Протеин за диабетици

Здравейте.
Аз съм на 19 години,69 кг. , 178 висок и съм диабетик.Имам weider pro 550 и мисля да тренирам сериозно , тренирал сам 2 години и бях в отлична форма,но станах диабетик тип 2.Искам да ви попитам мога ли да взимам хранителни добавки и какви? благодаря предварително !

Темата беше редактирана от Влади Ангелов на 13.05.12 17:54.

Привет,

Да разбираме, че диабетът е тип 2? Имаш ли информация колко е сериозен т.е. колко зле е положението? Някакви тестове (глюкозо-толерантен) правил ли си си?

И макар да се досещам, предполагам те интересуват главно спортните хранителни добавки - протеин, креатин, предтренировъчни продукти и т.н.?

Като цяло няма проблем да приемаш добавки. Най-важното, от което трябва да се пазиш са продуктите със съдържание на въглехидрати. Те влияят на кръвната захар, което е проблем.

Останалите добавки, които нямат влияние върху кръвната захар, не би трябвало да оказват влияние. Нека някой ме поправи ако има нещо, за което не знам.

Протеинът оказва влияние върху кръвната захар и инсулина, но много по-слабо в сравнение с въглехидратите. С него няма да имаш проблем, стига да не предозираш, разбира се. :)

PS: Всъщност предтренировъчните продукти и термогенните фетбърнъри не са много подходящи. Въобще продукти, които повишават на нивото на кетохоламините май не са за теб.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.05.12 16:15.

17.05.12
14:10

Ходи се посъветвай с лекар най-добре.

31.05.12
17:24

неовкусена суроватка протеин нормализира кръвна захар дори с въглехидратен прием

консумирай повече вълегхидрати преди да тренираш

аз не сан диабетик,но ми е интересно да знам как си се докарал до там ако тренираш(ако интернсизивно

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1