22.05.12
12:27
Четох, четох, но всички казват да се чете!Нямам нужда от списък с фирми, производителки на Л-карнитин, а от някой, който е натрупал опит с това, да ми каже какво да си купя! 170см съм и 63кг, което си е много за мен. Била съм 52кг и си бях супер. По принцип лятото отслабвам, а зимата напълнявам, но миналото лято не отслабнах и зимата продължих да качвам. Не обичам и рядко ям сладко, но ядях доста картофи и ориз. Винаги съм имала проблем с килограмите, като типично за жена, напълнявам най-много в ханша и бедрата. Това и искам да сваля. Юли ще съм на плажа, така че имам 1месец, за да падна до поне 55кг.В момента ям единствено бяло пилешко месо с тиквички и разни зелени подправки, за да не липсва солта, също риба,домати, краставици. Ям по малко през целия ден, спрях газирано и пия билков екстракт, който дават за изхвърляне на задържаната вода в организма. По принцип това е максимума, тъй като имам гастрит и не мога да гладувам. Не съм фен на фитнеса, винаги ми е било скучно, предпочитам тениса, но няма как сега, но си взех пътечка, за да мога да тренирам поне вкъщи.
Въпросите ми са:
1.Някой може ли да ми каже 1-2 варианта за Л-карнитин , да е във вид на хапче, каква е дозата за тях, кога се пие и колко време могат да се вземат. Четох, че е само за 1месец?
2.В http://l-carnitine.bg/ пишат за гел, който се маже на проблемните зони, като корем, бедра. Има ли нещо вярно в това? Помага ли изобщо?
3.Цял ден съм на работа и имам време само вечер за бягане, това проблем ли е или няма значение кога се тренира?
4.Знам, че по принцип бягането е най-добрата тренировка за жените, но когато играех тенис не отслабнах толкова, а по-скоро натрупах мускули, което няма лошо, но краката ми и по скоро прасците станаха доста мускулести, което не е много хубаво. Има ли тренировка за намаляване обиколката на прасците?
Темата беше редактирана от samaire на 22.05.12 13:47.
Здравей,
нещата които ще ти кажат, може би ги знаеш. Абсурдно е по-принцип да не следваш режим и да очакваш светкавични и естетически красиви резултати за месец работа. Хубаво е, че си спряла безалкохолното, просто не го започвай. Приема на въглехидрати със сигурност ще е удачно да го поддържаш умерен или минимален, а менюто ти, като цяло е добре за чистене.
Екстрактите диуретици не са най-удачния вариянт за системна употреба. Старай се да приемаш много вода през деня, така ще стимулираш една собствена диуреза. Организма няма да вижда смисъл да задържа вода, когато постоянно му осигуряваш таква- тоест с водата няма как да прекалиш.
Събери съвети от тук трениращите, чети другаде и направи 4-5 стратегии за ускоряване на метаболизма си. Често жените качват някое друго килце излишни мазнини поради хормонален дисбаланс. Предприеми нещо и по този въпрос, ако се съмняваш дали има някаква нарушение между естроген:прогестерон. Днес е нормално жените да имат завишен естроген, който се изразява в някакъв дискомфорт, като например водната задръжка.
-Л-карнитина заедно с екстракта ти или някой друг термоген ще е доста удачен за преди физическо натоварване. Марки има много, като цяло суровината им не би трябвало да се различава. Съветвам те да избягваш унгарски и български марки и ако може да си вземеш нещо от американски производител ( производител, който на етикета си пише USA или в ревюто си споменава нещо подобно не винаги е американски). Ако е в свободна форма едни 2-3 грама разпределени сутрин (ако ежедневието ти е забързано) и преди физическо натоварване са ти оптимална доза.
- Щом имаш воля ще тренираш и вечер и сутрин. Това, като цяло не е от значение. Имай впредвид, че е хубаво да се тренира на гладно, но се старай веднага след това да хапнеш нещо бързо усвоимо с цел да предотвратиш катаболни действия. Изморен, гладен организъм винаги посяга първо на белтъчнитие, а те не са приоритет за горене в случая.
- Няма начин да намалиш обиколката си на прасците.
- Л-карнитина се усвоява доста добре и при орален прием.
Поздрави
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 22.05.12 14:01.
Здравей,
Благодаря ти за отговора! Работата ми е зад бюро и нямам никакво движение, а и постоянно ми се спи и разбрах, че Кока Кола ми действа много по-добре от кафето, затова пиех доста, но не осъзнавах, че всъщност пия захар! Вода трудно пия, защото ако не съм жадна и пия ме заболява стомаха. Мисля, че точно от водата отслабвах лятото. Когато ми е топло просто не мога да ям, но заради тази работа цял ден съм в офиса на хладно и затова реших да пия това, тъй като има изчистващо действие, разрежда се с вода, придава и вкус на студен чай и така ми е по-лесно. Така, че тренировките са само вечер. За хапването, това което ми харесва след тренировка е, че не съм гладна. В продължение на час само ми се пие вода. Ще гледам да хапна.
Понякога комбинирам бягането с гирички по 2кг всяка, бягам си с тях в ръце. Не знам колко е добре, но натоварването е по-голямо.
Друг проблем е приятелят ми, който си е женен за компютъра и смартфона и тотално отказва да излезе след работа, или ако е топло, или ако е студено... , но това си е мой проблем :) :)
Сподели, ако не е тайна, какви са тези очистващи билки?
пс. Може да си вземеш някаква протеинова пудра. И аз на работа не обичам да се наливам с вода, но когато сложиш доза протеин върви, като топло мляко, хем повишаваш и белтъчния прием , хем и увеличаваш приетите течности.
Здравей,
Доколкото разбирам ограничаваш всякакви въглехидрати, което според мен е грешно и би било по-успешно свалянате на кг, ако включваш малко ориз или карттофи (по-рядко) на обяд. Също така да закусваш.
Аз съм горе-долу на твоите предишни мерски ( 52кг/ 172) и се храня два пъти повече, отколкото си описала. Но и забелязах, че съвсем ми се ускорява метаболизма като си тренирам ( не кардио само!) вечер във фитнеса редовно. Само с тичането по-трудно ще стане.
Здравейте,
http://www.herbamedicabg.com/likuid-of-liquid-off.html
Това е нещото дето го пия, описанието може да се разпъне и там ги има съставките. Засега не виждам резултат. Пише, че трябва 1 месец да се пие. Има вкус на лекарство, но като му се сложи лимон е като студен чай, но пък от този лимон постоянно ми стърже стомаха!
CARRY, ограничавам въглехидратите толкова, заради май невъзможната си цел. Но понякога признавам, че не се сдържам и хапвам малко фъстъци или картофи, но гледам да е съвсем малко. Не съм фен на фитнеса! Твърде скучно ми е. Като спортуваш поне не мислиш колко си изморен или колко километра си бягал, но нямам никакво време. Но си права, че само бягане не става. Първите 2 дена отслабнах с 2кг, но от тогава нищо. Като се има в предвид, че не тренирах. След това започнах с бягането, но си докарах само мускулна треска. Не разбирам как с тази диета и поне час на пътеката не свалям и грам!
Мнението беше редактирано от samaire на 24.05.12 08:50.