казано от Okito на 28.05.13, 10:28:
Не съм суплементист и не мога да кажа със сигурност,че Полските хранителни добавки имат едни от най-добрите качества,но знам от много добри билдери,които ги използват и се носи славата,че фирми като Olimp, строго спазват съдържанието на продукта,като амино гама,витамини,минерали,протеин и всичко минава през много строг тест контрол. Живея в чужбина и много често чувам лоши отзиви за американските компании,че има доста фалшификати и не отговарят на съдържанието,което е описано на 100 гр.
Много оплаквания има за Muscletech,BSN,Dymatize и други USA фирми. Те са най-известни и всеки знае,че се употребяват от най-добрите билдери в света,но често до нас пристига не точното качество и дори бих казал смески с кола као в гейнърите и прочие.
Освен това е много по-малък шанса да си купиш истински на 100% качество американска марка протеин,отколкото Европейска.
Това е така,защото американските продукти не се внасят директно от Америка,а една от главните точки на дистрибутиране в Европа е Унгария и там е заводът,където се произвеждат всички американски продукти и се опаковат,пълнят и тнт. Веригата продължава през много други ръце и мини дистрибутори,като стигнем чак до гаражни производители от които на-често стават жертви хора,които си поръчват протеини онлайн по интернет. Тези фалшификатори искат да изкарат добри печалби на база на имената на продуктите и че се копуват. Така,че не си мислете,че пиете Muscletech,който го пие Jay Cutler.
Забелязвам,че и много магазини за спортни добавки и суплементи,прекратяват договорите си с американски фирми,понеже има фалш в продукцията. И разбира се билдерите предпочитат да използват Европейски фирми. Ако живеем в Америка и директно от там да си копуваме амеркинаски суплементи това е супер,но сме далеч. И като заключение е за предпочитане употребата на суплементи от Европейски фирми,дори и да нямате средтсва сигурен съм,че в повечето случаи,много по-добра работа ще ви свърши и ще има по-добър видим ефект,дори и ако си купите протеин от софарма БГ :)
То тези билдери да не си мислиш, че използват само хранителни добавки ? Немога да кажа за качеството на тези марки защото никога не съм имал интерес към тях. Това дали се спазва строго производствения процес и съдържанието на продуктите само те си го знаят. Това за отзивите да се надяваме, че не е на база 2-3 човека, които спортуват от 1 месец ? Това за пълненето в Унгария ми стана интересно и можеш ли да дадеш някой източник ? Джей Кътлър отдавна не е лице на Масълтек. Ментаци има много, но си има и оригинали. Тук в БГ не се е чуло да се спират от продажба по-големите американски фирми.
В крайна сметка пазара е отворен и благодарение на интернет и куриери можеш да си поръчаш всичко от всякъде.
Трибулус не ти трябва на тези години, защото едва ли ще усетиш нещо на тази възраст. Наблегни върху храненето, тренировките и възстановяването(съня). Относно добавки на тази възраст - креатин, протеин, аминокиселини, ЗМА.
Питах един приятел, който разбира повече от мен от добавки и ми каза, че е ползвал Predator 100% на Amix и е бил качествен и му е свършил работа. Каза, че се съдържало телешко.
Мнението беше редактирано от frog man на 25.11.13 15:57.
Личните ми впечатления от марката са добри, поне от продуктите, които съм пробвал до сега. Предатора, за който ставаше въпрос не съм пробвал, но опитах от Фюжъна, в който има и изолат. Потвърждавам написаното за трибулуса, впечатленията са ми същите. Амино хидро са едни от най-хубавите аминокиселини, които съм пил. Имам мнение и за бцаа-то на прах, елит нещо си беше. Хубаво възстановяване дават. До колкото аз знам марката си е английска, защото все пак информацията, която намирам казва така. Мнението за Полша, ако може да бъде аргументирано с информация от качествен източник!? Възможно е там да се произвежда, но Оптимум, за който стана въпрос се произвежда в Ирландия за Европа, това прави ли я ирландска фирма? Важна е технологията и качеството на суровините според мен, не толкова къде се произвежда или пакетира. Ще бъде там където е по-евтино и изгодно за компанията най-вероятно.
04.12.13
13:30
Термокор-а е по-добре. Ако случайно 2 капсули са ти силни, сваляш на 1. В почивен ден пропускаш прием. Аз го пих по 3 преди тренировка и бях повече от доволен върху енергията, която даваше и ефекта му. Естествено трябва да се съобразиш и с основното нещо за което те е питал Наско.
Здравейте на всички искам да си взема някакъв “FAT BURNER” и стигнах до заключението че тези двата са ми по джоба и добре работят но се чудя кой от двата да избера вие какво ще ме посъветвате (muscle)
казано от Nasko на 04.12.13, 12:55:
Храненето как е ? При чистенето храненето е най-важно.
Ами сутрин ям овесени ядки със мед.
След това понеже съм студент и ми се налага да ям навън но съм си намерил на едно място продават страхотен ориз със зеленчуци и хапвам 250 гр. преди тренировка кисело мляко и овесени ядки понякога и малко мед. И за вечеря ОРИЗ със пилешко месо. Понякога сменям ориза със салата от зеле и моркови или някаква друга но по рядко.
Мисля че така е долу горе добре храненето какво ще кажеш ?
19.01.13
12:46
Здравейте момчета. Понеже ми предстои да взема този продукт - AMIX Tribu-ZMA , реших да се консултирам и с вас малко. Някой приемал ли е продукта , има ли ефект от него ? То се води тестостеронов буустер знам , спомага за по-бързо възстановяване и е естествен продукт. Някой който го е приемал доволен ли е от продукта , има ли странични ефекти ? :)
казано от Calion на 29.12.13, 23:06:
Amix за мен, е една от най-добрите марки, превъзхождана само от ON и BSN.
Xa-Xa и къде е онзи мармод дето завива шоколад (makeup)
05.01.14
13:55
Здравейте , обмислям да си взема Lipotropic Fat Burner на AMIX.Много хора ми казват ,че дори и да се храня добре и да тренирам маса,ще си изгубя мускулната маса.Но един възрастен мъж дето тренира в залата ми каза , че с липотропен бърнър , ако се храня правино, маса не се губи.Реших да попитам и тук , защото си няма и представа каква е разликата между обикновен и този бърнир.
Поздрави! :)
Изключително ми е интересно да разбера, как определяте кои продукт и марка са хубави и кои не ? Имайки предвид, че това са добавки все пак и основното нещо във фитнеса е храненето и почивката, явно 90% от хората ходещи на фитнес са изпробвали всички продукти при еднакви режими на хранене и тренировки. Или просто са ги изследвали ? Основното нещо по което може да си избираме добавки е цената и това което пише на етикета. Някои пиел протеин, ама не качил, следователно този протеин не става. Има една извратена наука - хигиена на храненето, която много простичко обяснява, как да си сметнем приема на белтъци, въглехидрати и мазнини дневно и какво да променим, ако искам да качваме или сваляме. Изобразено е с едни таблички кои тип физически натоварвания, приблизително колко калории горят. Отделяйки 1 час за да сметнем тези неща за себе си, ще помогне много повече, отколкото да се чудим кое цветно бурканче да изпием.
За да не е офф топик - Лично мен Amix ме дразнят, защото се опитват да ми ги пробутат навсякъде, а от маркетингова гледна точка, толкова налаган продукт в България не би трябвало да е най-доброто.
16.02.14
14:36
Бих искал да попитам това “азотно напомпващо” Nitric на AMIX, до каква степен е безопасно и ако някой го е ползвал да каже как се е чувствал след приемането му :)
05.03.14
17:18
За да си осигуриш работеща доза ВСАА с този продукт имаш нужда от приемане на 25-30 капсули дневно. Това автоматично означава, че тази опаковка ще ти стигне за 4-5 дни. Избери продукт на прах, ако искаш по-изгодна суплементация с ВСАА.
Колкото до кре-алкалина - гадатели в този форум няма. Провери каква е ефективната доза от тази креатинова форма и по нея се ориентирай колко капсули трябва да приемаш дневно. Креатин се приема всеки ден. Прочети статиите за креатина - ще ти изяснят много неща.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.03.14 17:18.
05.03.14
17:25
Фитнес инструктура ми каза от кре алкалина, 3 преди и 3 след тренировка, за бцаа- то ще разгледам, ако нещо до 30 лева си харесам ще е добре, каза ми, че може да не пия кре алкалина всеки ден а само тренировъчните, за да го пестя, но мисля всеки ден да го взимам, ако е по - добре?
Инструкторите в наше време са под път и над път, ама колко ги бива да не говорим. Карат ги да пестят от добавки или им казват някакви смешни дози. Отделно дето злоупотребяват с незнанието на хората и какви ли не боклуци им дават. Преди време видях как един инструктор дава след тренировка 2-3 хапа аминки на 1 момченце в залата и то почна да подскача от радост..... Мъка мъка !
За да ти кажем колко хака кре алкалин трябва да приемаш трябва да знаем марката и примерно колко кг тежиш, защото и това е фактор. Отностно аминки под формата на таблетки - да лошо няма да си купиш, но имай на впредвид, че работещите дози са далеч от над обявените на етикет. За BCAA 15-20грама дневен прием е отлично. Вече колко хапа трябва да приемаш и за колко време ще ти стигнат можеш да го сметнеш и сам :)
05.03.14
19:52
На 17, кг. 65, см. 174-5, целя покачване на мускулната маса. Взех си аминокиселини на amix : Amix Amino Pills за 38 лева, момчето от магазина ми каза да приемам 5 преди и 5 след тренировка, в нетренировъчните дни 5 сутрин и 5 вечер.
05.03.14
16:52
Здравейте, харесах си бцаа на Amix - 120 капсули са ( Amix bcaa elite rate е името на бцаа-то ) , какво мислите? Взех си протеин и кре-алкалин, останаха ми 30 лева и реших да ги дам за добавка, мисля да си взема BCAA, какво ще кажете? 120 таблетки са, за 15 дни някъде ще ми стигнат, до тогава ще имам пари за по-хубаво бцаа, ако това не е добро, или за 30 лева какво БЦАА да си взема? Също така ще ми кажете ли как е по - добре да се пие кре-алкалина, 3 хапчета 30 минути преди тренировка и 3 след? В нетренировъчните дни добре ли е да взимам по 3 със закуската или няма смисъл?
06.03.14
15:19
Какво ще кажете ? Да ги пия както е казано? Питам, защото не знам как да сметна колко е добре за моето тяло, на 17 съм, 174-5 висок, 65 кг, стаж в залата 2 години някъде с прекъсване.
В тренировъчен може да ги приемаш малко повече след тренировка. Тоест 2-3 таблети преди нея и към 5 таблети след тренировка заедно с дозата протеин. В почивен ден приема е съвсем опционален. Ако искаш може да пиеш 3 таблети веднага след сън. Единствения катаболен момент в един почивен ден е след дълъг период на глад (като съня).
Плюсове:
- Таблетите са грамчета.Тоест съвсем умерени са предвид количество на хап за такъв тип суровина
- Лесни са за прием и дозировка
- Уверен съм, че марката минава добър контрол и ,че състава и съответства с посоченото на етикета
Минуси:
- Ако е пудра доста по-вероятно е да стъпват по-добре, като цена
- Може да хвърлиш и едно око на таблетите на MEX. Може да са 180, ала са по грам и половина, което си е 270 грама суровина на таблети за по-добра цена.
пс. Предполагам правиш разлика между таблети и капсули и не визираш капсулованите им bcaa-та.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 08.03.14 16:17.
08.03.14
17:36
3-5 таблетки ми се струва прекалено много за момиче. аз до сега повече от 500 мг левцин не съм взимала на прием.
А за БЦАА-то имам познати, които ми го хвалят. Но те са момчета. На момиче не знам как ще се отрази.
казано от the_powerpuff_girl на 08.03.14, 17:36:
На момиче не знам как ще се отрази.
Абе казват, че жените и те са хора...така ,че надали ще и се отрази по някакъв различен начин. Дозировката я намирам съвсем за умерена, макар че не знаех, че става дума за девойка. Пример мои приятелки пият Xtend. Там в една доза имаш 7 грама BCAA. И уверявам те все още са секси и не са изгрубели...та това са аминокиселини!
Здравейте.
Бихте ли ми казали мнение за този BCAA. Добър ли е? Заслужава ли си? Има ли по-добри и изгодни?
Най-вече ме касае как да ги приемам четох за 3 хапчета преди(30-40мин.) и 3 след тренировка(веднага), а в не тренировъчни?
Да не отварям и друга тема мисля да ги комбинирам с Gold Standard-а на ON. За него ме касае също как да го приемам в тренировъчни и нетренировъчни или евентуална по-оптимална комбинация между BCAA-то и суроватката.
да, забравих да спомена, че става въпрос за момче. Значи 3 преди и 5 след си е достатъчно така ли?
Здравейте,
смятам да си купя:
-AMIX CarboJet ™ Gain
-AMIX Nitric Oxide 750mg. / 120 Caps.
-AMIX Beef Amino 198 Caps.
Отделно имам креатин и соев протеин. Какво мислите за продуктите и удачна ли е комбинацията?
Поздрави,
Alokin.
09.03.14
17:48
казано от Strelok91 на 08.03.14, 17:52:
казано от the_powerpuff_girl на 08.03.14, 17:36:
На момиче не знам как ще се отрази.
Абе казват, че жените и те са хора...така ,че надали ще и се отрази по някакъв различен начин. Дозировката я намирам съвсем за умерена, макар че не знаех, че става дума за девойка. Пример мои приятелки пият Xtend. Там в една доза имаш 7 грама BCAA. И уверявам те все още са секси и не са изгрубели...та това са аминокиселини!
Че и жените са хора е само предположение :D
Лично аз от Xtend се надувам и задържам яко води. Не твърдя, че на всички жени се отразява така, но при мен има този ефект.
А и си мисля, че количеството амино което приемаш би трябвало да е съобразено по някакъв начин с килограмите и пола.
09.03.14
18:13
казано от Alokin на 09.03.14, 04:19:
Здравейте,
смятам да си купя:
-AMIX CarboJet ™ Gain
-AMIX Nitric Oxide 750mg. / 120 Caps.
-AMIX Beef Amino 198 Caps.Отделно имам креатин и соев протеин. Какво мислите за продуктите и удачна ли е комбинацията?
Поздрави,
Alokin.
А соевия протеин за какво ти е?
Всичко добре, ама тоя гейнер те съветвам да го замениш с нещо друго, примерно с гейнера на MEX или чисто Vitargo.
казано от the_powerpuff_girl на 09.03.14, 18:13:
А соевия протеин за какво ти е?
Всичко добре, ама тоя гейнер те съветвам да го замениш с нещо друго, примерно с гейнера на MEX или чисто Vitargo.
Същите пари ли е ? и каква е разликата?
Мнение за CarboJet Gain AMIX 1000 грама..мисля да си го взема и исках първо да се посъветвам с вас.. :) и кога и как да го пия.. :)
а от къде да си го поръчам MMA или Fitness 1..Благодаря :)
Мнението беше редактирано от Bicara на 09.03.14 22:10.
казано от Gergi_81 на 11.03.14, 06:55:
Вземи си МЕКС САЙЗ МАКС
Няма да си го вземе защото проблема при него е, че има 30-40лв за добавка и иска да качи килограми с това.
Избора е отличен иначе !
Цветомир: да наистина разполагам с 35лв...и искаш да кажеш че няма да кача маса с този гейнър ли? :) и от кой сайт да си го поръчам ММА или фитнес 1 :)
Мнението беше редактирано от Bicara на 12.03.14 17:39.
Какво мислите за продуктите на Amix (по-точно за суроватъчния протеин и креатина) , доста сa изгодни, някой може ли да изкаже мнение ?
Е то за 35лв какво да вземе.... Ето тук е момента да споделя и едно мое чудене ,защо няма магазин ,който да е нацелил нишата за добавки на изплащане..чрез TBI примерно. За 200-300лв всеки ще може да си спретне един хубав стак ,и ще го плаща по 30-40лв за 6 или 9 месеца.
Човека е на 16 год или по-малко, ако не се лъжа. Добавки и гейнер на изплащане ??
(facepalm)
Просто вметнах идеята. А за 16г и 35 лв... и двата показателя ,на мен лично ми бягат от добавките
16.03.14
12:14
казано от *KARATA* на 12.03.14, 17:33:
Цветомир: да наистина разполагам с 35лв...и искаш да кажеш че няма да кача маса с този гейнър ли? :) и от кой сайт да си го поръчам ММА или фитнес 1 :)
Това ще са най-безсмислено похарчените 35 лв. в живота ти. Какво мислиш, че ще се случи след като изпиеш 1 кг гейнер за една седмица?
29.03.14
21:08
Хора, я дайте едно мнение за тези два продукта:
AMIX BCAA GOLD
AMIX L-GLUTAMINE 800
Аз дисега ползвах на Trec Nutrition, но бих искал да чуя и мнение за продуктите на AMIX.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 29.03.14 21:14.