17.05.12
18:56
Тъй като си контузих коляното и не мога да правя кардио,целта ми е чистене,удачно ли е да тренирам на обяд и вечер на лостовете,или е по добре 1 път на ден.
18.05.12
14:52
При мен имаше един период преди време в който сутрин преди училище правех тренировка с тежести,а вечер след училище тренировка на лостове,но това си е до човека вече.
19.05.12
13:43
гледах 1 клип с ханибал фор кинг където той казва че тренира всеки ден по 2 3 пъти а той има страхотна физика.
Модерация: Моля, редактирайте мнението си когато желаете да добавите нещо към него. Това е форум, а не чат!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.05.12 13:48.
19.05.12
13:48
гледах 1 клип с ханибал фор кинг където той казва че тренира всеки ден по 2 3 пъти а той има страхотна физика.
Мисли по този начин: ако тренирам като Ханибал ще стана като Ханибал = значи освен мускулест и т.н. ще стана и негър ли?
Има 2 начина на трениране (и хранене): според както го правят другите или според кое работи за теб.
Ако не си генетично надарен, то първият начин няма да работи за теб. Затова се съсредоточи върху втория - тренирай според твоето тяло и твоите цели.
За тренирането няколко пъти на ден: може да се тренира много пъти на ден, стига да имаш време. Дори при тренировки за сила е по-добре да ги разделиш на няколко пъти на ден, отколкото всичко наведнъж. Проблемът е с претренирането. А то не зависи от броя на тренировките. Зависи какво си правил във всяка от тренировките.
АКо не вярваш - избери си 10 комплекса от кросфит раздела и ги направи в една тренировка. След това една седмица няма да може да ходиш, защото ще си претренирал яко. После се обади да ти разпиша седмична програма, по която да тренираш 3 пъти на ден всеки ден. В края на седмицата ще си по-добре и по-свеж, нищо, че ще си направил 21 тренировки, а не само 1.
Централната нервна система е като резервоара на колата - може да го пълниш всеки ден по няколко пъти на ден, а може и през няколко дена. Проблемът е когато прелее, а това зависи от колко сипваш, а не колко често сипваш.
19.05.12
14:19
Мерси за отговора.В момента тренирам в 9 вечерта.Тренировката ми е 100 набирания 100 лицеви и 100 кофи.Мислех си, защото целта ми е да чистя а ми е контузено коляното и не мога да бягам да правя на обяд по 70 набирания кофи и лицеви и вечер към 10 часа пак по 70.Какво мислиш кои вариант е по-добър според теб?
19.05.12
15:58
Мерси за отговора.В момента тренирам в 9 вечерта.Тренировката ми е 100 набирания 100 лицеви и 100 кофи.Мислех си, защото целта ми е да чистя а ми е контузено коляното и не мога да бягам да правя на обяд по 70 набирания кофи и лицеви и вечер към 10 часа пак по 70.Какво мислиш кои вариант е по-добър според теб?
Не мога да кажа кой вариант е по-добър, защото не съм чул вариантите. Досега каза само броя на кофите и набиранията.
Без да знам нищо за теб, както и колко секунди е темпото, колко са ти максималните бройки, по колко бройки ги разбиваш, с какви почивки, използваш ли допълнителни културистични принципи и т.н., то все едно аз да те питам русата или чернокосата е по-добра. Но без да ти казвам, че русата е на 60 години и е 120 кила, а чернокосата е манекенка.
На твое място щях да напиша 100 пъти на дъската “Отслабването идва от храната, не от бягането”, за да не се бъркам с това, че щом бягам ще свалям и обратното. Казвам ти го като състезател по бягане, като аз бях сред малцината от няколкостотин души, които имаха видими плочки, а бягахме по 4 пъти на ден по 12 километра.
И след това щях да обърна внимание на храненето, вместо да търся магическия брой повторения.
19.05.12
16:12
Значи на 19 години съм 77 килограма 179 висок.До преди2 седмица бях на НВД и ходих на фитнес.За месец и половина свалих 7 кила.В момента съм на РБД,но нямам карта за фитнес и ходя на лостове.Тренировката ми е следната:5 серии по 10 набирания след това 5 серии по 10 кофички и след това 5 серии по 10 лицеви после отивам правя пак 5 серии по 10 набирания,след това пак 5 серии по 10 кофички и 5 серии по 10 лицеви.Почивам между сериите по 1:30 макс 2 минути.Искам да сваля поне още 3 4 кила,но преди 20 дена при инцидент си срязах пателарното сухожилие(точно под капачката) и сега съм с обездвижваща лангета(шина).Нямам възможност да правя никакво кардио..С фитнес се занимавам сериозно от около 7 8 месеца,и преди това съм тренирал ама често спирах.
19.05.12
16:16
На твое място ще обърна 90% от вниманието на храненето и 10% на намаляването на почивката между упражненията и увеличаването на упражненията. Лостовете не са само кофи, набиране и лицеви.
19.05.12
16:50
Предложи ми други упражнения които да правя,корем немога зареди крака.
19.05.12
18:07
Предложи ми други упражнения които да правя,корем немога зареди крака.
Какво не може да правиш като движения заради крака?
19.05.12
19:21
прави изометрии за горна част. пример - висене в набиране на 90 градуса ръцете, задържане на кофичка в средно положение, прогресии за везна, прогресии за ХСПУ, набиране и задържане в горно положение за време, висене от лоста за време..