ВМ НВД първи стъпки и съвети

03.05.12
23:57

Здравейте! От скоро се опитвам да започна ВМ-НВД и ще се радвам да си сверя верността на изводите, които съм си направил. Накратко моята история е следната: по едно време му бях изпуснал края и бях стигнал до 130-140кг. В даден момент преди вече почти две години се самоосъзнах и реших, че трябва да се променят нещата. Консултирах се с диетолог, изготви ми режим на базата на РБДи за около година и половина свалих 50 и няколко килограма. Успоредно с това започнах да тренирам бойни спортове. В един момент последните няколко месеца се получаваше, че просто се чувствах като изцеден на моменти буквално като парцал, с брутални пристъпи на глад за сладко, които не винаги успявах да овладея. В същото време не отчитах и кой знае какво подобрение на резултатите ми в тренировки. Бях се втурачил в кантара и се хващах за всеки грам. Реших, че явно пак е време за промяна, допитах се до познати и те ме насочиха към режим, който аз максимално оприличавам като ВМ-НВД. Основните насоки, които получих бяха да мина на месо, яйца, млечни, масло, мас, зехтин и салатки. Само за няколко дена след като си промених храненето и забелязах рязка промяна-добър тонус и енергия за тренировки. Няколко седмици хапвам свободно и въпреки, че според мен поне визуално нещата се подобряват кантара мръдна няколко килца нагоре. Та накратко смятам, че пак е време да почна да броя калориите и да мина на калориен дефицит. Изчисленията, които си направих са:
РП=2020(мъж 26г, 185см); Относно избора на коефициент за активност на живот се колебая между 1,55 и 1,725(тренирам 5-6 пъти седмично-граплинг, кръгови тренировки, спаринги); В зависимост от коефициента се получава реален разход от 3131 или 3485. Продължавам изчисленията си с калориен прием 2900Ккал. При разпределение 60/25/15 (М/Б/В) ми се получават 1740/725/435, а в грамове 194/181/108. Като разпределение смятам ги закуска -30%; обяд 30%; следобедна закуска 10%; вечеря 30%;. Тренирам вечер.

Имам няколко въпроса: ако не поемам всичките въглехидрати трябва ли да компенсирам калориите им и ако да с какво; При условие, че се нахраня с по-малко или, че не изпитвам глад в даден момент трябва ли въпреки това да си изям порциона-в противен случай ми нараства калорийния дефицит, което нз колко е добре?

Та това са накратко сметките ми и ще очаквам Вашите коментари.

GI

04.05.12
15:28

Здравей, в момента и аз съм на НВД от вече две седмици близо и съм много доволен,но гледам винаги да си изяждам въглехидратите те са м/у 0,8 и 1,1гр на кг аз ги смятам по 1,1според мен е хубаво да не се лишава организма напълно от въг. и съм на мнение,че те имат важно значение за отслабването.Гледай да се придържаш максимално към режима,който си си изготвил и си яж всичко в чинииката :P и скоро ще видиш резултатите!
Успех

Имам няколко въпроса: ако не поемам всичките въглехидрати трябва ли да компенсирам калориите им и ако да с какво - мазнини разбира се : животински,масло,сметана,всички видове сирена,ядки,зехтин,различните растителни масла; При условие, че се нахраня с по-малко или, че не изпитвам глад в даден момент трябва ли въпреки това да си изям порциона-в противен случай ми нараства калорийния дефицит, което нз колко е добре - яж колкото си гладен.А и мазнините ако не знаеш 1гр = 9ккал, което означава че по-лесно ще се покриваш калорийния баланс.

Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 04.05.12 16:17.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1