Хранителен режим НВД моля за корекции

Здравейте,

Мерките ми са: височина 178см, тегло 81кг. приблизително около 20% мазнини. Целта ми е сваляне на мазнините.
Тренирам силово: пон/сряда/петък, като след тренировка правя 15 мин  ХИИТ; вт/четв/събота кардио около 30 мин сутрин на гладно.

сутрин
Протеинов шейк

9.00 овесени ядки 75-80гр + кисело мляко

12.00 обяд - 150гр пилешко/свинско/риба + салата зелена салата/зеле

14.00 80 гр бадеми сурови

17.00 150гр пилешко/свинско/риба + 100гр варен ориз

тренировка около 19.00 времетраене около час

след тренировка протеинов шейк

21:00 150гр пилешко/свинско/риба + салата зелена салата/зеле

преди лягане 80-100гр извара

В дните, в които правя кардио оризът се замества отново със салата

моля за мнение и корекции ако е необходимо

Благодаря предварително

Или поне да ми кажете далу вървя в правилната посока?

Благодаря отново!

16.05.12
14:31

Според мен трябва да намалиш още въглехидратите. При НВД се стреми да държиш въглените около 1 гр./телесно тегло.

Ето ти набързо няколко сметки:
1. В 100 гр. овес има към 56 въглена.
2. В киселото мляко отново имаш въглени. (ако е цяла кофичка са 16 гр.)
3. 80 гр. бадеми са ти около 18 гр.
4. 100 гр варен ориз - 28 гр.

Увеличи мазното в някои от яденетата за сметка на въглехидратите. Може да добавиш на тяхно място: масло, зехтин, животински мазнини и тн... По мое мнение така ще постигнеш по-бързи резултати.

Мнението беше редактирано от Yakovliev Y. на 16.05.12 14:33.

16.05.12
14:37

Добре е като цяло.

Евентуално изварата може да разкараш, ако не сваляш.
На закуска гледай да не минаваш 1/2 кофичка кисело мляко.

Сутрин овесът е с 2 супени лъжици кисело мляко. Аз мисля като цяло да махна оризът дори и в тренировъчен ден и да добавя на негово място повече мазнини + салата. Дали така ще е по-добре?

Възможно ли е в някое от храненетата да заменя месото примерно с бъркани яйца с кашкавал или нещо от сорта? И ако да кое би било най-удачно?

17.05.12
10:11

казано от Георги  Бъчваров на 16.05.12, 14:37:

Сутрин овесът е с 2 супени лъжици кисело мляко. Аз мисля като цяло да махна оризът дори и в тренировъчен ден и да добавя на негово място повече мазнини + салата. Дали така ще е по-добре?

Да.

казано от Георги  Бъчваров на 16.05.12, 22:19:

Възможно ли е в някое от храненетата да заменя месото примерно с бъркани яйца с кашкавал или нещо от сорта? И ако да кое би било най-удачно?

Възможно е - комбинацията е много вкусна и подходяща от към състав. И в кашкавала и в яйцата има белтъци и мазнини в добри количества, така че си 6. Аз лично редовно ям за закуска яйца + краве сирене / яйца + кашкавал.

Благодаря много за съветите!

17.05.12
16:38

Още една идея за семпла рецепта - бъркани яйца + 100 гр. сметана на Хармоника 30% - отново много вкусно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1