Здраве и красота за мен :)

Темата е заключена.

16.05.12
10:24

Здравейте, Наталия се казвам и живея, за да бъда здрава и силна духом. Много се вълнувам от здравословния начин на живот, постоянно движение и положителна нагласа към света. На 22г съм от град Велико Търново, но понастоящем живее в София. Спорта за мен винаги е бил в основата на здравото и стабилно човешко същество. Колкото важен е външния вид на човек - поддържан и чист, толкова значимо е и духовното му състояние.
Да си кажа честно, не съм наясно с наименованията на различни групи мускули или пък не зная как да използвам пълния потенциал на фитнес уредите, но не ми е било “мания” досега!

Искам за себе си да подобря външния си вид, като сваля около 3кг, по възможност да изчистя по-голямата част от мазнините по тялото си. Да стегна добре вътрешната част на бедрата, секси задни части, както и да оформя хубава преса.

Ще ви напиша какво представлява едно мое дневно меню, като например днешното :)
- Закуска: кафе със захар, но в нормални количества ; 4 л. кисело мляко ; 2 л. овесени и други ядки и стафиди ; 1/2л. мед
- преди обяд: ябълка
- Обяд: пилешко бутче ; парче сирене ; салата зеле/краставици; малко варени картофи
- след обяд за днес имам ягоди, иначе круша/ябълка/банан, а може и по 2, тъй като много обичам плодове
- вечеря: леща ; пилешко месо ; сирене. Тъй като ми се дояжда някакво сладко през деня, гледам да се ограничавам до 2/3 шоколад ЛЗ или десерт като Баунти. За моя радост има и дни, в които не хапвам нищо подобно :)

Преди вечерята ходя в зала, а там правя следните упражнения:
- велоергометър 10 - 15 мин. на 4 степен
- уред за задната част на бедрата 3 по 15 - 10кг
- уред за вътрешната част на бедрата 3 по 20 - 10кг
- уред за външната част на бедрата 3 по 20 - 10кг
- клякане с дъмбели 3 по 10повторения за крак, общо 20 на серия
- клякам с лост на гърба си ( за задните части) 3 по 15
- коремни преси 3 по 20
- странични коремни мускули 3 по 20
- завършвам с пътека 7 ниво на трудност от общо 9, 15-20 мин.

Следващ ден започвам отново с колело; бицепс; гърди; рамо; корем и завършвам с пътека. Натоварвам повече мускулни групи, за да свалям излишните мазнини. За седмица посещавам 4 пъти зала.
Това е, за което се сещам. Преди всяка тренировка пия по 1 таблетка ENERGY на Now Foods.

Темата беше редактирана от Natally Hristova на 16.05.12 17:28.

Сладкото не се яде вечер, че неизразходваните калории се откагат като мазнини през нощта. Яж го докъм 14-15ч. най-късно. А попринцип щом ти се дояжда сладко, това е признак, че не ти достигат въглехидрати. Което се вижда и в диетата ти, 2 супени лъжици овесени ядки са нищожни количества въглехидрати. Закусвай си с купичка мюсли или овесени ядки спокойно, енергията от тях ще се изразходва през деня. След тренировка също захрани с въглехидрати да възстановиш гликогеновите депа, тогава няма да ти се лепне нищо.

16.05.12
13:37

Захранване като например с пълнозърнест хляб ? А бобови храни, ориз ?

16.05.12
17:37

Напиши си мерките, височина, тегло, няма да е зле и някоя друга снимка, където то се вижда тялото от колене до врат примерно.
Храната ти е прилична, но за поставените цели определено си мисля, че е нужен специален хранителен режим.
Има мъже във форума, които без режими постигат чудеса, но при жените не е толкова лесно.
Относно бобовите храни - подуват, пречат и не са най-ленсо усвояемите... другото е ок, но в разумни количества.
Ако тренираш вечер не намирам нищо лошо в шоколада, аз понякога зобя по 1-2 парчета късно вечер и заспивам като пън.
Тялото ми го иска. Ако си пренаситен и ядеш сладко вечер ( какао) би трябвало да не можеш да заспиш ;)

казано от Natally Hristova на 16.05.12, 13:37:

Захранване като например с пълнозърнест хляб ? А бобови храни, ориз ?

Пълнозърнесития хляб е добър вариант, но истинския такъв, не тия боядисаните... Ориза също става, за предпочитане кафяв. Бобовите винаги са добър избор, само избягвай соята, че е пълно ГМО. Незабравяй и мазнинките в диетата, че много жени съвсем ги изключват а те са много важни за здравето и красотата :)

17.05.12
21:09

Меню 17.05.2012
9:00 закуска - 200гр кисело мляко, 4 с.л. мюсли; 1с.л. мед
11:00 - 200гр ягоди
13:30 обяд - бъркани яйца със сирене; кюфте на скара; 200гр салата зеле и моркови
15:00 - 1 ябълка
17:00 - 80гр извара; 3 с.л. кисело мляко; 1/2 лъжица мед
21:00 вечеря - пилешки гърди 250гр; 50гр сирене; 200гр салата зеле

Мнението беше редактирано от Natally Hristova на 17.05.12 21:09.

18.05.12
11:10

Купувам си хляб “Вита” мисля, че наистина е пълнозърнест. Искам да правя НВД, но знам, че е желателно поне месец да я спазвам, дори малко повече. Мислите ли, че ако понякога, например 2-3 пъти седмично консумирам варива, ще постигна резултат ? Искам да премахна доста натрупани мазнини по себе си и тази ли е най-подходящата диета за това? Ще ме посъветвате ли? :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1