Naposim

Темата е заключена.
DE

25.04.05
12:55

Румънски бионабол. В общи линии кофти стероид с всички познати странични ефекти (няма да изброявам). Пиша темата по повод на това, че един познат в залата ми, лекар е човека ми го препоръча много силно, обяснявайки, че не бил никак лош, а ефектът от него бил поразителен. Хм. вижда ми се много странно, два еднакви препарата на една основа methandrostenolone да имат различно действие и различни странични ефекти. Конкретният ми въпрос е кой от всичките бионаболи е най-чист и годен за употреба. (нямам никакво намерение да взимам, просто ми е любопитно)

25.04.05
13:46

Доколкото знам е така:
1)Анабол таблетс - Тайланд
2)Метандростенолон(Метан) - Русия

След това следват нашите и румънските фъшкии.Но има сигурно поне още 20 лекарства,които съдържат methandrostenolone. :wink:

25.04.05
14:21

Принципно всички са еднакви, но имат малки разлики по начина на свързване на молекулите и т.н., които не мога да обясня, защото и аз не ги знам, но до колкото знам реда на токсичност е следния (започвам от най-лекия и завършвам с най-токсичния).

Напосим
Дианабол(анабол таблетс) - първото е 10 мг второто 5мг
Бионабол
Метан(Метандростенолон)

Разликата между Дианабол и Бионабола е, че първият задържа по-малко вода. Метана е малко андрогенен и съответно малко по-токсичен от Бионабола. Това не са мой твърдения, просто това съм чел. Има и други стероиди на същата база (methandrostenolone) и са още по-токсични.

25.04.05
17:13

глупости - метандростенолон си е метандростенолон без значение какво пише на опаковката (напосим, пинк тайс или бионабол) - единствената разлика може да е некоректна доза в самата таблетка (4 или 6 мг вместо 5 примерно) или онечиствания на активната съставка. По тая логика иначе излиза че примерно с българския  тест пропионат се задържа повече вода отколкото с тайландския примерно, което няма как да стане ако и двете са Т пропионат.

KP

25.04.05
19:58

[quote author=“gorgon”]глупости...

Всичките тези лекарствени форми са с активна съставка едно и също вещество и това е Метандиенон.
Разлики освен в грамажа му в хапчето (хапчето при всички случаи съдържа и пълнители - освен активни съставки), може да има и в следните показатели:
:!: 1. наличие на примеси.
Понякога да кажем при самата синтеза на продукта в която може и да не участва НИКАКВА ХИМЯ, а най естествена биотрансформация осъществена от микроорганизми, може да се получи и друг страничен продукт - който най често също е някакъв стероид и има някакво действие. Според изискванията на Фармакопеите, този продукт може да е малко или много и да проявява някакво действие.
Например тестостерона може да съдържа да кажем <2 % Андорстендиол или <1 % андростендион.
При някой стероиди обаче, малките примеси може да се “uсетят”
Например Болденона, е в графата т.н. Животински лекартва, защото по време на синтезата му (е тука вече участва активно химята) трудно се получава продукт с висока чистота. Възможно е да съдържа в допустими граници Тестостерон и други.
при всички случай:
Актавис (или бившата Балканфарма) в България не синтезира БИОНАБОЛА сама. Тя купува активната съставка от КИТАЙ и го таблетира.
Естесвено в заводите и е внедрена система за контрол: GMP или ISO 9000 да кажем (не знам точно кво имат) и би трябвало да пакетират продукт който отговаря на Фармакопейните изисквания.
Същото важи и за другите фирми.
Въпреки всичко понякога с цел да се пусне на пазара продукт с НИСКА ЦЕНА и себестойност, Някой фирми в по-бедните държави: Индия, Мексико, Тайланд, СЪЩО ТАКА БЪЛГАРИЯ - но НЕ ОТ СТРАНА НА АКТАВИС (а друга фирма) е въжможно контрола да бъде занемарен, което да доведе до продукт с лъжливи показатели пуснат на пазара.
:!: 2. Лиса на Активна съставка... или активната съставка е по малко
Ами тогава в лекартвото са само пълнителите. Значи бил съм свидетел как пред очите ми в една българска фармацефтична фирма 1996 г. работничка не слага активната съставка а се таблетират само пълнителите - активната съставка я изнася. Порaди занемареността тогава на държавните предприятия и т.н.
Е тогава по аптеките да кажем се е появило Лекарството Витамин Ц което е било таблетирани пълнители.
До колкото такова нещо може да се случи в Румъния, Китай, Мексико и т.н. то също е възможно да пиете само пълнители.
Също така пред очите ми е бил изследван тестов продукт на една фирма, която всместо 100 мг активно вещество беше поставила “само” 90.
При някой лекарства например това може да се отрази доста. В този случай фирмата го прави, пак поради причина ниска себестойност на нейното лекарство: 10 мг на 10 тона месечна продукция сметнете колко икономия е това!
:?:
И най накрая стигаме до въпроса:
Кой Aspirin е по хубав?
Този на Bayer, този на UPSA, този на Actavis, Софарма?
Абе хора, в Леверкузен от отдавна не се прави синтезата на Ацетилсалицилова киселина. Това е активната съставка на аспирина. Всичките фирми от отдавна я купуват от някой китайски производител. Тя струва 4 лв/кг. Те я смесват с палнителите – т.е. така че да може да се уформи таблетка която да не се разпада и да се разтваря лесно в стомаха/вода, или пък до ефересцентна таблетка и я пускат на пазара!
Ако всичко е ТОК, аз бих си купил Апирина на Софарма, защото ще е най евтин!
От тука на татък, аспирина и в 4те лекарства ще действа по един и същи начин ако е в еднакви дози.
  Да се каже, че този на Байер, ще ми подейства по различно от този на Актавист,
:idea:НЕ Е ВЯРНО!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1