Няколко въпроса от един новак

30.05.12
19:19

Здравейте, първо да се представя, казвам се Костадин и съм на 23год., 77кг., 172см..Сега малко предистория, преди 2 години бях станал 82кг. и реших да си взема велоаргометър за да сваля някой друг кг. въртях си 2-3 месеца, без да си давам много зор и паднах на 78кг., бях доволен и всичко зарязах :) Този февруари  пак реших да се меря и ужас 85кг. от март почнах да въртя, без диета(по принцип ям малко 2пъти макс. на ден) по 25-30 мин. на ден, всеки ден  с малки пропуски сега съм 77кг.(пия Л-карнитин да отбележа и го свършвам скоро) И така да продължа април месец си взех лежанка за коремни преси - http://shopix.bg/VistaFIT-TS-384-Lejanka този модел.
Сега 1-ия ми въпрос :) Почнах да правя грешно коремните преси(пусках се до долу и напрягах кръста)  но 1-на приятелка ме светна за правилния начин и сега си ги правя точно, но снощи четох една статия тук, която гласеше, че човек може да си докара дископатия - там пишеше, че към 20000 повторения е достатъчно.На мен ми стана като навик всеки ден 3х30, и сега какво да правя да ги намалявам ли?
Сега 2-рия въпрос - Нещо почнах да се зарибявам и реших да си направя една комбинирана лежанка - за долна, средна и горна част + за трицепс + скотово и 1 комб. лост.Това ще стане този месец и 1-2 месеца ще тренирам, но след това ми се ще да си взема креатинова матрица + суроватъчен протеин и искам да ми препоръчате нещо до 100лв. общо.
3-ти въпрос - решил съм програмата  да ми е следната всеки ден на велото, пон., сряда и петък гърди+ бицепс; вторник, четвъртък и събота лоста набирания, кофички и трицепс; неделя почивка.
Сега съм сигурен, че някой ще ми кажат, да ходя на фитнес и за диетите.Но преди това да обесня работя на смени: първа от 6-14; втора от 14-22 и нощна 22-6часа;Режим не мога да докарам никакъв нито от към хранене, нито от към сън за съжаление, а времето след работа или спя или имам някакви други задължения и няма време за залата.За това реших в двора да си направя мини фитнес - когато имам време слизам и си правя упражненията - дали ще е в 17 или 22 часа - лост и тежести имам, другото е малко квадратни профили и заваряване :)Обръщам се тук, защото четейки форума виждам, че има много запознати хора.
Благодаря ви за обърнатото внимание :)
Да отбележа, че забравих л-карнитина който пия е на Фит Макс почнах до на 5 май и сега го спирам на 5 юни.

Темата беше редактирана от Костадин Б на 31.05.12 00:41.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1