Увеличаване броя на набирания,кофички и др

06.06.12
17:40

Амии здравейте на всички,тъй като идва лято реших,че няма смисъл да стоя във задушния фитнес при положение,че близо до нас има лост и успоредка.Проблемът е,че сега започвам да се занимавам с този вид спорт и съм малко зле...Кофички едвам докарвам 8-9 с много зор,а набиранията са още по-зле,правя 3 чисти ако съм отпочинал иначе и толкова не мога ;/ В понеделник отидох с приятели на лоста до нас направих първа серия 3 после още няколко серии по 2 после още няколко по 1 и тотално умрях,даже имам мускулна треска.Днес отидох пак и едвам направих 2 чисти наведнъж после ми свърши силата и правих по 1 с подскок няколко минути и си тръгнах.Та въпроса ми към вас е ако можете да ми дадете някакъв съвет как да увелича броя на набиранията/кофичките и издържливостта.Също искам енвентуално,когато му дойде времето да се науча така наречените “силови”,”коремни” и други подобни.Имам въжможността да ходя на лоста всеки ден.Чел съм темата в този форум за увеличаване броя на набиранията,но реших да чуя и вашите съвети ; ) предварително благодаря : ) п.п на 16 съм 1.83,76 килограма,ако има значение

Темата беше редактирана от Deian Petrov на 06.06.12 17:41.

06.06.12
18:09

Бройката на набираният се увеличават,като се правят набирания.
Ако се отказваш на 1,едвали ще стигнеш много над тази цифра.
Ако си чел темата,там всичко е описано,за различните методики за начинаещи.

Колкото си по-висок трябва да преодоляваш по-голямо разстояние до лоста и по-голямо тегло на костите.
Това си е фактор,с който трябва да се пребориш.
Но като гледам ръста и теглото,ти не би трябаввало да имаш голям пробем с личното ти тегло,което да те спира,
така че остава само да ходиш и да се мъчиш на лоста.
Рим не е построен за 1 ден,както гласи фразата,имай търпение,никой не започва със серии по 12 набиражния.

06.06.12
18:53

Аз не,че се отказвам на 1 просто понякога не мога повече,ако съм уморен и си правя на серия по 1,ама не знам дали така изобщо има някъв ефект...Момчетата от класа,с които отидох в понеделник на лоста ги докарват по 10 на серия,но те имат лостове в тях,пък и са по 60-65 кила на ръст 1.80 и предполагам им е по-лесно ;д

06.06.12
19:11

Търпение му е майката. Колкото си по-зле в началото, толкова разликата като напреднеш ще е по-голяма. Като напреднеш не прави грешката да останеш на ниво набирания, задължително включи прогресии за предна везна, планч и стойка на ръце.

06.06.12
19:28

Прави не до отказ всеки ден, може и по няколко пъти на ден - методика на Цацулин.

Опитай да сложиш краката на висока повърхност или приятелите ти да ги придържат докато се набираш. Така ще намалиш малко напрежението и ще достигнеш по-големи бройки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1