Въпрос относно Циклично хранене

12.06.12
15:52

Обезсмисля ли се ефекта от диетата , ако храненето ми е в 15:00 Следобяд , а не късно вечер? До ранния следобед - 14 - 15 часа имам много енергия , след това започва да ми пада кръвното и да се чувствам отпаднала ,  тренировката ми е от 18:00 до 20:00 часа и е по-скоро кардио , отколкото силова и именно за това , гладувайки ме е страх да не ми падне кръвното, докато тренирам , а хапвайки в 15:00 ми идва отново огромен прилив на енергия и мога да тренирам пълноценно?
Много ще се радвам някой да ми отговори! Обезмисля ли се по този начин същността на диетата?

12.06.12
16:04

Тя “диетата” по същество си е безсмислена :D
Щом задаваш такъв въпрос, значи ЦХ не е за теб. Явно не си схванала принципите и възприемаш ЦХ като някаква временна диета, при която спазваш точно определени часове на хранене и магически отслабваш.
А всъщност, при ЦХ основното е да имаш един период, през който не ядеш, от порядъка на 14-16 или повече часа, последвани от период от 4-6 часа, през който ядеш и съответно можеш да ядеш повече от един път. Някои правят по 3 хранения в период от 8 часа и пак се водят, че са на ЦХ. Т.е., спокойно може да почнеш да ядеш в 15 часа, ако предната вечер последно си яла в периода 20-22 часа.
П.П. Между другото, 2 часа кардио е доста дълго и безсмислено.

Мнението беше редактирано от Петко К на 12.06.12 16:06.

При този вариант за мен кардиото е безсмислено, от там и ефекта на диетата ще се намали. Иначе това е добър план ако тренираш по-силово ориентирано, стига обяда да не е толкова голям. Ако държиш на кардиото обядът трябва да е малък и да е ВМ-НВД. Това е компромисният вариант , но най-добре според мен  е да промениш тренировките и ако правиш кардио  да е само на гладно или след силовата тренировка.

12.06.12
16:27

И аз тренирам в този часови пояс. Първото ми ядене е в 20:30 :) НЯма да се гътнеш, спокойно, към 22:30 пак хапвам нещо, но не се тъпча в каквото ми падне - салата, извара, яйца, месо, ядки.

12.06.12
16:32

Благодаря Ви много за бързите и полезни отговори!

Мнението беше редактирано от ichka bg на 29.06.12 08:43.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1