Вдигане на тежести - Олимпийският спорт

Прескочи до:

01.05.12
13:52

Решихме да отворим отделна тема, където всеки един от нас, любителите на вдигане на тежести, може да пуска клипове от тренировките и прогреса си. Със сигурност ще получите много полезна информация и на въпросите ви ще бъде отговорено адекватно.

Като за начало моята тренировка с Тоди от вчера 30.04.2012

Преден клек - 2х5х60кг, 1х4х70кг, 3х4х80кг, 1х5х75кг

23.04.2012
Клек - 2х6х60кг, 1х5х80кг, 1х5х90кг, 2х3х100кг, 1х1х105кг, 2х5х95кг

Темата беше редактирана от Блажка на 15.08.12 14:05.

01.05.12
14:05

Техника на обръщане

Хо-хо, агресивно започваш Блажке :)

01.05.12
14:38

Към колко часа тренирате в залата ? Защото ми е близко и може да се включа и аз , за някоя.

HE

01.05.12
14:55

Всеки, който е правил, каквито и да е тренировки, може да си ги записва в дневниците.
На мен тази тема ми е “минутка за реклама” и то открита реклама, като добавим и линковете в подписа на авторката и се получава повече от минута реклама :D
Заради подобни теми, ще почвам да игнорирам потребители или изобщо да спра влизането си във форума - много взе да ми идва комерса!

п.п. Сигнализирал съм темата, като “некоректна реклама” да видим, ще има ли развитие по въпроса и, какво ще е то?

Мнението беше редактирано от head_hunter на 01.05.12 14:56.

01.05.12
15:04

казано от brusakch на 01.05.12, 14:38:

Към колко часа тренирате в залата ? Защото ми е близко и може да се включа и аз , за някоя.

Всеки ден от 18:30 сме в залата.

01.05.12
15:11

20120427

1.Дабъли 3-4х5
2.Кондиция:
5 пъти
1 минута преси/всякакъв? вариант 2х32
1минута планк,един вид активна почивка
както му викат в кондиционните подготовки в БИ
Равносметка на пресите : 17-14-11-10-10
3.Щангистки:
Изхвърляне с подклек:
5-ци на 50,3-ки на 60,от вис 5-ци на 50
4.Помошно: Вертикален скок 90см.
3х10

Докато по едно време Тоди не изрева ” Има надежда ,ще стане”:D

Хед, предварително ни бяха попитали за темата, както следва. Да, заглавието беше твърде описателно, но ще ги наместим тези детайли с Блага.

Ако темата не върви в смисъла на конкретния раздел, а именно инициативи за групови тренировки, ще бъде архивирана.

П.П. Между другото, Блага ни пита, преди да направи каквото и да е извън дневника си, за което благодарим.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 01.05.12 15:31.

01.05.12
16:35

Аз не виждам да има нужда от 2 ри дневник на блажка

По тази логика под треньорският надзор на Славко ако си следят прогреса трябва да има още поне 50 теми...
Не направихте раздел за трибой и вдигане на тежести но може да се угажда на блажа ... Интересна “политика”

казано от head_hunter на 01.05.12, 14:55:

Всеки, който е правил, каквито и да е тренировки, може да си ги записва в дневниците.
На мен тази тема ми е “минутка за реклама” и то открита реклама, като добавим и линковете в подписа на авторката и се получава повече от минута реклама :D
Заради подобни теми, ще почвам да игнорирам потребители или изобщо да спра влизането си във форума - много взе да ми идва комерса!

п.п. Сигнализирал съм темата, като “некоректна реклама” да видим, ще има ли развитие по въпроса и, какво ще е то?

(y) (y) (y) Много точно казано.

И странно как тодка преди 2 месеца разбра какво е кросфит и яде ли се или се пие и вече ви е треньорка...

Мнението беше редактирано от Madboy на 01.05.12 16:56.

HE

01.05.12
17:54

казано от Madboy на 01.05.12, 16:35:

И странно как тодка преди 2 месеца разбра какво е кросфит и яде ли се или се пие и вече ви е треньорка...

А стига с неудобните въпроси ...... нали все е вдигане на тежести, там нещо се прави, пък тя шампионка и ги разбия тия вдиганици на тежести :D :D :D

01.05.12
18:04

...
Не направихте раздел за трибой и вдигане на тежести но може да се угажда на блажа ... Интересна “политика”

Кой точно очакваш да ти направи раздела за трибой? Не е като да кажеш “Дайте да направим!” и то да стане автоматично. Почваш темата, пишеш, идват ентусиасти, темата се разраства и евентуално се обособява като раздел. Ако сам не го започнеш, няма кой да свърши работата.

Доколкото разбирам, в темата става въпрос само за чисто щангистките движения, нали? Т.е. Тодорка си е съвсем на място като треньор.

Нямам нищо против темата, надявам се да открия полезни неща за мен. В тази връзка, моля на клиповете да няма музика, за да чуваме коментарите и съветите на Тодорка.

01.05.12
21:08

20120501
1.Кондиция
2.Изхвърляне с подклек-Клек с щанга над глава
5@5@40-50-60,1@5@50

Коментар: От как започнах с Тоди сполучлив опит се смята този изпълнен
с читава техника. По лесно ми е да изкарам 75 на мускул отколкото
с таз и влизане.Ръцете-ръцете трябва да ги забравя.
Това е и основната причина кондициите да са в началото, та като доиде ред
на вдигането да се стремя да използвам техниката.
Още нещо което много ми харесва е вкарването на маса
спомагателни движения. Спомагателни в щангите,но доста основни в Кросфит тренировките.
Бях споменал,че начинът е по-скоро близък на школата на Русия .
Правят се и много лифтове на принципа на Мечият Комплекс и подобни комбинации.

Честит Празник и Лека Нощ.

01.05.12
21:16

След коментара на Вик, аз няма какво да кажа.
Саше, блажа ще следи с интерес, ако ти и твоите приятели си снимате тренировките по силов трибой и ги публикувате в отделна тема.
Относно раздела.. не намерих друг с групови тренировки, тази тема няма общо с кросфита, за да си позволяваш така да обиждаш човек, който е професионален състезател и има съответното образоване. Става въпрос за вдигане на тежести. Смятам, че на корсфитърската част от форума би била полезна тази тема.
Ако админите преценят, да я преместят на друго място.

Тренировка

Блага -
Изхвърляне подклек + овърхед клек
2х5х20кг  + 2х5х20кг
4х5х25кг +4х5х25кг

Обръщане
2х5-6х20кг
5х3-4х30кг

Опити за разножка
Коментар - по-бързо въртене на лактите пр обръщане, много дърпам нагоре, при по-голяма тежест ще има фейл. Коменатар за изхвърлянето -последните 2 опита са се получили според изискванията едноверменно да стабилизираш крака и да опнеш ръце.

Мнението беше редактирано от Блажка на 01.05.12 21:26.

S!

01.05.12
22:51

Изпитваш желание да напишеш 1 нещо на 10 места или ? Нещо не мога да разбера идеята на темата. Примерно ако е с цел да се събирате група от време на време и да правите олимпийските, няма лошо, ама това... То хубаво си разбира жената от работата, това е супер, обаче ти не можеш ли да следиш прогреса си и в дневника, който всъщност мисля е точно за тази цел ?

01.05.12
22:59

След като темата не представлява интерес за вас, не я четете, това само мога да кажа и мисля е достатъчно.
Има си тема “Лаф-Моабет”.

казано от Димитър Михайлов на 01.05.12, 23:36:

За модерирането - в конкретния случай бях аз (и за сродните ти въпроси е този отговорът). Не се имам за мишка, но ако това е мнението ти, ще го уважа.

Прекрасно знам докъде водят едно или поредица от мнения като модерираните - затова и ги махнах от тази тема. Авторите им, като се видят, ще им ги принтираме, да си продължат, но не и тук.

Моля, ако темата не ви харесва, не я следете, но не пречете на интересуващите се да го правят. Във форума има предостатъчно насоки на интереси за всеки.

Gerrard, по линия на твоето мнение и аз съм споделил неотдавна подобно.

Понеже те уважавам, ще ти отговоря.

Не си прав! Може би не заради самото триене, а точно защото, когато триеш - кажи защо и кой е бил. Защото ТВЪРДЕ ЧЕСТО правоимащите тук трият ей така, без да кажат кой го е направил или защо. Ако трябва - изтрий едно мнение чрез редакция, като добавиш доводите си, но не така без никой и нищо да не стане ясно! В случая го казвам като конструктивна критика, надявам се да ме разбереш.

Колкото до мненията - отново извинявай, но отново не си прав! Виж въпроси 3, 4, 5 от предното ми мнение. Напротив, мисля че съвсем на място идват мненията, защото има малко комуникация по линията “правоимащи-потребители”. Лично за мен трябва да има къде да се задават такива въпроси. И понеже няма - задаваме ги тук. Мнението, което линкваш е хубаво, но основните точки са - “на ползу родину”, или потребителю. Извини ме, къде е потребителската полза? Аз бих могъл да дам субективното си мнение чия е ползата в тази тема, поне представена по този начин, но няма да е потребителската...

Това го пиша, за да го прочетат всички, и понеже си отговорил на въпросите ми за триенето, ще си копирам само 3,4, които са не към теб, а към други потребители и е редно(именно за ползу родину) те да бъдат отговорени публично.

3. Долното изказване - значи всички останали, които не сме се “докоснали” до този треньор(който добре че знаем кой е, ама какво ли би било ако влезе някой потребител Х, който чете веднъж на 5 месеца?) нямаме право да постваме прогреса си дори да тренираме с олимпийски движения(сещам се поне за 2ма, които го правят и не ходят при Тоди).

казано от Puppy на 01.05.12, 13:52:

Решихме да отворим отделна тема, където всеки един от нас, докоснал се до професионализма на този треньор, може да записва тренировките си.

4. Колко пари ако не е тайна, струва тренировката при Тоди?

Поздрави и с най-добри чувства!

Извинявай, долните ти въпроси са уместни и благодаря, че ги копира отново.

И гледай сега, ние тук всички сме потребители - няма множество модератори, които трият на база симпатии. Нека не се делим на “власт” и “хора”.

Предполагам, че някой като е модериран, може да се афектира, но за съжаление рядко мислим за всички, а не само за себе си. Като модератор винаги се старая да разсъждавам за аудиторията, не дали на мен лично ми харесва. Когато е възможно, добавяме и причината, но например, при този “лаф”, който си спретнаха потребители в темата тук, става практически невъзможно.

Пак се повтарям, но ако в една тема не виждам ценно за себе си, това не означава, че тя е безполезна. Затова има категории, подкатегории и прочие.

П.П. Не го играя защитник нито на Блага, нито на Тоди - дори не ги познавам лично. Просто правя опит да се аргументирам защо тази тема може да е полезна.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 01.05.12 23:58.

01.05.12
23:58

3лв. струва при Тоди:)))
При другите гурута няма под 20(а те до един са състезатели на световно ниво...кой по гимнастика, кой по четене на книги за махалото, кой по суингване с пудовки:)...що се излагаш, такова хубаво младо момче си...

Славко, според теб(а и вероятно други) се излагам. Окей. А според още поне толкова хора задавам въпроси, чийто отговори интересуват хората(пък дори и 1 човек да интересуват - както каза Митко, “ако в една тема не виждам ценно за себе си, това не означава, че тя е безполезна.”) - същото и за въпросите и отговорите(като се замислиш, че на поне 3ма човека им изтриха въпросите в тази тема...). И тук искам да спомена - нямам абсолютно нищо против Тодорка, всеки спортист представял България (с разни футболни изключения) заслужава моето, а и не само уважение. Цялата тема за Тодорка ми прилича на една друга подобна тема от недалечното минало - ама като копи/пейст е. Има треньор, има трениращи, има противоречиви мнения. Но аршина не е еднакъв....еми тъпо е бе мамка му....

П.П. Аз и на Митко казах - според мен такива дискусии(не само тази) трябва да се отделят в определена тема - той да реши как точно ще стане ;)

П.П.2 А сега - пожелание(съвсем искрено) към всички за все повече и по-тежки вдигнати щанги + здраве ;) Все пак това е цялата идея на сайта/форума ;)

П.П.3 А някои определени хора от по-рано е редно да си стиснат ръцете...познавам ви на живо и не ви отива и на години и на акъл простотията дето се изля(макар да беше гигантски сеир за всички четящи). ;)

П.П.4 - ей това на следващата (ви) среща :

02.05.12
07:37

Херцог Трън , персонална тренировка с нея според ценоразписа на залата е 5лв ( не 3).
С всеки един друг треньор и инструктор в залата, тренировката е толкова. Тоест, ако дойдеш и и кажеш - Искам да стана плажен билдър, ще те тренира така. Някои хора отидоха и и казаха, че искат да ги учи на лифтове.
Смешно е да се говори за пари в случая, на всеки е ясно, че си плащаме, за да тренираме and that is the way it MUST BE!
Все едно някой да дойде и да ми каже: Абе, Блага, ей тука тея 2 страници да ми ги преведеш от български на немски, а? Ще почерпя.
Еми няма да стане, може да направя отстъпка, но стандарта е 15лв на печатна страница и си искам парите, защото това съм учила и това работя.

Мнението беше редактирано от Блажка на 02.05.12 10:58.

02.05.12
11:31

Добре, кво става от тук нататък :
Спираме темата и си пишем по дневниците или пускаме тука само
частта с щангисткият блок ?

Освен Тоди знам за още едно място където можете да ви учат на Класически,
Щангистката Зала на Славия при Здравко Стоичков.
Ако някой друг има инфо нека го пусне и не само за София.
Ефо ми каза,че е тренирал при едно момче Цецо мисля,че беше и е доволен.
Нека обсъждаме начини на тренировки,постижения и особенности.
Да си качваме кривите клипове,то ако се научаваше за година-две ....
Ако съм доволен от една Зала,обстановка и инструктор да го споделя или Не.
От друга страна ако пусна а тема колко е некадърен и неподготвен друг
на 100% ще имам само подкрепа.

Стоп на драсканиците хайде да потренираме.
Едит: То някой пичове се притесниха,че Блага кляка повече от тях
Извинете, Не се стърпях :D Ваше Височество

02.05.12
11:31

казано от slavko на 01.05.12, 23:58:

При другите гурута няма под 20(а те до един са състезатели на световно ниво...кой по гимнастика, кой по четене на книги за махалото, кой по суингване с пудовки:)

казано от Puppy на 02.05.12, 07:37:

Смешно е да се говори за пари в случая, на всеки е ясно, че си плащаме, за да тренираме and that is the way it MUST BE!

Ех деца, деца...
Преди два месеца чух за екземпляр, който се подвизава из залите в Пловдив и взима по 20 лв за персонална тренировка. Мълвата е, че бил суперотворен и едва ли не за 5 тренировки те вкравал във форма...И имало(уж) наплив. Попитаха ме, защо след като аз се имам за поне толкова отворен(щото не издържаш и го нахраних :D ) никой не идва да ми дава по 20 лв за тренировка - ми щото не мога за 5 тренировки да вкарам някой във форма. Щото не обикалям залите. Щото не си правя реклама. Щото не взимам пари по принцип, пък и не съм попаднал на желаещи с пари, а все на такива, дето имат по-малко и от мен.
5 лв са смешна сума, ако искаш някой да ти покаже, обясни и разясни какво се случва като опитваш неща, които хората мачкат с години. 1 мунита клипове не могат да минат за реклама, виж за хвалба - ок, ама за реклама - не.
Язък, че тия 5 лв се оказаха “трън в очите” на някои...(глас зад кадър) ;)

02.05.12
12:10

казано от James Hinks на 02.05.12, 11:31:

Язък, че тия 5 лв се оказаха “трън в очите” на някои

То май това е цялата работа, че някои хора си продаваме уменията...ама видиш ли, то не сме били достатъчно достойни...
Хубаво, нека Питони и други подобни им помагат за по 400-500лв. на месец:)))

02.05.12
12:14

казано от Херцог Трън на 02.05.12, 01:10:

простотията дето се изля(макар да беше гигантски сеир за всички четящи). ;)

Е, добре де, нали съм отпуска, защо пак изпуснах!? :D

Жалко, че изобщо не може да се разбере какъв за Бога е спорът.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.05.12 12:15.

02.05.12
12:48

седя, чета и си мисля....
“треньори бол = кросфит мераклии -намират се....”
“караници и разправии -в изобилие = български успехи в кросфита -0”

я да спра да седя, чета и мисля и да ида да свърша малко работа ... ;)

казано от ISB на 02.05.12, 11:31:

Спираме темата и си пишем по дневниците или пускаме тука само
частта с щангисткият блок ?

Темата остава по предназначение - като читател очаквам в нея да разгледам споделен опит от първо лице, свързан със заглавието. От тук нататък апелирам за това.

Сеирът минава и заминава - но след месец-година-две, като някой прочете темата и научи нещо ново, значи си е струвало усилието.

Беше цитиран Стоичков по-горе - от него май бях чул нещо по адрес на начинаещите.. “помнете, винаги може да сте за пример, било то и лош”. :)

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 02.05.12 12:51.

02.05.12
13:33

казано от Alexander Al на 02.05.12, 12:48:

треньори бол

Тук може да поспорим:) Но да, има няколко момчета, които могат да помогнат.

казано от Alexander Al на 02.05.12, 12:48:

български успехи в кросфита -0

Е, мъчим се де:)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.05.12 13:34.

02.05.12
13:42

По темата мога да ви кажа само, че най-ценните неща не се купват с парите за индивидуалната тренировка. Те се крадат, те се заслужават по някакъв начин, те се научават с много труд.
Тва е. Сега дали ще дадете 50 лв за мегаотворения инструктор с курс изкаран еди-къде-си, или 5 лв на Тодорка(или който и да е там, дет се е навил да го прави буквално за без пари) с курс незнамсиколкогодини във Вдигането на Тежести - ваша си раота.
Въпроса е, че в единия случай ше имате насреща “Ей, точно така, много добре прогресираш, много правилно работим с тебе...”(пък дали въобще е така е съвсем отделен въпрос), а в другия ще имате “Какво ти казах, не се прави така, на кой говоря, за какво го обяснвавам N-ти път...”(ма току виж тялото го научило).
С четене не се тренира.
С писане по форумите шампион не се става.

Иво, идеята на темата беше уж да се пуска щангисткият блок тук. Това беше и забележката на Медбой реално(макар да го изтриха по-бързо отколкото циганин обира зряла джанка).

И понеже тука се сипят някакви обвинения - въпрос - с какво е полезен клип с музика на начинаещ, който не може да чуе какво точно казва Тодорка? Някой ще каже - ама това е нейната работа и т.н., за това се плаща и т.н. То ако от клипове ставаше заучаването, щангистите щяха да висят в ютуб. Но един начинаещ, който би имал желание да се занимава(или леко напреднал, но все пак не професионалист) може да намери онова малко зрънце, което ако не му помогне да вдигне 10кг отгоре, ще му помогне да не се контузи ;) А ако иска да напредне - тази помощ, която е получил виртуално(защото аджеба, нали целта на форума като цяло е взаимопомощ - знаещи, незнаещи, никой не е тръгнал научен?), ще го насърчи да отиде и на живо. Simple logic…

Едит: То някой пичове се притесниха,че Блага кляка повече от тях

Иво, хайде с имена? Аз в темата не видях притеснителни, но може да ми е убегнало, та да попитам :)

А че не си се стърпял...въздържанието е трудно, особено при отворила се възможност ;)

@Джеймс - понеже и ти леко скрито ме визираш - не, тези 5 лева не са трън в очите ми ;) За 5 лева не ми се е свидило, дето се вика, ще отида да ги дам и без тренировка, мога и да погледам, пък да науча нещо :) Още повече, че знаех за цената, проблема е, че от всичкото форумни постове ако не поддържах връзка с някои от хората, които ходят ще остана с впечатлението, че Тодорка го прави от добро сърце и от любов към спорта/кросфита/трениращите. А както се вижда - има желаещи да отидат и да тренират с нея.

Отново казвам - нямам нищо против Тодорка или идеята, целият проблем е в представянето на нещата(презентацията ако щете) - с цел да си бъдем полезни един на друг, а и на всеки четящ, каквато е и идеята на форума като цяло.

Поздрави!

02.05.12
14:19

James Hinks, надявам се, че си засилил примера само за да дадеш повече тежест на думите си, а не за да опишеш реална ситуация.
Инструкторът може да е мега-шампион и да е подготвил още по-мега шампиони, но ако няма човешко отношение - не е инструктор, треньор или както-обича-да-нарича-себе-си.
Не подкрепям теорията на Нешка Робева, че с крясъци и психологически тормоз се гради каквото и да е. Треньорът затова е треньор - за да обясни ако трябва 100 пъти и да покаже още толкова. Ако смята, че целта на клиента е глупава - още на входа може да му откаже тренировка, но не е редно да троши канчета и да се отнася с него като с непослушен ученик от 3-ти клас.

И да ти кажа от моя личен опит - трябва доста да си почел преди да влезеш в залата и да се довериш на инструктор. Именно четенето и отсяването на кое-как ще помогне на инстинкта ти да избереш не напомпания инструктор, а онзи, който разбира нещата.

02.05.12
14:37

Абе вие кога тренирате бе, хора? :D

P.S. Всички знаят, че се плаща при нея, на мен обаче никой не ми плаща да правя реклама, а аз без пари не работя хахаха

Едит 2: Нищо лично нямам към теб Тръне, идваш с нас на груповите тренировки, пич си, но тъй като ти повдигна въпроса за пари и такива неща, нека да отбележа, че в Академик, където ти ходиш тренировката, тоест ПОСЕЩЕНИЕТО е 7лв, без личен фитнес инструктор.
Поправи ме, ако греша...

Smile - Именно, точно така е - всеки сам си избира треньора, според манатлитета и нуждите, при мен действа подходът с агресията и спортната злоба, аз с нежни треньори и в райска обстановка не мога да тренирам.

Мнението беше редактирано от Блажка на 02.05.12 14:39.

02.05.12
14:41

казано от Херцог Трън на 02.05.12, 14:16:

Джеймс - понеже и ти леко скрито ме визираш - не, тези 5 лева не са трън в очите ми ;) За 5 лева не ми се е свидило, дето се вика, ще отида да ги дам и без тренировка, мога и да погледам, пък да науча нещо :) Още повече, че знаех за цената, проблема е, че от всичкото форумни постове ако не поддържах връзка с някои от хората, които ходят ще остана с впечатлението, че Тодорка го прави от добро сърце и от любов към спорта/кросфита/трениращите.!

Дет се вика...гузен - негонен бяга ;)
Не съм визирал теб конкретно, просто такъв ник си си избрал :)
Братчед, нали не мислиш сериозно, че тия 5 лв са много пари и отиват в директно в джоба на Тодорка ? Нали Блага го е написала - “според ценоразписа на залата”. Сигурно ако и се примолят 5 човека на Тодорка ще им проведе някъде едно занимание за по едно кафе след това. Не я познавам, но не вярвам да им откаже.

казано от Smile на 02.05.12, 14:19:

James Hinks, надявам се, че си засилил примера само за да дадеш повече тежест на думите си, а не за да опишеш реална ситуация.

Хаха, не, не съм засили примера, омекотил съм го. И в двете посоки.

Инструкторът може да е мега-шампион и да е подготвил още по-мега шампиони, но ако няма човешко отношение - не е инструктор, треньор или както-обича-да-нарича-себе-си.

Иструктор- мегашапион, подготвим мега-шампиони(по какво...) аз не съм чувал. Да не говорим, че и най-обикновени хора да е подготвил някой инструктор не съм чул. Изключвам културизма - там валяло ;)
Обаче, треньори, които са се разкарвали с тоягата съм виждал много...и не само са я разкврвали тая тояга, ами са я и ползвали...доста. Тренирал съм при такъв. И всеки път когато го видя - “ОСУ!” и поклон...няма как да го разбреш, нито пък 99% от четящо-пишещите из форума ;) В живота си съм срещнал двама УЧители - единия е този, другия имаше подобен подход...Пък и въпроса не е в тоягата, стимула, човешката приказка, а във вдъхновението и себедоказването, които може да получиш от такъв човек.

Не подкрепям теорията на Нешка Робева, че с крясъци и психологически тормоз се гради каквото и да е.

Аз също :)

Треньорът затова е треньор - за да обясни ако трябва 100 пъти и да покаже още толкова.

Да. Само дето във фитнес залите липсва една дума - дисциплина. Тя с обяснения не става. Без нея шампион - забрави.

Ако смята, че целта на клиента е глупава - още на входа може да му откаже тренировка,

Защо ? 20лв са си 20 лв. Глупава, умна - парите не са за акъл, нали ;)

но не е редно да троши канчета и да се отнася с него като с непослушен ученик от 3-ти клас.

Редно е, но като написах по-нагоре, нито ще ме разберат, нито е за постоянно употребяване, нито пък е за тая тема(както и почти всички постове, включително и моите).

И да ти кажа от моя личен опит - трябва доста да си почел преди да влезеш в залата и да се довериш на инструктор. Именно четенето и отсяването на кое-как ще помогне на инстинкта ти да избереш не напомпания инструктор, а онзи, който разбира нещата.

На мен да ми кажеш от личен опит...благодаря, гледам от от четене преди влизане в залата половината форум буксува като жигула в кал...Нищо лично нито към теб, нито към някой от другите.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.05.12 14:48.

S!

02.05.12
15:05

Хахааа... як пример. С това четене още преди да е пипнал желязото, един начинаещ би се объркал само. Независимо колко глупав е инструктура, по-добре е да се довери на него и да прави каквото казва той, отколкото да слуша 100 човека от някой форум и да опитва 100 различни неща едновременно. С времето всичко се наглася...

Много ви идват Турските сериали(или от всяка народност). Една голяма драма. Айде честно някой да разчисти темата. Да останат тия които искат да пишат по темата, за да могат да четат тия които искат. Тия дето искат да си коментират темата пуснете една нова коментирайте си два три дена. Някой ще препрочете малко и до там с темата. Какво се сте разписали и оправдавали като ученички. Някой напише нещо и почват 10 човека отдолу. Че реклама реклама. Ама мен пък не виждам какво ме бърка нито в джоба нито в тренировките ми. Даже и полезно научиш в София тренировка с Тодорка 5 лв. Ми добре. Клипчета има гледам интересно ми е. Гледам Иво депресирам се. Гледам блага успокоявам се (нищо лично).  А за килограмите на Блага (Иво) мен си ме депресира. От както взе да постава клипове с преден 80 и с една идея повече натискам на тренировка. То затова си и ебах рамота та да не мога да си вдигна ръката. Ама няма се излага ме :P. Поздрави! Чесно интересно ми е да си ви чета , че даже и като има хайт(не че ми харесва)ама сеир става.

02.05.12
15:15

Има голямо значение колко глупав е инструктора...просто си малък, опита ти отвсякъде е нищожен и не си ставал свидетел на адските беузмици по залите...
Не трябва да слушаш 100 човека...а 2-3-ма макс...в зависимост към какво си се ориентирал...Няма как да питаш Питона да те натренира кондиционно, или пък Финдо да ти нагласи гимнастиката...примерно:)
Ще четеш, ще си правиш изводи и ще се допиташ до човек, който смяташ че би ти припознал целите...ако той е съвестен и не е човек на 5-те лева, ще те препрати към друг, който да ти свърши работа(ако той не  оже) и т.н.
Това е идеалния вариант, другия е реалния, в който те порят като пиле разни батки(ако Ваште нариват яко пари) и след една година или са те нагърмяли на магаре или си се отказал отдвана от какъвто и да е спорт, главоблъсканицата ти в главата е ужасна и си оставаш с изказванията “абе, аз ходих на фитнес, ама нямаше разлика”...

02.05.12
15:21

Марински много се смях, човече, евала, ГОУЕМ си хаха.
Само си те представих - Гледаш Иво - депресираш се, униваш, после гледаш мен, започваш да се успокояваш, надъхваш се да тренираш и накрая на клипа виждаш Влади Петков с 90-те килограма хахаха

02.05.12
15:21

Трябва да се научите да си отсявате всичко,което е добре за вас от всяка тема/човек...аз си отсявам от тази..но от последните изписани купища л..на,колкото и да съм се научил, не мога нищо да си заделя за мен бе д..ба ;)

Джеймс, няма как да знам, все пак ако не се лъжа, само аз повдигнах темата, а и наистина заради ника... :D Важното е, че се разбрахме мисля :)

казано от sTroNG ! на 02.05.12, 15:05:

Хахааа... як пример. С това четене още преди да е пипнал желязото, един начинаещ би се объркал само. Независимо колко глупав е инструктура, по-добре е да се довери на него и да прави каквото казва той, отколкото да слуша 100 човека от някой форум и да опитва 100 различни неща едновременно. С времето всичко се наглася...

Ти продължаваш да ме изумяваш...и все с лошо. (facepalm)

Я махнете коментарите, че е време малко критика да получим. Клип на 70кг изхвърляне от земя. Виждам сам много корекции, но ще се радвам да коментирате.

02.05.12
15:24

Ако довечера има нет в залата ( вчера се беше пре*бал), ще получиш коментар, Десо. :)

Добре де... има тема за коментари, свързани с тази инициатива.
Толкова ли е трудно да пишете там нещата, които не са пряко свързани с олимпийските движения?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1