05.06.12
14:09
Здравейте! Днес е първият ден от цикъла ми, и както винаги първите 3 дни не мога да стана, имам обилно кръвотечение, не мога да правя типичните си физически натоварвания. Има ли нещо, което мога да направя? Днес имам тренировка по тае-бо, и кръвотечението ми е ужасно силно.. Какво да правя :(
Като за начало намери свободно време и си изследвай нивата на естроген/прогестерон. Консултирай се с медицинско лице, ако не можеш да прецениш някое от тях над/под нормата ли е. Твоя проблем най-често се свърза с именно такъв дисбаланс. Естрогена при много жени днес е повече от висок, което причинява подобен дискомфорт.
Ма*ната и на тренировката, другия път ще се раздаваш двойно повече (:
- храниш ли се здравословно
- приемаш ли много рафинирани въглехидрати и колко богато на белтъчини, малко третирани и сурови продукти е менюто ти
- от колко време тренираш/ активен човек ли си
- спазвала ли си диета включваща само тип храни / гладувала ли си
- стакваш ли някакви медикаменти, които имат антикоагулиращо действие
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 05.06.12 15:01.
05.06.12
15:17
-Старая се да се храня здравословно, доколкото мога. Ям предимно плодове, зеленчуци и месо в момента. Пия много течности.
-Медикаменти не приемам никакви, мразя да пия хапчета за най-малкото нещо.
- Тренирам степ-аеробика(която е доста интензивна) от някъде 8 години, и тае-бо по-рядко.
-Случвало се е да пазя диета, включваща само определен тип храни..
Но много се ядосвам, когато не мога да тренирам. Тренировките са ми много интензивни-много скачаме, и като пропусна 2-3 пъти ми се отразява на качеството на тренировката, а и толкова съм привикнала в определени дни да ходя, че днес, като не мога да бъда там, и се чувствам ужасно.
За мен да пропусна 2 тренировки е много...
И стоя сега вкъщи, и се побърквам. Искам да си стегна чантата с маратонките и екипа и да отида, но като знам, че ми е толкова обилно кръвотечението и няма смисъл.............................. :(:(
пиеш калций+витамин С. Има такива разтворими таблетки. Това регулира кръвотечението. Големи количества витамин С дори могат почти да го спрат.
пиеш калций+витамин С. Има такива разтворими таблетки. Това регулира кръвотечението. Големи количества витамин С дори могат почти да го спрат.
+ вит К
http://kerryg.hubpages.com/hub/Treating-Heavy-Periods-with-Vitamin-K
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 05.06.12 15:36.
05.06.12
15:56
Благодаря за идеята! Ще пробвам да ида на тренировка този път, както и да се чувствам, защото ми писна да съм като “заклана ‘’ и да не мога да правя нищо.. пък колкото изкарам..
Утешаващ вариант е да претренираш, ако знаеш кога ще ти доиде цикъла. Така ще можеш да се отдадеш на заслужена почивка по време на цикъла. По отношение на “кръвотечението ми е ужасно силно”, най-вероятно имаш някакъв недостиг в организма.
05.06.12
16:24
ами откакто се помня, първите 2, че и 3 дни ми е все така. цикълът ми е по 6-7 дни. и като не мога да ида да тренирам, и откачам...
все се съобразявам.. но днес не знам какво ми стана, и отивам.. колкото мога , толкова.
Това с витамин Ц-то в големи дози хич не ми се струва много добър вариянт.
Използвай тампон и разцепвай.
Аз в цикъл се скапвам да тренирам, и от други жени съм чувала, че махнеш ли психическата бариера: “В цикъл съм” и нещата се получават по-добре от очакваното. На мен вторият ми ден е както ти го описваш... пих билката бабини зъби няколко месеца и като че ли нещата се подобриха.
Мнението беше редактирано от Блажка на 05.06.12 17:44.
05.06.12
19:53
ходих на тренировка :). изпотих се добре, но не можех да правя 1-2 от по-интензивните скачания от рода на бързи ‘’ножици’‘, и някои удари с крака. но пак на 90% се справих.
05.06.12
19:59
Това с витамин Ц-то в големи дози хич не ми се струва много добър вариянт.
Използвай тампон и разцепвай.
Аз в цикъл се скапвам да тренирам, и от други жени съм чувала, че махнеш ли психическата бариера: “В цикъл съм” и нещата се получават по-добре от очакваното. На мен вторият ми ден е както ти го описваш... пих билката бабини зъби няколко месеца и като че ли нещата се подобриха.
А тази билка къде мога да я открия?
05.06.12
21:48
Благодаря за отговора...иначе ми е толкова обилно кръвотечението, че сега стоя на едно място и това е... да не ви казвам как ходя, и по колко превръзки използвам. при повечето ми познати не е така, но това е положението при мен.
06.06.12
22:30
да попитам, извън темата къде точно се ходи за изследване на нивата на хормоните над/под нормата?
понеже съм от провинцията, град Монтана, северозапад дали ще намеря подобно нещо?
18.07.12
21:36
Знам, че темата е от предния месец, но попаднах на нея, та реших да се включа все пак. :)
Относно това с Витамин С + калций - на майка ми гинеколог ѝ е изписвал “Калциум, Фосфор, Ц” (или нещо подобно се казваше, но схванахте идеята - калций, фосфор и вит. С) точно за тежко кръвотечение... А наскоро си ги купи отново, така че предполагам, че “работят”.
@Стоян Арменов, за хормоните принципно отговарят ендокринолози, но не мога да кажа къде покрай Монтана има такъв лекар. Аз имах проблеми с хормоните - почна се с ендокринолог и впоследствие ме препрати към гинеколог.