09.06.12
22:41
Здравейте!
На 17 години съм, тежа 71 кг и съм висок 178см. Ходя редовно на фитнес (в седмицата по 5-6 пъти).
Реших от Юли да започна режим. Целта ми е да изчистя. Ще си ходя на фитнес и сутрин ще бягам. След много четене и пресмятания си изчислих всичко, само остава проблема с храната. Тъй като съм на 17 и живея при нашите, нямам възможност да изпробвам една голяма част от диетите (въпрос на парични средства все пак) и сега се опитвам да си направя сам но ми трябва малко помощ.
RMR = 1826 ; KБ = 2831,54 ; Като сложим дефицит стават 2350
В:Б:М - В-50%, Б-30%, М-20% В: 293,75:6= 48.95 на хранене
Б: 176,25:6= 29.375 на хранене
М: 52,22:6=8,66 на хранене
За сега на въпроса за хапване съм си ги изчислил така:
1. 8:15 - Корнфейкс + прясно мляко (В:4.7 ... П:3.2 ... М:3.0)(В:82,2 ... Б:7.5 ... M:3,1) Total: | В:85,9 ... Б:10,7 ... М:6.1 |
Остават= В: 207,85 ~ Б: 165,55 ~ M: 46.1
2. 11:30 - 100г пуешко + 1 филия ръжен хляб
4. 16:45 -
5. 18:30 -
6. 21:15 -
И ето тук идва проблема, как да си направя другите ядения ? Също така къде мога да намеря някаква таблица какво колко въглехидрати,протеин и мазнини съдържа?
Ще съм много благодарен за помоща!
Около 70-80 лева е бюджета за един месец.
Също така добавки да взимам ли и ако да - какви ?
Мерси предварително!
10.06.12
10:25
Трудно ще ти е да изградиш силно хранене с толкова пари.Ето за това фитнеса е един от най-скъпите спортове.
11.06.12
10:31
Със 70 лева на месец първото, което бих ти дал като съвет е да забравиш за каквито и да е било добавки и да се концентрираш единствено в набавянето на максимално качествена и полезна храна, съобразена с режима ти.
Информация с макронутриентите на храните можеш да намериш тук: http://www.bb-team.org/hrani .
Хранителен режим трудно някой ще ти направи, предлагам ти да продължаваш да четеш и да си създадеш сам такъв, след като се запознаеш с линк-а, който ти дадох. Пуешкото, ако е от пушените меса / вакуумирани го забрави- не е полезно. За тези пари си взимай сурово месо и си го печи сам. Помоща се пише помощТа.
казано от Ufighter на 11.06.12, 10:31:
Със 70 лева на месец първото, което бих ти дал като съвет е да забравиш за каквито и да е било добавки и да се концентрираш единствено в набавянето на максимално качествена и полезна храна, съобразена с режима ти.
Информация с макронутриентите на храните можеш да намериш тук: http://www.bb-team.org/hrani .
Хранителен режим трудно някой ще ти направи, предлагам ти да продължаваш да четеш и да си създадеш сам такъв, след като се запознаеш с линк-а, който ти дадох. Пуешкото, ако е от пушените меса / вакуумирани го забрави- не е полезно. За тези пари си взимай сурово месо и си го печи сам. Помоща се пише помощТа.
Попитах за добавките, не съм казал че ще взимам.
Мерси за линка, а за помощта.. това го бях писал след като четох и смятах цяла вечер, и веднага след това си легнах, извинете за грешката.