25.05.12
13:18
Здравейте,
На 28 години съм, висока 1.70, тежа 51 кг. Храня се уж балансирано, ограничавам пържени, сладки и тестени храни. От година и половина имам кростренажор и почти всеки ден карам по 10 км. Резултатът е по-добър тонус и по-стегната фигура като цяло. Проблемът е в дупето и ханша, които явно са ми проблемните зони и резултатът там не е толкова добър както да речем при краката и ръцете. Ако се случи да кача някой кг, това задължително проличава там и само там, но ако тръгна да отслабвам свалям от където не трябва - бюст, талия. Пробвала съм и упражнения за дупе, клякания, но макар и да има ефект, проблемът си остава - не постигам стегнат задник:( Къде бъркам? Много ще се радвам на някакви решения?
25.05.12
13:27
Пробвай с интервално кардио-спринтове. От тях би трябвало да се стегнат краката.
25.05.12
13:50
ми би трябвало да има.. може да правиш и клекове с подскачане, също натоварват дупето или нещо от този сорт
Мнението беше редактирано от Nevergiveup на 25.05.12 13:51.
Много клякания, напади, отпади с гирички, планински катерач, повдигания на таза...прочети ги тези упражнения от тук.
25.05.12
14:51
Клек - идеален за целта. :)
Поздрави !!!
Мнението беше редактирано от Марлон Наков на 25.05.12 14:51.
Благодаря за мненията! А има ли нещо вярно в твърдението, че ако правя всеки ден едни и същи упражнения в един момент вече няма да действат? Ако да, как да процедирам с кляканията - кога, как и по колко да ги правя? Всеки ден ли? С по колко и кога да увеличавам бройката? А дали същото важи за кростренажора? Защото незнайно защо реших, че 10-те км са напълно достатъчни, за да се поддържам във форма?!
http://www.bb-team.org/articles/1118_trenirovka-za-gluteusi-s-taynite-na-fitnes-shampionkite
Няма такова нещо - аз тренирам 6 пъти в седмицата и се налага да клякам всеки ден.
- клекове собствено тегло
- класически клек с щанга
- преден клек с щанга
- тръстър
- напади
- овърхед клек
като сложиш и полуклековете при щангистките упажнения, които правя, недай си Боже разножки... хахах
така че, колкото повече клякаш, толкова по-добре, няма ограничения, но няма да зле да клякаш с тежест...
Така се постига стегнато дупе ;)
25.05.12
16:37
Трябва да се спукваш от клекове,ако искаш стегнат задник,иначе малко трудно !
Няма такова нещо - аз тренирам 6 пъти в седмицата и се налага да клякам всеки ден.
- клекове собствено тегло
- класически клек с щанга
- преден клек с щанга
- тръстър
- напади
- овърхед клек
като сложиш и полуклековете при щангистките упажнения, които правя, недай си Боже разножки... хахах
така че, колкото повече клякаш, толкова по-добре, няма ограничения, но няма да зле да клякаш с тежест...
Така се постига стегнато дупе ;)
Бих добавила тяга с прави крака, добро утро и хиперекстензии ...пръскат..
Мнението беше редактирано от Miyu на 25.05.12 20:15.
26.05.12
08:54
Бейсик муувмънтс - Клекове, напади, подскоци, тяги С ТЕЖЕСТИ - Кийп ит симпъл! ;)