09.06.12
02:38
Здравейте!
Минавам директно към темата. От март месец началото започнах сериозно да посещавам фитнес, напреднах доста, свалих 7 килограма, като не съм търпял никакви диети, просто се храних редовно, с режим и намалих порциите. Използвах програмата за преформиране при ендоморфи и всичко си вървеше нормално. Чета постоянно за хранителни добавки, програми, режими и всичко свързано около тях. Реших че е минало достатачно време и реших да опитам креатин. Четох доста за различните форми и реших, че е най- добре да започна с кре- алкалин. Взех го един единствен ден, 1 час преди тренировка и веднага след тренировка, общо 1500мг, което е нормалната дневна доза. Доста тренирах във фитнеса, направих 1 час и 15 мин упражнения само с тежести без много почивки.(Искам просто да спомена, че възможността ми да тренирам през деня е в почивката ми от работа и тя е 1 и 30 мин, за това не си взимам много почивки) Свърши тренировката и проблемите започнаха. Искам да споделя, че същия ден пих достатъчно вода, мисля някъде към 4 или 5 литра. Прибрах се вкъщи, толкова изнемощял и разбит никога не съм бил до сега, дигнах същата вечер 40 градуса температура, ако трябва да бъда по точен 40.5, помислих, че съм се претоварил и съм прегрял, но на сутринта се събудих с шарка, по цялото тяло...
Сега стоя вкъщи 5-и ден, вече съм минал инкубационния период и имам сили да използвам интернета, за да открия дали има някаква връзка...Единственото, което открих е статия , на 6-тата страница в гугъл, от човек, който е пил креатин моно 2 седмици и е получил болки в пениса си( евентуално от уринарния канал) и по късно опъпчване, диагностицирано като херпес зостър. При мен нямаше нищо такова, директно шарка! След като опитах да гугълна херпес зостър + кре алкалин и какви ли още не варианти, реших да отворя уикипедия и да проверя какво пише под херпес зостър и оттам какво пише под варицела или едра шарка(тук в англия я наричат “chicken pox). Шарката е в следствие от зараза с “варицела зостър вирус”, което е същото, като “херпес зостър”, това което момчето беше описало, че има след употребата на креатин. Незнам дали аз се филмирам, има ли друга тема въобще във форума, или има прекалено много съответствия, но и не съм сигурен дали ако продължа да пия креатин няма да ми излезе херпес зостър.
От друга страна, лекарката, която ме прегледа каза, че в момента има нещо като епидемия със шарка и че съм нейния 7-ми случай за деня....
Незнам какво да мисля?! Някъкви съвети?!
....ПС: И въобще възможно ли е по дяволите след толкова малка употреба на креатин да има страничен ефект...може би, ако е алергия...
09.06.12
13:05
Не съм от някой изследователски център, но според мен това са пълни глупости. Аз пия Кре-Алкалин от 3 месеца. Качих сила и килограми. По едно време след 1вия месец не усещах килограмите. На тилен лег бях започнал на 3 повторения на 100кг преди Креатина а след 1 месец вече бях на 125кг 2ка. Смятай сам. Можех да блъскам и да блъскам и да блъскам. Мой приятел също го взимаше по това време. За страничен ефект мога само да потвърдя, че при кръвна картина ми беше повишил желязото до към 60-70 което е към 3-4 пъти над нормата.