25.04.04
17:45
Някои знае ли на кои ден след тренировката възстановяването и по точно растежът на тренираният мускул е приключил???
Примерно правя в понеделник гърди и рамо,до кои ден от седмицата би трябвало да е приключил растежът на тези мускули,получен от тази тренировка???
МОЛЯ ДА НЯМА СВОБОДНИ ИЗКАЗВАНИЯ А ДА ПОСТВА САМО ТОЗИ КОИТО ЗНАЕ ИЛИ Е ЧУВАЛ НЕЩО ПО ВЪПРОСА!!!
25.04.04
19:12
Ами зависи от мускула. Не всички се възстановяват еднакво бързо. Колкото е по-голям толкова по-бавно се възстановява. Също така възстановяването зависи и от тренировката, която си правил. Нормално на един мускул от рода на гърди или гръб му трябва към 2-3 дена за възстановяване. Поне така съм чел и чувал. :)
Аз знам ,че мускулът расте 48 часа след тренировка(толкова трае анаболния ефект) и му трябват (при нормални обстоятелства) 4 дни да се възстанови преди да се тренира отново.
25.04.04
23:45
това за 48 часа, за анаболния ефект, някой го беше постнал преди, основавайки се на някакви ензими. той пак ще си напише, и все пак, би ли формулирал “нормални условия”
лесно нема, извинявай, ако ти прецаквам темата
поздрави на всички
Първото нещо с което ще се захване вашият организъм след тренировка съвсем не е изграждането на мускулна тъкан. Той старателно ще ликвидира дифицита от “гориво”,т.е. ще попълни БИОХИМИЧНИТЕ ресурси. За пълно въстановяване ще са необходими няколко дни. И чак след това започват да растат така желаните МУСКУЛИ- започва така наречения процес на “Свръхкомпенсация”.
И запомнете: ако се върнете в залата преди да е дошъл този момент ,т. е. преди да е настъпило пълното въстановяване, РАЗТЕЖ НА МУСКУЛИТЕ няма да има./ГОВОРЯ НА ТИЯ КОИТО НЕ СЕ ЗОБЯТ/.
На всеки му се е случвало след 2 седмично отцъствие от залата при завръщането си да вдигне повече от всякога, да счупи собственните си рекорди от преди. Замислете се защо се получва така. :wink: Моето мнение е че мускула се нуждае от “96” часа почивка. Тогава започва декомпенсацията /атрофията/разтежа/. Винаги съм казвал-
“Ако увеличавате силата си, ще увеличите и масата си”. А силата зависи от коя първопричина ??????? :wink: ПОЧИВКАТА, да подскажа пак.
Моля Ви отнесете се краино сериозно към думите ми! Запомнете че това е едно от най-важните положения в “НАУКАТА Културизъм”
Значи това което ви го говоря е пробвано върху много хора които започват този спорт, и на тези които са в застой. Ефекта е поразяващ.
Имайте в предвид че аз съм превърженик на тренировките със 100% интензивност./Яко мъжки тренировки и Яко почивки/. и ви остава много лично време. Пак искам да кажа на начинаещите - Ако сте на СТЕРОИДИ Тренираите 4-5 пъти седмично. По горе говоря за НАТУРАЛЕН КУЛТУРИЗЪМ. Най-истинския. АКо не се харесам на някой който блъска от много мерак и амбиция по 5-6 пъти седмично, да не ми се сърди, и ако е в застои на лични постижения и разтеж да се позамисли МНОГО не малко. :D Айде че много мразя да пиша.
Za6to misli6 4e trqbva da se trenira po 4-5 puti v sedmicata???Za men tva e nevuzmojno i mi se struva izli6no mnogo osobeno za 4ovek kato men koito ne trenira kraka!!!!!!!!!!!
Winstrol hubava statiika si drasnal. Tova za 96te 4asa ne go znaeh, misleh 4e 3 denono6iq za golemite muskulni grupi sa dostatu4ni i 48 4asa za predmi6nicata i praseca naprimer. Kakto i da e i az zabelqzah taq rabota, 4e sled nqkakva pauza ot primerno 10 dena, sled tova imam mnogo po-ka4estveno napompvane v muskula, otpo4inal sum dostatu4no i moga da vdigna pove4e. No vse o6te ne moga da se naviq da treniram muskulna grupa prez takuv golqm period, nqma da me svurta prez ostanaloto vreme.Ina4e moje bi tova e to4noto re6enie za tezi, deto ne sme na steroidi… De da znam vsu6tnost, vseki si ima svoe vijdane i svoi vuzstanovitelni vuzmojnosti…
Интересно ми е - можеш ли в такъв случай да даваш почивка само на определена мускулна група?
Например - първата седмица тренираш всичко, без гърди, втората - без гръб, третата - без бицепс и трицепс... и т.н. в зависимост от личния тренировъчен план.
Или дори и поддържащата функция, която те ще имат в тренировката на останалите мускулни групи, ще пречи на доброто им възстановяване?
Да не говорим, че така, тези, които въртят 4 мускулни групи (напр. гръб, гърди, ръце, крака), ще могат да намалят тренировките на 3 седмично, защото всяка седмица едната ще почива...
28.04.04
20:41
1 ден - Гръб + предмишница + корем
2 ден - Гърди + бицепс
3 ден - почивка
4 ден - Рамо + трапец
5 ден - Трицепс + бицепс
6 ден - почивка
...и пак отначало
Това е моята последна програма. Вероятно забелязвате, че не тренирам крака в залата, защото съм доволен засега и защото извън залата ги натоварвам :wink: . И другото, което е вероятно да питате - тренирам бицепса повече, защото ми е изоставащ мускул и така му давам приоритет.
28.04.04
22:38
DK mai leko oburka temata :D :D :D
Кво да ви кажа сега. :lol: Освен че виждам в думите ви много-голям мерак за трениране и мерак за големи мускули. Погледнато по подробно 90% от пичовете във форума са високи и слаби, и всеки иска да стане бързо-бързо големия батко с тупалките.
Има една приказка :Баба знае 2 и 200 :lol:, повечето от хората и те са на бабиното мнение. Едни им казват истината, щтото е пробвана и е една. А други си знят разни Сплитове- ХА ХА ХА ХА, и кои квото им каже го правят само и само да са по-бързо големите батковци. Ама няма да стане тяхната. Винаги съм казвал “НАУКАТА КУЛТУРИЗЪМ”, която е откопчена от МЕДИЦИНАТА и сама по себе си се явява ТОЧНА И НЕДЕЛИМА ДИСЦИПЛИНА. Кой би могъл да тренира ако не познава обекта на трениране-Човешкия Огранизъм ? Кой е той ? Искам да го знам , и да се снимам с него в цял ръст.
Ако искате да пораснете , дигаите една година минимум само с ОСНОВНИТЕ упражнения. Не можете да си представите колко много важно е да се научите да изпълнявате правилно упражненията. ПРАВИЛНО, ПРАВИЛНО И ПАК ПРАВИЛНО. Ораганизма не ви се нуждае от никакви Сплитове и Плетки и Разни такива Профи-Екстри и глупости. И екстрите ше доидат ама на третата година. Те са нещо като лака върху боята. :idea:
ДАВАМ СХЕМАТА ЗА ПРАВИЛНО ТРЕНИРАНЕ СЪС 100% Интензивност.
/за тези които не асимилират що е 100% ИНТ. по лесен вариант. “ВДИГНИ ИЛИ УМРИ”/
Серията на Избраното Упражнение се изпълнява с амплитуда 4 сек. позитвна част /вдигане/ и 4 сек. негативна част/спускане/. Компромиси няма. Много ще е добре да сте с някои Friend.
Тренировки:
Понеделник :Гърди+Бицепс
Петък : Крака+Рамо/без предно/
Вторник: Гръб+Трицепс
Субота: Всичко от начало
Правете само основни упражнения щтото ше я сбъркате.
Задължително си записваите килограмите и повторенията на всяко упражнение . Това ще ви е индикатора дали сте тренирали добре. дали сте починали добре или дали сте хапнали добре. Ще попитате как така. Ами ако в понеделник си направил 6 вдигания със 100 кила за гърди, и в другата тренировка за гърди вдигнеш 100 кила 8 пъти, значи си супер. Имаш нашредък. На другата тренировка си плануваи да сложиш 102 кила или 105. за да можеш пак да правиш 5 повторения. Увеличавате ли силата си не може да не ви растът Мускулите. Разберете го тва. Писане му е майката и сметки.
Е тва станало Сутрин . Стига съм писал . Чао и Успех.
29.04.04
11:40
Dolu - gore sym saglasen sys napisanoto , samo da popravq 2 golemi gluposti , koito sa 100% greshni
1. 100% intenzivnost ozna4ava da trenirash samo sys singli!!!
100 pati sigyrno sam vi popravql i pak ne ste zapomnili :)
2. Apak za tova 4e sys silata idva zadaljitelno i masata absolutno ne sam syglasen. Moje da ka4ish mn sila , bez da mrydnesh i 1kg nagore.
29.04.04
23:38
Този пич Winstrol започва да ми харесва :P Точно това е истински пост! Пич продължаваи да постваш че да заприлича малко форума на форум...........само една забележка не подценяваи всички във форума :wink:
Марински.... във сингала му е майката. Имаш две подгряващи и подготвящи серий. Третото последно, неповторимо, уникално,сърцепръскащо изпълнение е Едниственно.
В него е цялата истина, и само в него. Всичко друго е ХАМАЛЪК. Говорим за “Наука” не забравяй.
Представи си следния момент.:
1. Сам си в залата. Решаваш да провериш колко можеш да сгънеш на Бицепс. Вдигаш, вдигаш и рекорд 60 кила. дал си всико от себе си.
2. Пак си в залата. Но си с гаджето . Поакзваш и колко вдигаш на бицепс. А , вдигнал си 65 кила. Кво става тука. ПОЗАМИСЛИ СЕ.
3. Ето пак си в залата. Само че този път Имаш насочен пистолет във тиквата за ония 20 000 $ дето не ги връщаш вече 3 месеца.
Казват ти . Ако не сгънеш 70 кила на бицепс ше те гръмнем. Вярвай ми ше ги сгънеш. Този път се ПОЗАМИСЛИ МНОГО, за човешкия организъм, за волевия акт, и за тва кво е 100% интензивност. :lol:
А пък които иска да дига само за сила да Прави Еденици и Петици с повече почивки. Тва всеки го знае. И чували да хвърляш на гарата пак ше заякнеш , но маса няма да имаш. :) Нали говорим за Интелигентни спортове :D Айде лек ви ден.