03.05.12
17:12
Здравейте. Тежа 51 килограма и съм висока 1,74. Винаги съм спазвала режими, някои не толкова здравословни, както и съм стигала до крайности. Проблемът е, че искам да намаля теглото си на 49 килограма. Ям умерено, но това, на което не мога да устоя е кашкавалът, мога да изям огромни количества на ден. Въпросът ми е, тъй като явно това е пречката за трудно сваляне на килограми, с какво мога да го заменя? За закуска обикновено ям кашкавал, следобед пия 300 мл прясно мляко 1,5 % , кашкавал, 1-2 филийки диетичен хляб на НИлана/за диабетици/, ягоди, за вечеря 100 грама пилешко и евентуално малко краставица. Моля за съвет какво мога да променя в режима ми, за да сваля няколко килограма. : )))
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 03.05.12 17:12.
03.05.12
19:45
Всяка жена иска да сваля заветните “няколко килограма” - най-често 2 или 3.
Преди да кажа за кашкавала ще те посъветвам да не робуваш на кантара, а на огледалото. Ти си доста висока и явно нямаш грам мускулче щом тежиш едва 51кг, а дори смяташ да сваляш?! Може да имаш отпуснати места по теб, но не мисля, че трябва да гледаш да сваляш, а да гледаш да оформяш.
Кашкавалът е ок, но ако тренираш редовно. Мазнините (дори животинските в сиренето, сметаната) не са чак такъв проблем- тук много хора го разбраха от личния си опит в свалянето на килограми. Има много изписано за прочутите Високо Мазнинни Диети (ВМН). Даже смятат, че е по-добра алтернатива на храните с въглехидрати, което за мен не е така, но нямам чак такъв опит. А и 100-200гр кашкавал не са нещо значително според мен.
Пий повече вода (2-3л), разхождай се повече (сега времето е хубаво), консумирай повече салатки и всичко останало нормално си се храниш и си вече минус 2 килограма. Но пак ти казвам- не гледай кантара, а огледалото. Като тренираш всички мускули може да станеш дори 55кг и да изглеждаш по-слаба от в момента.
Мнението беше редактирано от introducer на 03.05.12 19:46.