11.06.12
10:52
Здравейте, най-вероятно някой вече е питал но все пак искам да знам какви са вашите мнения за диетата- Дюкан? Пробвали ли сте го?
казано от Anna Pavlova на 11.06.12, 10:52:
Здравейте, най-вероятно някой вече е питал но все пак искам да знам какви са вашите мнения за диетата- Дюкан? Пробвали ли сте го?
Здрасти!
Аз не съм го пробвал,но чух,че бил палав в леглото :D
Мнението беше редактирано от Jikata на 11.06.12 11:00.
Не бих я правил. Доверявам се на тезата : “мазнините изгарят в огъня на въглехидратите”.
Мнението беше редактирано от afe на 11.06.12 12:37.
11.06.12
13:31
Тежка протеинова диета, натоварва много сериозно бъбреците. Не всеки организъм може да я издържи. Не ти я препоръчвам, последствията могат да са дори фатални. Като резултат мога да те кажа има, но рискът е твърде голям. 3 месеца след края и, ще си върнеш килограмите. По-добре си направи хранителен режим. Бързият резултат за съжаление, почти никога не е правилния.
11.06.12
19:19
Става, но за много кратки интервали от време. Повече от 2 седмици не бих я карал, макар май по това време от диетата да започват да се включват отново въглехидратите и мазнините в менюто (ако не ме лъже паметта) и съответно нещата се стабилизират.
09.08.12
23:43
Аз съм я правил и свалих 25кг за 3 месеца, но всеки път, който ставах от седнало положение ми падаше кръвното до причерняване, а и се бях запекъл за 16 дни, доста болезнена история...Диетата бе успешна и останах на същите килограми преди да реша да тренирам.Бях на 16, крехка възраст като цяло за такава опасна диета, но се бях отпуснал и стигнах 105 килограма!Но .... не я препоръчвам, наистина диетата е опасна за здравето, натоварва бъбреците и черния дроб, макар и по-късно да става разнообразна, но страшно оскъдна откъм калории.
10.08.12
10:27
Изключително опасна диета, води до ревматични, сърдечни, бъбречни и други проблеми в по-късен етап от живота. “мазнините изгарят в огъня на въглехидратите” - Това е вярно, стига да се прави правилно, в противен случай вреди!
10.08.12
12:43
казано от Anna Pavlova на 11.06.12, 10:52:
Освен ако не е нужно да свалиш живото застрашаващи килограми не е препоръчителна,аз немога да разбера едно ,бухате кифтета и ляб,шоколади и ФаФли,сладоледи и пици,и искате да свалите за един месец трупаното 10+години ...Става да ,но се плаща и цена за това,диетата на палавия Дюкян е добра за бързо сваляне на килограми И съответно за бързото им покачване след спирането и.
21.01.18
19:07
Аз не разбирам защо толкова яростно се отрича тази диета, според мен е уникална! Основно се ядът телешко, пилешко, конско, риба, яйца, нискомаслени млечни продукти и много видове зеленчуци. Всеки ден са задължителни овесените трици и много вода! Това не са ли храните, които се препоръчват и тук? Или бъркам?
Освен това не виждам много други опции за жени като мен, които след бременност имат да свалят 23кг. Що се отнася до натоварването на бъбреците, пиенето на протеин по щадящо ли е? Познавам повече от 5-6 жени отслабнали драстично и никоя няма здравословни проблеми след прилагането на диетата, само стройни тела. 🙂
22.01.18
07:55
Това е нисковъглехидратна диета, с други думи, но човек не трябва да се вживява толкова и да се тъпче с месо. По-скоро, трябва да се намалят въглехидратите и мазнините. Така, калорийността на рациона ще се понижи доста. Ето ти същата, леко видоизменена диета. Като основа е ползвана именно диетата на Дюкан https://www.bb-team.org/forums/viewthread/80251
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 22.01.18 07:56.
22.01.18
18:45
Благодаря, много е интересна книгата и таблиците.