Болки в кръста

13.05.12
15:38

От близо месец имам доста неприятна болка в кръста, която очаквах да е изчезнала до сега, тъй като и преди се е появявала. Уви става точно обратното - болката не отшумява, а се засилва чувствително. И този, и предишните пъти се получи след клекове, като в началото болката беше специфична, по-скоро като разтягане. Не съм тренирал тежко крака от няколко седмици вече с надеждата че ще изчезне, дори започнах често да тренирам корем и да разтягам хип флексори и глутеуси понеже имах лек anterior pelvic tilt, но резултат никакъв. Не съм клякал тежко (120 ми е 1ПМ), защото си оправях дълбочината на клека.  Прилагам снимка на проблемното място: http://prikachi.com/images/131/4760131W.png Мисля, че е ниво L5-S1 или S2. Съвети?

Темата беше редактирана от xsanctom на 13.05.12 15:39.

13.05.12
15:49

Отивай на лекар.. От месец да я имаш и да не си отишъл , не знам какво чакаш :)

13.05.12
16:58

Пропада ти таза на клека и те боли точно там, или клякаш прекалено широко и пак пропада много.

13.05.12
17:12

Имах проблем с butt wink-a, ако това имаш предвид, но си ограничих дълбочината и започнах да правя box squat докато свикна да държа стабилен arch в кръста. Все пак мисля, че това вече е без значение, защото ме боли и без да клякам т.е. последствията са налице, и май ще трябва да ходя на лекар...

23.05.12
13:27

xcanctom,Аз също имам проблеми с кръста след клековете,мажи се с паста“KrauterhoF” .След,като се намажеш сложи някаква найлонка,загрява много силно.На мен много ми помогна болката изчезна,ако искаш се мажи с нея преди тренировка и сложи найлонка и колан.Доста силно пари дори на моменти не приятно ,но наистина помага!
Поздрави !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1