Стойка на ръце

Нещо ми стана кеф да се науча да я правя и искам да се науча имате ли идеи как може да стане,на стена се сещам,а има ли някой по-лесен вариант,че ме е страх?

14.05.12
21:51

в дясно

Благодаря ще пробвам това на 0:14,с него ще могал и да свикна?

14.05.12
22:14

1.започни да се подпираш на стена, докато мускулите на раменете ти станат по-силни
2.когато започнеш да издържаш по 40 сек. подпрян на стената, започваш леко да се оттласкваш от нея
3.след една-две седмици започни да правиш опити без стена
4.тренирай го всеки ден по един час  и имай търпение
Аз така го научих и вече мога да стоя на handstand 1 минута :)
Не е много трудно!

казано от Fresh Drop на 14.05.12, 21:51:

Абе момичето е доста крива на места. Хендстенда се прави прав, тялото ти не трябва да е криво.

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 14.05.12 22:47.

14.05.12
23:18

off/ на мен пък ми харесва! :P

GI

14.05.12
23:52

Опити,опити,опити и много пот това е тайната :P

Виж на 4 секунда отдясно.. въобще не е както трябва.
http://gymnasticbodies.com/tutorials/transitioning-from-wall-hs-to-freestanding-hs/
” Concentrate on keeping the body straight and “tight””

15.05.12
09:29

казано от Кристиян Дончев на 14.05.12, 23:53:

Виж на 4 секунда отдясно.. въобще не е както трябва.
http://gymnasticbodies.com/tutorials/transitioning-from-wall-hs-to-freestanding-hs/
” Concentrate on keeping the body straight and “tight””

а не се ли замисляш,че се цели показване как да се научиш да го правиш в тоя клип,или ти почна да я правиш идеална от раз.

В първия пост се пита за стойка на ръце. Вие му давата клип как да прави кросфитърски преси от стойка на ръце. Кристиян се е усетил какво се пита и му дава къде да погледне, като му намеква на едно от основните неща в стойката - правата и стегната средна секция на тялото.
Към автора на темата: коя стойка на ръце искаш да научиш - просто да стоиш както и да е на ръце или да стоиш като гимнастиците с право тяло и т.н.?

БО

15.05.12
10:49

http://www.beastskills.com/tutorials/tutorials/33

За начало да свикна просто да строя после ще видя,не съм гимнастик или нещо такова,просто искам да го свикна,в стаята нямам свободно място да се задържа на стена,ако се наклоня на някоя страна ще се ударя и мисля да пробам от клипа на 0:14 ще успея ли с него?

15.05.12
15:51

Виж какво е frog stand и се научи да го държиш около минута. Оттам всяко учене на хендстенд и планч ще ти е много по-свойствено.

Аз само давам линкове :D
http://www.dragondoor.com/articles/building-an-olympic-body-through-bodyweight-conditioning/?CategoryId=17&pg=4
В този сайт и в бийст скилс има доста интересни неща.

казано от Voyager на 15.05.12, 15:51:

Виж какво е frog stand и се научи да го държиш около минута. Оттам всяко учене на хендстенд и планч ще ти е много по-свойствено.

Това е най-добрия начин да започнеш да :)
Ела на някое от следващите сбирки или барбекюта на BB-team и LiveToLift и ще ти дам материал за поне година напред ;)

KETLOT
То 1во трябва да мога да го държа малко така,не мога

16.05.12
17:03

казано от Вилиан Василев на 16.05.12, 16:53:

KETLOT
То 1во трябва да мога да го държа малко така,не мога

?

17.05.12
12:20

Ще дойда аз, непременно. Имам корава предна везна, но хендстенд и планч ми издишат заради слаб ляв сератус, който гледам да наваксам.

казано от Voyager на 15 Май 2012 15:51:

Това е най-добрия начин да започнеш да
Ела на някое от следващите сбирки или барбекюта на BB-team и LiveToLift и ще ти дам материал за поне година напред
Славко немога frog stand

17.05.12
16:23

Прави това което ти казах и ще го направиш!!!

Почнах да го правя,но ме е страх директно на ръце и да се подпра и си дигам краката на стената и се държа,но на растояние 50тина сантиментра около 40 секунди,така нали пак става?

Мнението беше редактирано от Вилиан Василев на 06.06.12 18:50.

Става. Разгрявай си китките добре, прави махове, ротации за загрявка. Приближавай се към стената постепенно. Когато стигнеш толкова близо, че да си напълно прав и можеш да държиш около минута, може да махаш от време на време по 1 крак от стената. Отначало ще ти е трудно да пазиш баланс само с 1 крак, но ще свикнеш. Тогава вече ще имаш смелост да го направиш без стена.  Може да правиш лицеви опори с вдигнати високо крака. Като ти става лесно, просто се приближаваш към краката си, докато торса ти образува 90 градуса със земята. Успех :)

Отвреме на време се местя с 1ния крак да се назгодя иначе се приближавам,но ме страх плътно,защото така обърнат при евентуално падане,падам по гръб,добре благодаря :)

http://www.youtube.com/user/strengthproject
Имат няколко клипа за хендстенда. Просто когато тръгнеш да падаш, направи кълбо напред. Аз лично не го правя, но никога не съм падал по гръб досега. Винаги съм се извивал по някакъв странен начин и съм стъпвал на крак :D

Като пробваш стойката без стена няма да паднеш по гръб ако си свиеш краката. В този случай ще паднеш на мост.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1