12.06.12
14:38
Генетично съм супер прецакан и всеки опит да кача въобще някаква МС в торса и ръцете води до освинкване на краката. А ако реша да сваля малко от мазнината ми се намаля средно в краката и изцяло ми се стопяват ръцете и тялото.
Ясно ми е, че за кофти ген няма решение, но някакъв метод за умереното им натоварване има ли (тичане, нещо)? Не е като да не ги тренирам, но дори при клекове, мъртва и сумо тяга (само със свободни тежести разполагам), пак ми остава ненатоварена вътрешната част на бедрата и мазното избива. А дори и нечовешки да ги натоваря, след 3 дена са напълно възстановени и в останалата част от програмата (4 дневен сплит, г/д през ден тренировка) си качват яко.
Ако някой има подобен проблем да сподели как се е преборил. Всякакви идеи са добре дошли. Мъж, 19 г., 190 см и 90 кг. Цел - покачване на МС.
Мазнина или мускул качваш там?
Ако е (повече) мускул: Тренирай ги силово: 3-ки, “стълбички”, 2-ки... ;)
Мазнина: качвай с въгл. ротация.
качваш много бързо и повечето е мазно-норм.
стреми се към половин кило до килгорам на месец,иначе мн освинване става.
трудно е да се сметне пък така :С
12.06.12
23:50
казано от K K на 12.06.12, 17:39:
Мазнина или мускул качваш там?
Ако е (повече) мускул: Тренирай ги силово: 3-ки, “стълбички”, 2-ки... ;)
Мазнина: качвай с въгл. ротация.
И от двете, но предимно мазнинки. С въглехидратна ротация не знам дали ще мога да качвам, понеже моите тренировки са подчертано интензивни (30-40 минути макс., 4 пъти седмично; 120-160 мин.), докато в статия от сайта прочетох, че се изискват минимум 240 минути тренировки/седмица.
казано от Vintage на 12.06.12, 18:08:
качваш много бързо и повечето е мазно-норм.
стреми се към половин кило до килгорам на месец,иначе мн освинване става.
трудно е да се сметне пък така :С
Как да огранича качването до половин/един кг на месец, при положение, че съм на ВВД? Да премина на РБД или нещо по-екзотично (НВ-ВМД)?
Мнението беше редактирано от shizzleberry на 12.06.12 23:52.