Кафе. Преди тренировка и по принцип

26.04.04
10:44

В една друга моя тема се спомена за кафето преди тренировка. Аз лично не съм почитател, но съм виждал хора, които го вземат преди, а по някога и по време на тренировка.

Какво е отношението на кафето към диетата и тренировъчния режим на спортуващия?

Има ли смисъл кафе да се използва за стимулант преди тренировка и не е ли опасно за сърцето?

26.04.04
13:28

Изобщо няма да сбьркаш ако пиеш едно кафе преди тренировка,защото кофеина действа много добре на метаболизма и освен това вьзбужда нервната система,коетое важно защото от там започва всичко :wink:

26.04.04
14:14

Супер е кофеина !Пий нес кафе,доста по-силно е .

ВН

26.04.04
14:15

Кофеина има свойството временно да покачва кръвното налягане, неприятното е че то пада след намаляване на концентрацията кофеин при това рязко. Това може да доведе до замайване и влошаване на зрението за няколко минути докато кръвното се нормализира. Лошото е, че чувството на умора настъпва също така рязко. Кофеина е стимулатор на ЦНС, като такъв той дава илюзиорно чувство за свежест манипулирайки рецепторите Ви. Не прекалявайте с кафетата! Към кофеина се придобива резистентност. Старите кафеджии пият много силни и много на брой кафета, за да почувстват свежестта. Кофеина става токсичен след преминаване на определена концентрация. Такава е концентрацията на 10 - 12 кафета. Умната!

26.04.04
14:19

Niakade biah 4el, 4e kafeto moze da povdigne izdarjlivosta ti s 1/3 ot normalnoto. Az izbiagvam da go piq predi trnirovka zastoto mnogo ogladniavam ot nego, a i moze da me dovede do hipoglekimi4en shock /pone na mene mi vliqe taka/.
Ina4e na palen stomah nyama nisto po-dobro ot 4asha kafe za obodrqvane :shock:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1