е, че с каквото и да я мажеш няма да мине, докато не я погледне човек който разбира и не направи нещо по - въпроса.
Мнението беше редактирано от Алекс Д. на 24.04.12 08:55.
24.04.12
09:24
Първо - в този форум няма гадатели и ясновидци. Разбираш ли защо ти казвам това?
Второ - мазането с противовъзпалителни средства е неефективно.
Трето - не е желателно да приемаш нестероидни противовъзпалителни средства за толкова дълъг период от време, особено след като няма забележим ефект. Този клас лекарства би трябвало да сработят най-късно до една седмица от началото на приема, а често и по-рано.
Предполагам, че говориш за пироксикам... поне преписвай правилно името на лекарството.
Кой ти назначи това лечение?
24.04.12
16:01
Тросикам си се казва лекарството.
За сухожилието на бицепса ли говориш? Като се разтегне много може да има посиняване и подуване на сгъвката (кубиталната ямка), но не е задължително. Днес сме 24ти април, което ще рече 3 седмици без подобрение. Външно има ли или имало ли е някаква промяна? Ако няма може би наистина е доста леко, личната ти лекарка затова не те е пратила на специалист и ще трябва да почакаш.
Имал съм подобна болежка, но ми мина доста по-бързо. Ортопедите се занимават с това. В краен случай поискай направление.
24.04.12
18:03
Тросикам си се казва лекарството.
За сухожилието на бицепса ли говориш? Като се разтегне много може да има посиняване и подуване на сгъвката (кубиталната ямка), но не е задължително. Днес сме 24ти април, което ще рече 3 седмици без подобрение. Външно има ли или имало ли е някаква промяна? Ако няма може би наистина е доста леко, личната ти лекарка затова не те е пратила на специалист и ще трябва да почакаш.
Имал съм подобна болежка, но ми мина доста по-бързо. Ортопедите се занимават с това. В краен случай поискай направление.
Не е на бицепса.На предмишницата е , а подуване и посиняване не е имало.Ще поискам направление за ортопед ;)
24.04.12
18:31
Първо - в този форум няма гадатели и ясновидци. Разбираш ли защо ти казвам това?
Второ - мазането с противовъзпалителни средства е неефективно.
Трето - не е желателно да приемаш нестероидни противовъзпалителни средства за толкова дълъг период от време, особено след като няма забележим ефект. Този клас лекарства би трябвало да сработят най-късно до една седмица от началото на приема, а често и по-рано.Предполагам, че говориш за пироксикам... поне преписвай правилно името на лекарството.
Кой ти назначи това лечение?
Пироксикам е генеричното име или генерика,а името на самото лекарство се нарича търговско.В случая е точно Тросикам/мелоксикам/,което също е НСПВ,но не е особено харесвано заради фармакологичния му полуживот и непълното инхибиране на тромбоксан.Не знам от къде съдиш,че мазилата са неефективни,явно си правил клинични тествания на голяма маса от хора,сподели резултатите.Тези лекарства работят доста десетки пъти по-рано от една седмица,можеш да провериш в графа фармакодинамика и фармакокинетика в случайно избран учебник по фармакология.
А за introducer бих казал да си опресни знанията относно лекарствените средства.Видях в друга тема следния съвет,не е добре да не знаеш,че ибупрофен и аспирин са НСПВ.
Ако не ти действат Ибупрофен, Аналгин и Аспирин, може да пробваш от по-тежките лекарства -нестероидни противовъзпалителни.
Относно питането,опоменава се точно къде е локализацията на болката,защото “боли ме ръката” не значи нищо.Вземи направление за ортопед и го посети,лечение с думи не е възможно при твоето състояние.Като предположение бих казал миотендинит на екстензорите на ръката,като болката е локализирана на предмишницата и при натиск върху и около латералния епикондил има болка.Пак казвам,не се съобразявай с това мнение.
24.04.12
19:38
Георги Димитров, познанията ми в областта на фармакологията са повърхностни - факт. За пироксикам наистина съм допуснал неточност - имам лек навик да работя с активни вещества, но по друга причина, не работа с лекарства. Мелоксикам ми е познато наименование, но троксикам не. Както и да е... Наясно съм с разликата между активно вещество и търговско наименование по линия на наука, която не е медицинска. За ефективността на формулациите с дермално приложение съдя от собствен опит при сходни контузии (напомням, че в тази дискусия изобщо не е ясно за какво става въпрос) и мнение на медицински лица. За бързината на ефекта мисля, че си ме разбрал погрешно - твърдя, че този клас лекарства сработват бързо, обикновено в рамките на няколко дни, но в случая имам предвид само перорално приложените. Продължавам да твърдя, че прием на нестероидно противовъзпалително средство в продължение на 17-18 дни не е добра идея, особено като самолечение и без поставена компетентна диагноза.
И нещо странично - продължавам да затвърждавам мнението си, че този раздел е неефективен. Какъв е смисълът от такъв раздел, след като темите съдържат почти само един тип съвети: “Иди на лекар”? То няма и начин да се даде по-разумен съвет. Поставяне на диагноза и назначаване на лечение чрез форум е меко казано абсурдно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.04.12 20:09.
24.04.12
20:32
Не съм целял обида,просто е редно да се борави с вярни твърдения.Напълно вярно твърдиш за продължителността на употреба,но говорим за този случай.За много останали заболявания в областта на ортопедия и ревматология се приемат през целия съзнателен живот,там просто приема е по-стриктен и със съвременни инхибитори на протонната помпа,ланзул да речем,чрез които се избягват в известна степен гастроинтестиналните смущения.Относно полезността на този раздел,има какво да се желае,но наистина не е добра идея интернет здравна консултация.Може за по-добър съвет да се задължат пишещите в раздела да нанасят всички необходими данни,резултати от изследвания,прием на лекарства,антропометрични данни и т.н.,с които ще бъде далеч по-удобно и възможно да се помогне.Което естествено не значи лечение и приемане на написаното за чиста монета.
24.04.12
20:46
А, не, обидени няма. :) Аз съм лаик в тази материя и е нормално да бъда коригиран от знаещите.
Прав си, че нещата трябва да са точни, когато става въпрос за контузии и лечение. За съжаление - не виждам как може да се направи така, че питащите да задават правилно въпросите си (имаме наръчник за тази цел, но кой ли го чете).
Обикновено схемата е подобна на тази:
Абе боли ме ръката, ама само в някои моменти. Мазах се с едно нещо, което го рекламират по телевизията и си направих компрес от лук и стрита керемида по съвет на баба ми, но не помагат. Аптекарката ми препоръча едни хапчета, пия ги от известно време, но не спира да ме боли. Някой имал ли е такъв проблем и как да се справя с контузията?
Съответно такъв човек чака адекватна помощ... е как? Няма значение, това е странична за темата дискусия.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.04.12 20:48.
25.04.12
00:28
Ееееее тц тц :D Добре хубу де, издребняла работа малко, но приемам критиката... Вече съм свикнал просто по инерция да не ги броя към НСПВС Ибупрофена и Аспирина, щото нали се водят OTC, а Диклофенак и Нимезулид са от неселективните COX-1, COX-2… както и да е, да- прав си, колега.
Относно раздела- мисля, че трябва да го има, защото понякога дребни съвети могат да са от голяма помощ. Кофтито е, че може чел-недочел някой да глътне грешно хапче и да стане белята, а никой не носи отговорност по интернет. Старая се да съм максимално обективен, защото примерно малки съвети, като например да не се пият разни добавки Желязо, B12 или Фолиева к-на на посоки, защото може да се маскира една анемия или да се пият винаги след хранене НСПВС и в комбинация, както ти каза с инхибитори на протонната помпа.
06.06.13
13:23
Здравейте!! Искам да попитам само едно нещо... При повече от 2 разтегнати сухожилия на областта между китката и лакътя има ли някаква опастност?!
25.06.16
12:44
Аз също ги бях разтегнала, но отидох на мануален терапевт и ме намести. ...ето и тел.0893596221
Наѝ-добре отиди на ортопед, дано да случиш на добър, аз от повече от полвин година спрях тренировки заради калпави ортопеди. Историята е следната: преди нова година получих травма в областа на рамото при разгъване на дъмбел зад врат, болката беше непоносима и не можех да си вдигам ръката повече от 30-40см, така беше около две седмици след това болката се притъпи, все още ме болеше, но поне можех да си вдигам ръката вече. Отидох на ортопед, направиха ми ренгенова снивка и доктора каза, че разбираш ли нямало ми нищо, след като му казах няколко пъти, че имам болки склони да ми даде някакво мазило. Минаха около три месеца и нямаше никакво подобрение, отидох при друг ортопед, там ми поставиха някаква изсмучена от пръстите диагноза разтегнато сухожилие и една торба с хапчета, излишно е да казвам, че пак ефекта беше нулев. Идва ред на ортопед номер три, той ме прати на ямр, оказа се, че имам киста, инфекция и частични разкъсвания на сухожилията. Направиха ми операция началото на юни, а вече съм като нов,
даже лека- полека започнах да тренирам отново с тежести.
Опа късно видях, че темата е стара и неактуална.
Мнението беше редактирано от baroncho на 24.07.16 17:49.