Въпроси,въпроси и тотално объркване :)

12.06.12
11:00

Здравейте,

От скоро следя форумите в този сайт и реших,че трябва да получа подкрепа за постигането на целите си.
Сигурна съм , че в сайта има доста отговори на въпросите, които ще задам(за което предварително се извинявам) но смятам , че за всеки е индивидуално.
Не съм сигурна къде точно бъркам.....с храна ли, с начин на живот ли или сме във война с организма ми :)
Ще опиша на кратко за себе си : Висока съм 174-175 на 26г., с едра костна и спортна структура, в момента съм 62-63кг. Преди около 6-8 мес. получих хормонален дисбаланс, след дълго противене за лечение с  хапчета нещата станаха още по-зле и се наложи въпреки всичко да приема хормони за лечение и вече от 2 мес. всичко е наред, апетита също.....но килограмите :)))) (Може би тук  трябва да вмъкна, че през това време на няколко пъти се разболявах и приемах доста силни антибиотици) Бях 54-55 кг , бързо качих тези 8 кг. и цифрите на кантара не помръдват на долу. Пих всякакви неща на ” билкова основа” за детоксикация, защото бях твърдо убедена, че за да работи правилно “машината” трябва да се прочисти.....но ефект очевидно няма...Диети не мога да пазя т.е. ограничения-да, но не и да чета в точно определения ден и час какво трябва да ям( ако има избор е ок). Когато съм искала да се справя с някой кг. до сега, просто съм изключвала захари, готвени неща и съм намалявала порциите с храна, като съм се стремяла да “слушам” организма си до някъде.
Ето и начинът ми на хранене по принцип:
Вода 2-3л. на ден,плодове (всеки ден)- за закуска или след обяд, салати ( ако са изобщо овкусени използвам зехтин и малко сол при отсъствие на сирене в тях), супи, извара и др. млечни продукти с нисък % масленост, овесени трици, овесени ядки или мюсли само сутрин, ако съм много гладна и вечерята е била лека или е отсъствала. Месо ям 1 до 3 пъти седмично (почти само пилешко, шунка или филе), а риба ....още по-рядко. Хляб не ям, пържено, паниранио или мазно също.Имам слабост към сладкото, но се старая да се контролирам и да не приемем захари повече от 2-3 пъти седмично.След като започнах и с фитнес (почти само кардио, коремни преси и упражнения със собствена тежест) и кантара не помръдваше, това ме демотивира и позарязах нещата със ставане рано сутрин в 6ч. .....реших още повече да намяля храната и на ден мисля ,че не приемам повече от 700-1100Ккал.
Искам резултати ....а лятото дойде и ще мине :(
Въпросите ми са следните:
Да пия ли Л-карнитин ( никога не съм приемала) ?
Какво да променя в начина на хране?
Моля за съвет с програма- хранене+трнировки( много обичам да плувам:) )

Благодаря предварително на всички, които ще ми съдействат и ме извинете за дългия ” роман”.

SO

12.06.12
11:46

казано от dolfin Петрова на 12.06.12, 11:00:

Здравейте,
.....реших още повече да намяля храната и на ден мисля ,че не приемам повече от 700-1100Ккал.
.

Не намаляй храната увеличи я,но и я промени!!!

Ако не беше написала това с лятото,много хора щяха да откликнат веднага и аз включително...сега само ще ти предложа да четеш това http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 12.06.12 11:47.

GI

12.06.12
13:03

казано от Делев на 12.06.12, 11:46:

казано от dolfin Петрова на 12.06.12, 11:00:

Здравейте,
.....реших още повече да намяля храната и на ден мисля ,че не приемам повече от 700-1100Ккал.
.

Не намаляй храната увеличи я,но и я промени!!!

Ако не беше написала това с лятото,много хора щяха да откликнат веднага и аз включително...сега само ще ти предложа да четеш това http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi

Много добре казано,не знам защо когато на една жена кажеш диета тя разбира глад.Трябва да ядеш стабилно,но и умно прочети за храните виж полезните и вредните и си направи така менюто да ти е удобно на теб спазвай прости принципи не яж след 7,не яж пържено........после важно е да повишиш физическата активност например може да тичаш в парка 3хседмично за по 20-30 мин.,бъди в калориен дефицит и ще видиш резултатите!!!
Успех

12.06.12
14:35

Момчета, много ви благодаря за бързите отговори.
Проблемът е, че работя в офис и нямам движение - ок разбрах, здраво тренировки.Тъй като някъде по-горе писах, че съм със “спортна”структура, т.е. много бързо стягам и оформям мускул,искам да изчистя  мазнините и да намаля и значително “обема”, без да имам вид на “здрава кака ;) “. Бях започнала рано сутрин тренировки 3 пъти в седмица- да, имах тонус, да- за много кратко време се стегнах но като см. и кг. почти нула.Запазих “обема”. Как да не се депресирам и да не намалям храната? Явно съм си забавила достатъчно много метаболизма с храна и лекарства за да не може да реагира толкова време :( Организмът е най-сложната система...
Как да започна ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1