Болки в стъпалото, под кокалчето!

Здравейте!
Публикувам темата, защото не можах да намеря основателен отговор на въпроса ми. Ето го и него. Преди около 2 седмици, вървейки си съвсем нормално почувствах болка в стъпалото и по - точно в областта под кокалчето на глезена. Спрях да си отпочина млалко. Болката отмина, но когато тръгнах отново се появи. Това се случва вече втора седмица. Ще спомена, че имах едно навяхване на същия глезен пред 1 година и половина, за което бях в гипс 10 дни. След него нямаше спомен за болката през тази година и половина. През това време съм тичал по 30-40 минути на ден на стадиона без да усетя нищо.
На снимката приблизителното място на болката е в сухожилие, което се казва перонеус бревис тендом И както казах вече 2 седмици болката леко намаля, но не отминава. Ще съм благодарен за мнение по въпроса!

Темата беше редактирана от Тихомир Смъркалев на 21.05.12 21:50.

22.05.12
14:53

Във страничната част на ходилото обикновено може да боли от подновяване на тренировки, в които се бяга “на външен” или пък от носене на неудобни нови обувки. При теб така изведнъж и от нищото е супер трудно да се ориентира човек. Няма връзка с глезена според мен.

Може да правиш някакви пристягащи превръзки и масаж, както и да потърсиш ортопед, ако не мине след още 2 седмици примерно. Лекарства през устата също има различни, но за предпочитане е да се мажеш с някакви загряващи (Finalgon, Виетнамско Чудо, Бен Гей), които ще увеличат притока на кръв към мястото и евентуално ще ускорят потушаването на възпалението. Разбира се и щадене. Друго така от това, което си написал не мога да се сетя.

Мнението беше редактирано от introducer на 22.05.12 14:54.

Ясно. Струва ми се невъзможно да е разтегнато или да е разкъсано. Само това не ми се иска да бъде, защото начините за възстановяване са чрез операция. Болката се появява, когато се движа продължително време и спира моментално щом спря да почина. Има съвсем лек оток и също лека промяна в цвета на кожата. Утре смятам да отида на ортопед да даде мнение.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1