01.06.12
03:12
Здравейте, тренирам и се храня за покачване на мускулна маса, но бягам 2 до 3 пъти в седмицата и се стремя да избегна излишно омазняване. Кре-алкалинът и суроватъчният изолат ми привършват, и се нуждая от мнение кой от двата продукта е по-подходящ за цел качествена мускулна маса: аминокиселини GASPARI Aminomax 8000 или протеин VPX Syngex. Клонях към протеина на VPX, но виждам, че далеч не е чист откъм не толкова желани съставки и бие малко на гейнър. Какво ще кажете?
Темата беше редактирана от Anonymous Anonymous на 01.06.12 03:14.
01.06.12
07:24
Тези два продукта няма как да определят резултатите от режим за покачване на мускулна маса. С други думи - за постигането на тази цел няма значение кой от тях ще предпочетеш, тъй като от тях няма да качиш повече мускулатура. Успехът ти зависи не от добавките, а от съвсем други фактори, за които сме говорили многократно. Изборът между аминокиселини и протеин се прави според особеностите в организацията на храненето ти, особено на това след тренировка.
Протеин с 1 g (словом - един грам) захар в доза на гейнър ли ти прилича?!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.06.12 07:27.
казано от Anonymous Anonymous на 01.06.12, 03:12:
Клонях към протеина на VPX, но виждам, че далеч не е чист откъм не толкова желани съставки и бие малко на гейнър. Какво ще кажете?
Хм..как съм се прецакал изпил съм 5 кила гейнер вместо протеин можеш ли да ми кажеш кой други “гейнери” да избягваме ,че тук виж пак съм се прецакал.
А по въпроса МАСА СЕ ПРАВИ НА МАСА!
01.06.12
13:58
Кольо Пияндето, благодаря за мнението. За храненето ми след тренировка, пия протеин непосредствено след нея, ям 2 банана и лъжица мед. Около час по-късно приемам някакви бързи въглехидрати. Останалото ми хранене се опитвам да го нагодя по някакъв стандарт, задължително закусвам овесени ядки с мед и вечерям извара. Междинните ми хранения се старая да са основно по-чисти източници на протеин, само сложни въглехидрати и полезни мазнини. Старая се да ям чисто пилешко, телешко, яйца, салати, зехтин, ядки, ориз, бобови растения, пълнозърнест хляб. До колко това клони към правилен режим?
Иначе това за гейнъра беше по-скоро шега, естествено - не мисля, че е буквален гейнър. Просто шеговито хиперболизирах нетолкова високия процент протеин според мен. Клоня към него.
01.06.12
14:31
Anonymous Anonymous, друго имах предвид. Ако можеш да ядеш качествена нормална храна 30-60 минути след тренировка, то смятам, че аминокиселините са по-добрата идея. Усвояват се много по-бързо от протеина и приемането им заедно с въглехидратните храни ще е по-ефективно по отношение на възстановителните процеси (подчертавам, че умишлено не говоря за мускулна маса). Ако не можеш да ядеш качествено до час след тренировка, то по-добре вземи протеин, за да подсигуриш аминокиселинен поток за по-дълго време.
01.06.12
15:31
Благодаря ти, информацията ми беше полезна.