Застой при тренировките

06.05.12
23:41

Здравейте! :)
Тренирам от около 5-6 месеца вече. На един път мога да направя около 20 набирания с широк хват , също така правя около 20-25 кофички на един път , но това не ми е тренировката.Тренирам през ден и примерно в Понеделник правя 4 серии по 10 набирания с широк хват и 4 серии по 10 набирания с напълно стеснен хват ,след това правя диамантени лицеви и едно упражнение с два стола на което си слагам ръцете на единия и краката на другия, доколото знам е за трицепс. В Сряда правя 4 серии по 10 кофички , 4 серии по 15 нормални лицеви и 4 серии по 10 набирания с обратен хват и това ми е като цяло тренировката за останалите дни и само я редувам, отделно след всяка тренировка вкъщи правя корем. Проблема ми е , че не мога нищо друго, с триста зора правя силово и то не чисто , а с едната ръка и после другата, везни , хоризонтали , планчове НЕ мога. Единствено различно от набиранията , кофите и лицевите са това , че правя няколко коремни превъртания и Л-сит. Малко съм слаб 185 съм и съм 70 кг. От вчера започнах да се храня през 3 часа иначе не спазвам строг хранителен режим , защото нямам финансовата възможност да си купувам всеки ден по 1кг. месо , риба и тн. Ако можете да дадете някакъв съвет как да просперирам по някакъв начин ще съм ви благодарен.

Мерси предварително. :)

07.05.12
12:43

5-6 месеца вече? Това си мислиш, че е достатъчно за да правиш изброениете от теб неща по-горе? Само планшът се тренира около година. Поставяйте си реални цели, разделът започна да изглежда като стрийт фитнес групата във фейсбук.
Щом правиш 20 набирания с широк хват, започни да правиш със тежести (раница с тежести, тежести за крака). Работи върху техниката си, пълна изолация на краката при набиранията не да се клатиш като прани гащи на простор. Намали почивките между сериите, увеличи самите серии. Вземи си дъмбел или намери из интернета упражнения за раменете със собствено тегло - всяко трудно упражнение, изисква много силни рамене; но внимавай да не ги претовариш, защото те са най-податливи на контузии.
Не е нужно да си купуваш по 1кг месо на ден, изварата е евтина можеш да си приготвяш всякакви сандвичи с нея, яйцата са по 26 стотинки също.
Най-вече трябва да си промениш мисленето и да си поставяш реални цели.
Трудните упражнения си разделяш на прогресивни упражнения, които да ти помогнат да развиеш силата за главното.

07.05.12
15:16

За гимнастическите номера не се тренира с кофи и набирания, ами с опити да ги правиш самите тях, етап по етап. Но трябва да си много силен, особено раменете!

Мнението беше редактирано от Юли на 07.05.12 15:17.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1