02.06.12
21:19
Здравейте колеги!
Преди няколко дена пуснах тема с режима, по който карам за да получа отговор дали се храня правилно, но получих скептични отзиви, защото не бях отбелязал грамажа и се замислих, че може да не приемам достатъчно храна. Затова направих няколко сметки и искам да ви попитам правилно ли съм се насочил :) Накратко - 187 см, 65кг, 18 години, по тази формула 66 + (13.7 X тегло в кг) + (5 X височина в см) - (6.8 X възраст в години) си намерих ВМР, умножих по 1,55 (тренирам по 3-дневен сплит) и намерих, че са ми необходими 2700 калории г/д. Искам да съм в калориен излишък и добавих 400 калории и общото количество калории за ден стана 3142. После от тях извадих 600 калории, които са ми нужни за белтъчини (тях ги открих като умножих теглото си по 2,3 за да открия грамажа за ден и по още 4 за да стане в калории) и останаха 2542 калории за въглен и мазнини, които ги разделих в отношение 55 (1400) : 45 (1143). 1400 калории ги разделих на 4, 1143 разделих на 9. Получените числа в грамажи разделих в 5 ядения като съм съобразил следното - въглехидратите ги намалявам вечерта, а сутринта ги слагам в повече, белтък и мазнини не съм ги бутал и на всяко ядене си ям средно необходимото. Средните ми стойности излязоха 70 гр. въглен, 30гр белтък, 25-6 гр мазнини на хранене. Сутринта ще си изям въглехидратите от вечерта и затова ги правя 100. Правилно ли съм се ориентирал? Целта ми е да качвам бързо и не знам до колко чисто.
Темата беше редактирана от Insane M на 02.06.12 21:20.
Пробвай и виж как ще качваш. Всеки е различен, формулата която си използвал е само за ориентация. Изкараи един месец по-тези сметки и виж къде се намираш.
02.06.12
22:04
Толкова много си писал, че накрая пак не видях колко са ти стойностите. ??? Видях само общите калории. Прекалено много ми се виждат.