29.05.12
03:39
Здр!
От няколко месеца усещам едно подуване в корема при положение че имам плочки той седи доста издут а в последните 2 седмици това нещо много се засили ... Сутрин като стана имам чувство че ще се пръсна и се оригвам постоянно предполагам че е свързано с храненето някакви идеи от кои храни да се паза и (може би) на кои да наблягам (Тук е момента да кажа че не пия газирано , не взимам добавки и т.н. и не се тъпкам с храна) И според вас на какво друго освен храната може да се далжи това?
29.05.12
04:14
казано от Bill Goldberg на 29.05.12, 03:39:
Здр!
От няколко месеца усещам едно подуване в корема при положение че имам плочки той седи доста издут а в последните 2 седмици това нещо много се засили ... Сутрин като стана имам чувство че ще се пръсна и се оригвам постоянно предполагам че е свързано с храненето някакви идеи от кои храни да се паза и (може би) на кои да наблягам (Тук е момента да кажа че не пия газирано , не взимам добавки и т.н. и не се тъпкам с храна) И според вас на какво друго освен храната може да се далжи това?
Непоносимост към лактозата,нужда от храносмилателни ензими,много са вариантите :)
-Ензимна недостатъчност или дефицит. Пробвай, както каза колегата с компекс ензими. Лично мога да похваля тези на NOW Super Enzymes. Пия ги когато злоупотребявам с белтъчини и искам да повиша синтеза им или поне да предотвратя дискомфорт.
-Не се наливай с много вода по време на ядене, има вероятност да разреждаш стомашните сокове. Не казвам да не пиеш течност, просто не пряко около храненето.
-Яж бавно, дъвчи повече.
-Може да е непоносимост към нещо, разбери какво.
Е, дай малко повече инфо за това какво ядеш. Каква нова храна си включил или изключил от режима си? Някои плодове, мляко, зеле това са все храни които могат да причинят дикомфорт на корема ти.
29.05.12
22:46
казано от Strelok91 на 29.05.12, 12:36:
-Ензимна недостатъчност или дефицит. Пробвай, както каза колегата с компекс ензими. Лично мога да похваля тези на NOW Super Enzymes. Пия ги когато злоупотребявам с белтъчини и искам да повиша синтеза им или поне да предотвратя дискомфорт.
Това с ензимите ще се пробва :]
А примерно някоя храна която спомага правилното храносмилане може ли да ми препоръчате... Преди ядях овесени ядки и тогава не сам имал проблеми но вече ми писнаха...
Папая - спомага за усвояването на въглехидрат и протеин. Може да си я исушиш на ленти. Прочети и за фибрите и тяхната роля в храносмилателния тракт.
Внимавай какво смесваш при всяко ядене - например въглехидратните храни е най-добре да са отделно от останалите неща. Това подуване и дискомфорт са резултат от реакциите, които протичат между нещата в стомаха и червата ти. Течности е добре да няма час преди и след хранене. Пробвай така известно време, би трябвало да ти олекне.