05.05.12
21:43
Момче на 14 години съм.Тежа 45 килограма и съм висок 1.67.Тренирам от 6 месеца в домашни условия и най-вече на лоста.Все още нямам тренировъчна програма,но работя по въпроса.Целта ми е покачване на мускулна маса.Много искам да тренирам в фитнес залата,но се колебая дали да започна,защото са ми казвали,че от ранна възраст ще повлияе на растежа.Вкъщи обикновено правя лицеви опори и коремни преси,също така и дигам 2 гири от по 5 кг.Храня се умерено.Хранителни добваки все още не приемам.Не съм много наясно със храната,относно фитнеса.Главните храни,които приемам най-често са:яйца (пържени и варени),картофи (пържени,варени,печени),салати (шопска,салата от маруля и репи,зелева салата,картофена салата),разбира се хляб (предимно бял) +всякакви плодове и зеленчуци.Сега ще ви кажа упражненията,които прилагам при всяка тренировка.
Без никакви уреди:
-лицеви опори
-коремни преси
-кофички
На лоста:
-набирания (тесен хват за бицепс,широк хват пред и зад врат,смесен хват широк и тесен)
С гирите:
-бицепсово сгъване от стоеж
-концентрично сгъване
-раменни преси
-избутване от полулег
-клякане
-разгъване за трицепс
Създадох дневника за да видя и вашите мнениея.Ако мислите,че правя нещо грешно или ако имате да добавите нещо споделете го.Все пак съм начинаещ :)