Проверка за вода в прясно мляко?

CL

14.05.12
10:32

Има ли някакъв начин да разбера дали в прясното мляко което си купувам има добавена вода?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.05.12 11:50.

14.05.12
10:34

казано от ClearBlueSky на 14.05.12, 10:32:

Има ли някакъв начин да разбера дали в прясното мляко което си купувам има добавена вода?

То ако е само вода ,с мед да го намажеш.. ;)

DE

14.05.12
11:49

По-скоро сухо мляко разтворено във Вода :D Лично аз се водя по миризмата на млякото,ако лъха мощно на крава (става въпрос за купешко) значи е горе долу окей :D Но...дотам :D

14.05.12
13:54

Не знам какъв е уреда, но съществува такъв. Разрови се по Google и може да намериш нещо ;)

14.05.12
13:59

Ако искаш “мляко” си купувай домашно.Литъра на домашното е около 1,30-1,50 почти навсякъде.Излиза даже по-евтино от купешкото.

CL

14.05.12
15:48

Аз точно домашно си взимам понеже съм от село но напоследък ми се струва някак по-различно и ми стана любопитно дали има начин да се провери :)
Благодаря все пак за отзивите

дори и на село, никой не дава млякото такова каквото излиза от вимето. въпроса е да го уцелиш без да са прекалили много много с мешането.

16.05.12
11:17

Около 90% от млякото си е вода и без да е разреждано, трудно ще е да се установи дали е добавена вода. Доколкото знам има масломери (дори нямам представа как изглежда подобен уред) и спрямо масленото съдържание могат да се правят догатки дали млякото е разредено.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1